3 věci, které možná nevíte o kleštích!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.12.2021 (06:29)     Sekcia zajímavosti

Kleště – běžná věc, kterou čas od času také používáte? Zjistěte, kolik existuje druhů kleští, čím se liší, z čeho přesně se skládají a jaké mohou mít tvary. Pokud vybíráte dílenské nářadí jako dárek pro své blízké nebo pro sebe, podívejte se na pár zajímavostí! 10 druhů kleští? To je málo… V současné době existuje na trhu celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Schovejte brčko i silonky. Věci, které se vám budou po apokalypse hodit

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.08.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pokud nastane kolaps civilizace a vy s hrstkou přeživších zůstanete na Zemi vydáni napospas svým schopnostem, bude se vám hodit kdeco. Věci denní potřeby, které mají mnoho využití a do kterých byste to možná neřekli. Sestavili jsme seznam drobností, které je dobré mít vždy po ruce. Protože co když přijde apokalypsa…

 

Pět věcí, které jste nevěděli o Juliu Caesarovi

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.05.2022 (10:06)     Sekcia zajimavosti

Gaius Julius Caesar byl jedním z nejznámějších římských císařů, jenže co o něm jen tak z hlavy víme? Možná nás napadne jen něco o jeho pletkách s Kleopatrou nebo o spiknutí, jehož se nakonec stal obětí. Jeho život byl ovšem ještě mnohem zajímavější. Viasat History zajistí během celého května svým divákům cestu časem do starověkého

 

Kdo vymyslel znaménka plus a minus? Vševěd ví, že stopy vedou do Česka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.10.2023 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Možná vám některé věci připadnou samozřejmé. Třeba když se v matematice děti učí psát číslice. 1, 2, 3, 4, 5… Pak se začne sčítat a odečítat, poznávat znaménka + a –. Ale napadlo vás někdy, kde se taková obyčejná věc vzala? Vševěd to ví a odkrývá i zajímavou českou stopu. Je tady další díl seriálu historika a geografa Jiřího Martínka.

 

K focení mě přivedla kámoška na pivku, říká MOgirl Relentless

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Chtěla by dělat spoustu věcí, ví však, že všechny nejde zvládnout na sto procent. „Pořádně nevím, kam směřovat. Snad na to v následujících letech přijdu,“ říká MOgirl Relentless. Pár jasných cílů však má. Dodělat školu, možná ve studiu pokračovat, dál se věnovat focení.

 

Mravenčí med jako účinný lék

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.07.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Vzhledem k rostoucí rezistenci bakterií vůči antibiotikům se vědci snaží hledat v přírodě věci, které by byly schopny antibiotika zastoupit. Obrací se k moudrosti dávných civilizací, které mohly během tisíců let své existence nacházet a testovat léčivé zdroje ve svém okolí. Nyní se odborníci ze Sydneyské univerzity zaměřili na Aboridžince… Kultura Aboridžinců je nejstarší nepřerušeně

 

Nový objev naznačuje, že vodní světy v naší Galaxii nejsou výjimkou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.10.2022 (14:12)     Sekcia zajimavosti

Naší Galaxii sice nazýváme Mléčnou dráhou, ale možná by nebylo od věci jí říkat Mokrá galaxie. Nejnovější výzkumy naznačují, že vody je v ní více než dost. Oceánské světy, nebo také aquaplanety, jsou třídou planet se značným množstvím vody v podobě oceánů. Ten může být jak pod povrchem, tak na povrchu. Takový svět zatím známe

 

Revoluční zjištění francouzských vědců: Vesmír možná není nekonečný

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.10.2021 (10:32)     Sekcia zajimavosti

Navzdory našim mnohaletým snahám o rozkrývání záhad vesmíru je toho stále velká spousta, se kterou si nevíme rady. Právě ona nekonečnost byla poněkud paradoxně jednou z věcí, o kterých jsme byli víceméně přesvědčeni, a tak laické i odborné kruhy poněkud překvapilo nedávné zjištění francouzských astrofyziků, že je vesmír pravděpodobně vážně uzavřený.  Ještě donedávna nejvšeobecněji přijímaná

 

Lázně, které prodlužují životnost baterií

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.06.2021 (10:14)     Sekcia zajimavosti

Pokud přemýšlíte o koupi nového automobilu, možná se vám dostal do hledáčku i některý z nabízených hybridů či elektromobilů. Argumentů pro pořízení takového vozu je samozřejmě mnoho – ekologická stopa, odpuštění parkovného ve městech, nízké provozní náklady či redukce počtu mechanických součástek, které se opotřebovávají třením, třeba převodovek. Automatickým protiargumentem každého milovníka naftového či benzínového motoru

 

Jak se víc odvázat. Následujte 5 tipů, jak posílit svou spontaneitu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.09.2021 (08:00)     Sekcia zajimavosti

Včera mi kamarád řekl, ať se sbalím a druhý den s ním jedu na plachetnici. Nejdřív mě napadlo, že to je narychlo, ale vlastně proč ne? Domluvil jsem si dovolenou, vzal pár věcí, zařídil pojištění a jedu... Jak jste na tom se spontánností vy sami? Dokážete se odvázat, vrháte se do nových věcí a příležitostí po hlavě nebo jste spíš při zemi? Všechno se dá změnit. Je to jen na vás.

 

Kdyby mi někdo řekl, že o víkendu nedělá, letí, říká workoholik Jankto

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.10.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Hovořit s ním je radost, nevíte, na co se ho dřív zeptat. Nezvykle činorodý mladík vedle fotbalové kariéry uspěl i v dalších oborech. Jak to všechno zvládá? „Jsem rád, že nemusím mluvit jen o fotbale nebo hrách a že se dostaneme i někam jinam,“ poznamenal v průběhu rozhovoru Jakub Jankto.

Země s nejvíce duševními poruchami

Mystérium Rohonského kodexu. Nerozluštěné dílo je možná obrozenecký podvod

Prozkoumejte svět herních tunelů pro kočky

Kurz přežití na vlastní kůži. Reportér si vyzkoušel zabalit evakuační zavazadlo

Když vědci mluví „rostlinštinou“

Poznejte otce moderní sériové výroby

Chlad katakomb a temné krypty. Tipy na výlety, při kterých vám horko nebude

Nejlepší „vedlejšáky“, kterými si trochu přilepšit

Mělo Slunce o své dvojče?

Mělo Slunce své dvojče?

E-recept na přírodu? Jednou možná ano…

SMLSALOVINY ROKU: Odvážný reportér jako hrobník, pod koněm i při sexu

Rád věci ovládám. Ve světě Dakaru už jsem legenda, říká Martin Macík

Takoví slušní lidé, říkali o nich. Rodině přitom vládl teror a nechutnosti

Fekální bakterioterapie: V Česku vyroste první banka

Překvapení pro pana účetního. Nutil ji do práce, tak utekla a pustila plyn

Des: V hlavě sériového vraha

4 nepravdivé mýty o nebankovních půjčkách

Copak je to za vojáka? Reportér si na vlastní kůži vyzkoušel armádní výcvik

Virtuplex pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi

Dát zaměstnancům podíl je cestou k úspěchu, věří majitelé Kro Kitchen

Jak hrát online výherní automaty

Duchové mi pomáhají. Vědí, že druhý blázen jako já už nepřijde, říká pán ze Zbenic

Jihozápad Islandu sevřela láva!

6 netušených věcí o mravencích

Cizinci v Česku zbožňují bramborový salát

Nové výpočty potvrzují, že většina vesmíru je tvořena temnou energií

STRES: Nejhorší a nejdelší epidemie lidstva

Jak zlikvidovat alespoň některá klíšťata? Čeští vědci možná nalezli cestu…

Kolik utrpení přinese obyčejné tričko?

Nemůže spát? Možná za to může vaše práce!

Reálně jsem pomýšlel na sebevraždu, vzpomíná na dětství Radek Banga

Váš příští dům možná bude z hub

Zelenější planeta? Nové náboženství mladé generace

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy