Návrat běžného nachlazení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.09.2021 (16:39)     Sekcia zajímavosti

S příchodem podzimního počasí se očekává také návrat běžných infekčních onemocnění, jako je například rýma apod. Po 18 měsících sociálního distancování se vědci navíc domnívají, že byla imunita lidí oslabena.   Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se v současnosti žádné katastrofální scénáře neodehrávají, ale odborníci varují, že lidé mohou očekávat častější infekce a vážnější příznaky. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nanosvět dokonalé RNA: Jak fungují viry?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.12.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Patří k nejmenším ze všech mikrobů na světě. Dokonce se o nich říká, že jsou tak malé, že by se na špendlíkovou hlavičku vešlo 500 milionů rhinovirů, jež způsobují nachlazení. Jsou zcela jedinečné, jelikož se množí uvnitř buněk jiných živých tvorů. Co vše o virech (ne)víme? Nachází se na kůži, drží na površích nebo si

 

Nejsem v ničem jiný než ostatní, říká mladý bloger po amputaci nohy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.10.2020 (14:47)     Sekcia zajimavosti

Nezastírá, že po amputaci nohy přišly i těžké chvíle. Jinak se ale Jiří Švihálek všemožně snaží zařadit do běžného života, pracovat a rozdávat okolí radost a humor, především prostřednictvím blogu pacholek.com, za který obdržel i ocenění Magnesia Litera.

 

Komplikovaný návrat našich vědců: Z Antarktidy do Brna v průběhu pandemie a válečného běsnění

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.03.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vskutku nelehké časy si vybrali pro návrat z Antarktidy naši odborníci z Masarykovy univerzity. Ti ze stanice Johanna Gregora Mendela pokračovali v monitoringu klimatu a sledování stavu polárních geosystémů a ekosystémů tamních ledovců.   Letošní expedice trvala 83 dní, což je nezvykle dlouho. Částečně to bylo způsobeno i tím, že loď chilského námořnictva, která měla

 

Ženy před objektivem: Když činžák ukrývá milovnici BDSM

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.01.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to jako nahlédnout do života neobyčejné obyvatelky obyčejného domu. Fotoset slovenské modelky Patrície naznačuje, že pod povrchem běžného života se mohou odvíjet netradiční příběhy. Ona sama prý byla při focení jako doma. „Miluji pózování ve stylu BDSM jako submisivní žena,“ říká.

 

Když ledničky útočí…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.01.2022 (18:26)     Sekcia zajimavosti

Fakt, že počítačové technologie stále více pronikají do běžného života, je na jedné straně příjemný, ovšem nelze zapomenout ani na čertovo kopýtko v něm skryté. Kyberzločincům se totiž stále otevírají nové a nové možnosti pro jejich nekalou činnost. Chytrý nábytek, chytrá pračka, chytrá lednička, to vše se stává běžnými součástmi evropských domácností. Tyto technologické „vychytávky“

 

Konec nespravedlnosti. Miliardář Janeček chce změnit Slavíka i politiku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.10.2021 (20:00)     Sekcia zajimavosti

K miliardovému jmění se matematik Karel Janeček dopracoval v oboru, který je pro běžného člověka těžko uchopitelný. Při svých obchodech na burze vsadil na složité matematické vzorce, díky nimž se loni zařadil mezi 100 nejbohatších Čechů. V rozhovoru popisuje, jaké má plány se svým novým volebním systémem D21 i proč koupil Českého slavíka.

 

Rozsudek vynesl souboj. Rytířský duel byl rychlý a brutální, jiný než ve filmu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.11.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dva znesváření rytíři, někdejší přátelé, mezi nimi manželka jednoho z nich a údajný zločin znásilnění. Nad nimi král, nad ním bůh. Místo běžného trestního procesu se odehrál boží soud, při němž určil ortel souboj. Duel Jacquese Le Grise a Jeana de Carrougese skončil v roce 1386 smrtí. Překvapilo to i středověkou Francii.

 

Po vlastní ose. Alternativní způsoby života na inspirativních příkladech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.09.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Sport a životní styl. Obojí je už tak prorostlé, že mnoho dřív striktně sportovních odvětví dostalo každodenní rutinou a začleněním do běžného života nový rozměr. Představujeme vám pět lidí různých profesí, kteří se rozhodli nenásilně demonstrovat za alternativní způsob života i dopravu ve městě a svůj vztyčený prostředníček směrem k lhostejnosti k životnímu prostředí i k sobě navzájem navíc povýšili na dobrou zábavu.

 

Příběh českého lva: Místo něj mohla být ve znaku řepa

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.10.2021 (12:51)     Sekcia zajimavosti

Symbolické myšlení je jedním ze znaků, které člověka odlišuje od ostatních živočichů. Symboly člověka provázejí již od chvíle, kdy si neurony v jeho hlavě uvědomily, jak ohromný mají potenciál. A tak začal člověk symboly znázorňovat, třeba kreslením nebo vytvářením z hlíny. Některé symboly byly osobní, jiné zahrnovaly celé společenství, některé se týkaly každodenního běžného života,

 

Návrat divočiny: co by se stalo, kdyby ze světa zmizeli lidé

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Onu otázku připomněl koronavirus a nouzové režimy. Za jak dlouho by nadvládu nad matičkou Zemí převzala příroda a jak rychle by bez lidí zavládla divočina? Odpověď hledá magazín Víkend.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy