Moderní faráři kážou na YouTube. Pastoral Brothers se nebojí LGBT ani vtipů

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.11.2021 (20:00)     Sekcia zajímavosti

Jdou vlastní cestou. Evangeličtí faráři Jakub Malý a Karel Müller v roce 2018 založili na YouTube kanál Pastoral Brothers, na němž se snaží vtipnou formou představit křesťanské hodnoty puberťákům. Nevyhýbají se ani kontroverzním tématům. Co je vedlo k výběru tohoto povolání? A mají odpověď na všechno? celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Mužská agrese jako nutnost. Bůh je můj Nejvyšší Velitel, říká plukovník Laňka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.03.2023 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Pod sakem nosí revolver tak mohutné ráže, že by zastavil i vlak. To mě u plukovníka Jiřího Ignáce Laňky z Útvaru rychlého nasazení nepřekvapuje, je cvičený na boj proti teroristům a sám byl instruktorem. Výjimečný je tím, že se nechal vysvětit a při mších přisluhuje faráři.

 

Církev nechtěla, aby Bible byla přístupná, neznali ji ani faráři, říká historik

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.03.2021 (14:30)     Sekcia zajimavosti

Co v nás zůstalo ze středověku? V čem jsme stejní jako naši předkové? Jak vnímali čas? Jak stáří? Jak se ve středověku udávalo, řešily sousedské sváry či bojovalo o radnice? A kde se vzal český nacionalismus? O tom všem jsme mluvili se znalcem života a mentality středověkého člověka, historikem Martinem Nodlem.

 

Čím vybavit naši moderní domácnost?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.06.2022 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Chcete-li jít s dobou, bude to chtít i moderní vybavení naší domácnosti. Na následujících řádcích vám tak povíme, co vše bychom měli do našich domácností zakomponovat, abychom ušetřili nejen náš čas, ale i peníze. Zároveň vám dáme užitečné rady a tipy na konkrétní výrobky, které váš domov zútulní. Čtěte a inspirujte se! Jaké domácí spotřebiče

 

Přenosná sauna, vibrační pásy. Moderní doba šla na fitness sofistikovaně

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.11.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zapomeňte na starověké pytle s pískem, kamenná závaží, železné koule, těžké kužele. Moderní doba šla na fitness, kondici a zdraví sofistikovaněji. Ne vždy účinněji, zato efektněji, leckdy s nádechem bizarnosti, téměř vždy se srdcařskou vírou v pokrok a sílu technologií.

 

Pozor na kyberšikanu!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.12.2021 (14:25)     Sekcia zajimavosti

Moderní technologie v lidském životě nepřinášejí pouze užitek, jak by se na první pohled mohlo zdát. Kromě hackerských útoků je třeba se mít na pozoru také před dalším negativním fenoménem poslední doby – keberšikanou.   Kyberšikana představuje jakousi moderní formu šikany, avšak zcela v počítačovém prostředí. Tento odborný pojem zahrnuje pestrou škálu online zneužívání jako

 

Moderní technologie chrání kulturní památky

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.07.2021 (10:57)     Sekcia zajimavosti

Národní muzeum v Praze, hrad a zámek v Českém Krumlově, Zlatá bula sicilská v Národním archivu či obnovená chata Libušín na Pustevnách – to jsou příklady památek, které chrání moderní technologie Siemens. Dokážou se postarat nejen o požární bezpečnost, ale i o ideální teplotu a klima v interiérech a zajištění proti nezvaným návštěvám.   Zabezpečení

 

Moderní léčba pro tisíce pacientů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.02.2021 (11:34)     Sekcia zajimavosti

Nesnesitelné bolesti kloubů nebo chronické záněty střev – tak se projevují autoimunitní nemoci jako například revmatoidní artritida nebo Crohnova nemoc. Od celoživotního trápení pacientům pomáhá moderní biologická léčba, donedávna však dostupná jen zlomku těch, kteří by ji potřebovali. V posledních třech letech se ovšem dostupnost léčby rapidně zvyšuje díky nástupu biosimilars, „kopií“ originálních léků. Ty

 

Milenci naplánovali dokonalou vraždu, policie případ vyřešila za necelý týden

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.04.2022 (17:00)     Sekcia zajimavosti

V dějinách kriminalistiky figuruje několik párů, které se sblížily při páchání zločinů. Nejznámější z nich jsou Bonnie a Clyde, jimž se v mnohém podobají Nathan Leopold a Richard Loeb – zástupci komunity LGBT mezi zločineckými mileneckými dvojicemi.

 

Jsou výkonnější v sexu, moc nosili čepici a další mýty o plešatých mužích

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.04.2021 (12:00)     Sekcia zajimavosti

O plešatění koluje spousta vtipů. Zatímco ženy se válejí smíchy, mužům spíš zatrne. Co alopecii způsobuje? Jaké ji obestírají mýty? Proč je holá hlava mužskou předností? A kdo byl zvolen nejžhavější plešatou osobností? O tom píše magazín Víkend DNES.

 

OBRAZEM: Neviditelné city. Snímky připomínají dějiny homosexuálních vztahů

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.10.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Provázely nás dějinami, naplňovaly srdce lidských bytostí, naše společnost je však přehlížela. Co víc, mnohdy trestala a odsuzovala, proto jsme je museli zastírat. City mezi lidmi téhož pohlaví byly třináctou komnatou dějin. Ukázat, že LGBT vztahy jsou součástí lidstva, chce Andrea Erali. Výsledkem je sada kolorovaných historických fotografií.

Ikonu LGBT Harveyho Milka politik střelil přímo na radnici. Jen zabití, řekl soud

Pohled smrti do očí. Náš sport je jinde než ostatní, vysvětlují Podmolovi

Záchranku k banalitám? Dokud to lidé nepocítí v kapse, nepřestanou, říká Vít Samek

Zdravá sebeláska je zásadní, říká influencer Expl0ited

Facebook a spol.: Algoritmy světem vládnou

Uklidňující moc geneticky modifikovaných rajčat

Volvo XC60 B5: Elektrizující diesel ve světě čistoty

Zabíjím se. Věřím, že jsem nesmrtelný. Prokletý Baudelaire dožíval v bolesti

Bizarní, vulgární, špinavý. Sex vás nikdy nepřestane bavit, tvrdí spisovatelé

3D pracemi spojuje fikci a realitu. Český tvůrce zaujal Samsung i Adobe

Jak ven z deprese: funguje jóga, říká studie

Porno jako droga. Radím klukům, jak se závislosti zbavit, říká Jakub Enžl

Na povrch „vyplavaly“ nové souvislosti

Je libo garsonku, nebo 3+1?

Válečné filmy versus realita: co dráždí veterány na Hollywoodu

Místo noční lampičky svítící petúnie

Vždy se dá najít cesta jak si splnit sen, říká populární youtuber

Jaká tajemství skrýval Amenhotep I.?

Nanotechnologie znali už staří Římané

Jak může vypadat moderní obývací pokoj?

Útok vlastními exkrementy. Ponorku U-1206 zaskočily lapálie s toaletou

Snaha o zdolání „informační blokády“ u pacientů s Parkinsonem

Židle navržená pomocí umělé inteligence

Na rase psa nezáleží

E.T. čeká na aukci. Prodat se má až za tři miliony dolarů

Pětiminutovou chůzí ke zdraví

Jaký je vztah lidstva k planetě?

Poznejte otce moderní sériové výroby

Muži v Česku rostou v moderní otce.Pečují o nemocné děti a vodí je do školy

VIDEO: Úprava šourku, hranatá brada. Trendy mužského zkrášlování

Jak se prchá z vězení a proč vytipovat útěkáře nejde. Autoři knihy líčí fenomén

V pornu je všude. Vědci řeší, zda externí ejakulace neponižuje ženy

Matky zakladatelky. Když kus Divokého západu ovládly po volbách ženy

Kdo byli normandští bojovníci?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy