Michelinský průvodce lákal první řidiče k opotřebovávání pneumatik

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.06.2021 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Za zrodem legendy gastronomie a novodobé bible světově proslulých kuchyní stojí chytrý marketing výrobců pneumatik. Od jeho vzniku jej doprovází nejen sláva a prestiž vyvolených oceněných restaurantů, ale také kontroverze spojené s objektivitou hodnocení. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Umělá inteligence v závodní hře zastínila i zkušené řidiče

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.02.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Umělá inteligence GT Sophy týmu vedeného Peterem Wurmanem z newyorské Sony AI dokázala na hlavu porazit zkušené řidiče v počítačové hře Gran Turismo. Schyluje se k tomu, že elitní piloty v čele s Verstappenem a Hamiltonem nahradí za volantem technologie?   Cíl byl prostý: Kdo zajel okruh rychleji než soupeři, ten vyhrál. Dopracovat se k

 

Můžete žít, přesvědčoval poražené Japonce Krysař ze Saipanu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.03.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jeho příběh vyrostl z nelítostné války, ale vykřesal z ní humanistické poselství. Americký mariňák jako krysař lákal poražené japonské vojáky i civilisty ven z bunkrů, kde plánovali sebevražedný konec. Guy Gabaldon jim, i za pomoci zbraně, vysvětloval, že mohou žít. Sám vděčil jedné japonské rodině za vlastní život.

 

Mikrobiologové zkoumali, čím je znečištěný vzduch v domácnostech

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.08.2020 (13:17)     Sekcia zajimavosti

Guma z pneumatik, částice slunečního krému a dokonce i DNA chlamydie. Tým mikrobiologů pomocí analýzy filtrů čističek odhalil, co všechno se může objevit ve vzduchu v uzavřených místnostech. Když toužíme po ochlazení během horkých měsíců, přijde k duhu jednoduchý větrák, vějíř i vysoce účinný ventilátor. Co však víme o zvířeném vzduchu, který nás v domácnostech

 

Stezka do záhuby: Broomway je nejriskantnější trek Evropy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.02.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nejvražednější stezku v Evropě nenajdete v horách proslavených lavinami a závaly ani na ferratových trasách. Nachází se vlastně skoro v nejnižší možné elevaci, kolem výšky nula metrů nad mořem. Je jí takzvaná Broomway v anglickém hrabství Essex. Šance, že pěší výlet po ní bez průvodce přežijete, se však blíží nule.

 

Průvodce pro meditační diamantové malování

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.10.2022 (05:44)     Sekcia zajimavosti

Meditace a malba jsou dvě z nejlépe prostudovaných, osvědčených terapeutických snah, které člověk může dělat. I když se obě aktivity liší, mají jedinečnou výhodu v tom, že přivádějí účastníka do stavu zvýšené soustředěnosti a vnitřního klidu prostřednictvím tiché introspekce a emocionálního zkoumání. Proto není žádným překvapením, že terapeuti a odborníci přišli na to, jak tyto

 

Hartl o nové knize: Překvapily mě některé detaily související s ženským tělem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dva roky života strávil ve své fantazii jako žena a systematicky se vžíval do hlavních postav zbrusu nového románu Gazely. „Už několik let jsem se zabýval testosteronovými příběhy a měl jsem hroznou chuť vcítit se tentokrát do ženských postav. Ženský svět mě vždycky lákal a přitahoval. Možná i proto, že mu jako muž nemůžu úplně rozumět,“ říká spisovatel a režisér Patrik Hartl. Kdy se při psaní styděl? A dojímá se u scén, které píše?

 

Nejlepší průvodce nákupem pro vánoční akci Huawei 2021

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.12.2021 (09:29)     Sekcia zajimavosti

Je tu zase ta roční doba! Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím v roce a Huawei chce, abyste si je užili ještě více díky jejich skvělým nabídkám! Pokud hledáte dárek na poslední chvíli nebo něco speciálního pro sebe, je to vaše šance. S úžasnými slevami na nejrůznější produkty neexistuje lepší způsob oslavy než s Huawei. Tak na

 

Průvodce TIG Svářečkou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.06.2023 (08:00)     Sekcia zajimavosti

Svařování wolframovým inertním plynem (TIG) je svařovací proces, při kterém wolframová elektroda vytváří oblouk, který je chráněn inertním plynem, ve většině případů čistým argonem. Takhle fungují TIG svářečka. Plyn chrání oblouk, wolframová elektroda není spotřebována obloukem, ale poskytuje přechodový bod pro oblouk. Oblouk ohřívá kov. V TIG svářečkách, když má kov vhodnou teplotu, může se

 

Kterak metr poslal sáhy do historických expozic

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.06.2022 (15:20)     Sekcia zajimavosti

Dálniční ukazatel jasně říká, že z Prahy do Plzně je to po dálnici 92 kilometrů. A žádného řidiče nenapadne se nad touto informací podivovat. Proč ale na cedulích nesvítí, že ona vzdálenost činí třeba 51 kilosáhů nebo 153 kiloloktů? Je to proto, že v českých zemích se již od roku 1876 používá metrická soustava. „Základem

 

Jak se žije truckerům na okreskách v Kanadě?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.10.2021 (05:42)     Sekcia zajimavosti

Málokterý chlap jako kluk netoužil po tom vyzkoušet si aspoň na chvíli práci řidiče v severní Americe. Teď máme tu možnost vyzkoušet si to aspoň přes televizní obrazovky. Dokumentární seriál Truckeři na okreskách (v originále Backroad Truckers) zavede diváky za drsňáky za volantem, kteří ale běžně nekřižují kontinent od jednoho pobřeží k druhému po širokých

Bezpečnější silnice? Rusko chce do automobilů umístit alkoholové zámky

Budoucnost Cadillacu: Bude se létat a jezdit bez řidiče

První vědecké snímky Jamese Webba

Komická scéna v USA: Policisty při dopravní kontrole překvapilo prázdné sedadlo autonomního vozu

Výzkum mozku vede k rychlejšímu rozpoznání ztráty pozornosti

Takové to autonomní farmaření… John Deere představil světu traktory bez řidiče

Promítání na vozovce: Světlomety od Fordu informují řidiče o všem podstatném

Bojovník, intrikán, zakladatel státu. Přemysl Otakar I. byl statečný i cynický

První genová terapie konečně schválena!

K požárům v elektromobilu? Američtí hasiči obdrželi svůj první vůz poháněný bateriemi

KVÍZ: Jak znáte historii policie a hasičů v Česku?

Spektakulární Spectre: Rolls-Royce odhalil svůj první plně elektrický model

Vítězství bylo pro Čechy důležitější než pouhá účast, říká historik sportu Kolář

Za neúspěch první evropské bankovky padl ve Švédsku trest smrti

Valentina byla první. Rekordy čekaly až na ostatní ženy ve vesmíru

Je klíč k dlouhověkosti skrytý v nízkých teplotách?

První planetární obranný systém

Ebola: První úder afrického „démona“

První vodíkový vrtulník dostává obrysy

Od první pitvy v Praze uplynulo 420 let. Trvala pět dní

První škola doktorských studií v ČR

Proč nám čokoláda tak chutná?

První atomovka zabíjela ještě před Hirošimou. Vraždí dodnes

Od první pitvy v Praze uplynulo 420 let. Trvala čtyři dny

Už je tady: První výskyt sršně asijské hlásí z Plzně

Co přinesl rok 2023: Genová terapie v hematologii

První neandrtálská rodina nalezena! Seznamte se!

Nález letadla v Tichém oceánu: Možná patřilo Amelii Earhartové

První počítačové programy tvořily ženy

Biometan z Rapotína jako první odebírá innogy

První kvantový počítač pro Ostravu

První slunné dny bezpečně aneb předejděte sluneční alergii

Nová studie odhaluje souvislosti mezi střevní mikroflórou a autismem

Internet v kanalizaci – první krůčky k ekonomice

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy