Zbavte se stresu a dopřejte si klidný spánek díky kvalitní matraci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.12.2021 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Nepřítelem kvalitního spánku je stres. Pracujete dlouho do noci, přemýšlíte o práci i když se v noci ukládáte ke spánku, a o práci se vám také zdá? Jelikož spánek je základem dobrého dne, je jeho dostatek a kvalita důležitá. Zatočte se stresem, přetvořte svoji ložnici v oázu klidu, bezpečí a pohodlí, a užívejte si zasloužený celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Kvalitní spánek vám prodlouží život!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.03.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Věděli jste, že až 8 % všech úmrtí, a to z jakýchkoliv příčin, je spojováno se špatným spánkem? Nejnovější studie provedená pod hlavičkou American College od Cardiology potvrdila, že nepřerušovaný a dostatečně dlouhý spánek může prodloužit váš život… Mezi roky 2013 a 2018 probíhala rozsáhlá studie spánkových návyků u 172 351 lidí, jejichž průměrný věk

 

Erektilní dysfunkce či snížená lubrikace. Nekvalitní spánek sexu neprospívá

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.08.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Ovlivňuje například metabolismus, zánětlivé reakce, hormonální sekreci. Jenže spánek se otiskuje rovněž do našich sexuálních funkcí. Platí to pro muže i ženy, shrnuje studie. A věda též naznačuje mechanismy, jakými se nekvalitní spánek projevuje sexuálními dysfunkcemi.

 

Jak na skvělý sex. Plánujte v diáři, dopřejte si předehru v práci

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.12.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nezužujte sex jen na orgasmus, nerozpakujte se přiznat si, že dobrý sex vyžaduje čas a úsilí, myslete na něj v diáři. Prožívejte naplno, co v posteli děláte, ale předtím si představujte, co chcete zažít. Dopřejte si psychogenní sexuální předehru například přes den v práci. Seznamte se s milníky, které lemují cestu za skvělým sexem.

 

Delší spánek, nižší kalorie

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.02.2022 (11:29)     Sekcia zajimavosti

Spíte rádi? Pokud je odpověď ano, pak je dost možné, že pro své tělo děláte víc, než si myslíte. U dospělých s nadváhou by totiž delší spánek mohl vést ke ztrátě hmotnosti bez nutnosti změn v denním stravování.   Američtí vědci zjistili, že lidé, kteří obvykle spali méně než 6,5 hodiny za noc, zhubli průměrně

 

Světlo škodí víc, než si myslíme

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.03.2022 (17:24)     Sekcia zajimavosti

Že světlo v noci narušuje náš spánek, se ví již nějakou dobu. Jak moc a jak málo světla stačí? Na to se nyní zaměřili vědci z Northwestern University. Odnáší to především srdce a tvorba inzulinu.   Odborníci již nějakou dobu doporučují spát při naprosté tmě, jelikož světlo narušuje spánek. Domnívali jste se, že je problémem

 

Nemůže spát? Možná za to může vaše práce!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.05.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Pracovní stres bývá poměrně častou příčinou nespavosti. Podle nejnovější studie za to může zejména nedostatek podpory od spolupracovníků a vedení. Spánek je nezbytný pro obnovení fyzických i psychických sil člověka. Během něj se odplavují z mozku toxiny, které v něm vznikly během dne. Spánek podporuje paměť, obranyschopnost i hormonální a metabolické pochody v těle. Zhoršený

 

Jak správně pečovat o prostěradla?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.09.2022 (05:16)     Sekcia zajimavosti

Vaše stará prostěradla už nedrží na matraci, jsou průhledná a vy se za ně stydíte? Nejvyšší čas poohlédnout se po nových. Aby ale brzy nedopadla jako ta, kterých se chcete zbavit, je třeba o ně správně pečovat. Jak? Čtěte dál! Prostěradlo je důležitou součástí postele Naše tělo si po náročném dni potřebuje odpočinout a zregenerovat.

 

Zbavte mě vytetovaného pravítka u rozkroku, žádal mladík

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.11.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na začátku bylo bratrské soupeření, na konci strašlivý nápad. A Nick si pro jeho realizaci doběhl do tetovacího studia před sourozencem. Vyfoukl mu ho. Dnes pravítka na stehně, jehož umístění naznačuje, co asi tak měří, lituje. Proto navštívil pořad Tattoo Fixers.

 

Zbavte mě tetování hada s ňadry, byl to mámin nápad, prosil mladík

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.11.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na začátku byla návštěva tetovacího salonu s nespoutanou, ztřeštěnou mamkou. Na konci byl bizarní obrázek hada s ňadry na lýtku. Po letech strastí se mladík obrátil na pořad Tattoo FIxers s prosbou o překrytí příšernosti.

 

Káva s mlékem? Dopřejte si ji bez výčitek!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.02.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Podle vědců z Kodaňské univerzity může šálek kávy s mlékem prospět vašemu zdraví. Obsahuje totiž kombinaci proteinů a antioxidantů, která zvyšuje obranyschopnost organismu. Jak to funguje? Reakcí našeho organismu na poškození, případně napadení viry, bakteriemi a parazity, je zánět. Už lékaři ve starověkém Římě, konkrétně lékař Aulus Cornelius Celsus (25 př. n. l. –50 n.

Utrpení sportovního fanouška. Jedinou obranou je přestat oblíbený tým sledovat

Plavat v řece je příjemnější než studená sprcha, jde to samo, líčí otužilec začátky

Už žádné biflování. Feuersteinova metoda vzdělává bez stresu a zábavně

Studenti, spěte. V noci mozek nahrává do paměti, věda má důkaz

K čarodějnictví se ženy doznávaly při spánkové deprivaci, říká výzkum

Dopřejte si japonskou lesní koupel. Zabíjí viry, podpoří psychiku

Vložení realitou? Vědci varují před pronikáním reklamy do snů

Zlepší mozek i spánek. Věda chválí starodávné cvičení, stačí 20 minut denně

Materiály luxusního spodního prádla a proč se vyplatí dražší spodní prádlo

Pět minut proti stresu. Naučte se cyklické dýchání

Škola dechu: Dobrou noc! Naučíme vás trik na lepší usínání

Sociální sítě nás okrádají o spánek

Podivný mikro-spánek tučňáků uzdičkových

Špatný spánek brání hubnutí

Divoký spánek chobotnice Costella. Měl noční můry z bitky, naznačuje studie

Sex pomáhá zvládat stres. Proto ho příroda zachovala, naznačuje studie

Jak může vypadat moderní obývací pokoj?

Jak může matrace ovlivnit kvalitu vašeho spánku a vaše zdraví?

Koronavirus ze stresu? Vědci zkoumají populace netopýrů

Proč toužíme po jídle, které nás utěší?

Telemedicína v roce 2021 pomáhala

Záměrné poškozování proteinů uvnitř buněk

Nejlepší „vedlejšáky“, kterými si trochu přilepšit

Podrážděná střeva: Z jídla či ze stresu?

Proč necítíme vlastní tělesný pach stejně dobře jako pachy ostatních?

Jak ovlivnit míru stresu?

Za chyby se platí, ve stavebnictví to platí dvojnásobně!

Koráli ve stresu

Nedostatkem spánku trpí stále více lidí, častěji ženy. Z jakého důvodu?

Zažívací potíže mohou být příznakem rakoviny vaječníků

Saunování: Spouštěč „chemičky“ v těle

Čmeláky čekají zlé časy: Klimatické změny jim způsobují asymetrii křídel

Stres klíčem k sympatiím okolí? Vědci přišli s překvapivými závěry

Srdci nejvíce škodí dlouhé sezení

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy