Urologové při preventivní akci odhalili nádory prostaty, varlat i ledvin

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.02.2022 (19:41)     Sekcia zajímavosti

Stovky mužů využily lednových Dnů otevřených urologických ambulancí a nechaly si vyšetřit prostatu. Lékaři pojali podezření na rakovinu prostaty u desítek z nich a zvou je na další vyšetření.   Odhalili také nádory varlat, ledvin a močového měchýře. Preventivní akce se zúčastnilo 37 urologických ambulancí po celém Česku. „Počet pacientů, kteří se rozhodli Dny otevřených celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Rakovina prostaty v Česku neklesá

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.05.2021 (21:44)     Sekcia zajimavosti

Počty lidí s rakovinou prostaty v Česku neklesají, naopak mírně rostou. Každoročně si verdikt karcinomu prostaty vyslechne přibližně 8000 mužů, 20 % z nich přichází s pokročilou formou onemocnění.   Ve snaze zachytit nádory v časném stadiu, kdy je možné je operativně odstranit, usilují čeští urologové o zavedení plošného screeningu. Slibná jednání s Ministerstvem zdravotnictví

 

Když se ledviny plní cystami

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.03.2021 (01:35)     Sekcia zajimavosti

Bolestí zad, vyšším tlakem a zvětšováním břicha – takto se postupně začíná ozývat nemoc, jež se označuje jako polycystická choroba ledvin autosomálně dominantního typu (PCHLAD). V České republice se s ní potýká přibližně 5 tisíc lidí. Choroba je nejčastějším dědičným onemocněním ledvin. Na nemoc a možnosti léčby upozornili ve Světový den ledvin (11. března) odborníci

 

Včasná diagnostika odhalí rakovinu prostaty i o 10 let dříve

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.11.2020 (17:18)     Sekcia zajimavosti

Karcinom prostaty patří k nejčastějším nádorovým onemocněním mužů. V České republice je po rakovině kůže dokonce druhým nejvíce se vyskytujícím karcinomem. Za posledních 20 let se počet mužů s tímto typem nádoru ztrojnásobil, na odhalení nemoci má zásadní podíl především lepší diagnostika. Pozitivním trendem je, že díky většímu záchytu rakoviny prostaty se významně snížil počet

 

Lékaři volají po včasných kontrolách rakoviny prostaty

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.04.2021 (16:04)     Sekcia zajimavosti

Časté nutkání k močení si většina mužů po čtyřicítce spojuje se zbytnělou prostatou. Může to však být signál daleko vážnějšího problému – rakoviny prostaty. Té v Česku neustále přibývá, a tuto diagnózu si tak každým rokem vyslechne přes 7 tisíc mužů. V současnosti žije v tuzemsku odhadem přes 60 tisíc mužů s rakovinou prostaty. Lékaři

 

Muži jsou v krizi, hlásal konzervativec. Pomoci jim mělo opalování varlat

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Mužnost upadá, je terčem pokrokářů, trpí rozvratem tradičních hodnot. Konzervativní komentátor Tucker Carlson bojuje s úpadkem chlapství již dlouho. Nakonec přišel s lékem: mužnost mělo zachránit opalování varlat. Odborníci vysvětlují, proč je to hloupost.

 

VIDEO: Páni v ohrožení. Obranou před rakovinou prostaty je prevence

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je nejčastější onkologickou chorobou mužů. Ročně jí onemocní šest a půl až sedm tisíc pánů, ovšem počet těch, kdo rakovině prostaty podlehnou, neroste. Je to díky moderním metodám záchytu a léčby, vysvětluje urolog Josef Stolz. Klíčová je prevence.

 

Pokroky v léčbě rakoviny prsu a prostaty

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.08.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

V České republice jsou aktuálně považovány za nejčastější nádorová onemocnění ta, která se týkají prostaty a prsů. Přesto i u nás se odrážejí celosvětové pokroky v léčbě těchto onemocní. Opět se jedná o zlepšení diagnostiky i kurability. Pacienti mají větší šanci na kompletní vyléčení a ti s generalizovaným onemocněním mohou žít mnohem déle, než tomu

 

Může snížit riziko rakoviny prostaty o 35 procent. Věda doporučuje cvičení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.02.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nezáleží na věku, nejsou potřeba extrémní výkony. Stačí jen docela malé, pozvolné pokroky. I ty mohou vést k výrazným preventivním benefitům a snížit riziko rakoviny prostaty. Naznačuje to rozsáhlá švédská studie, první svého druhu. Přibližuje také, jaký pohyb může zdravé prostatě prospívat.

 

Až 60 tisíc pacientů trpí jaterní cirhózou a každý desátý člověk onemocněním ledvin

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.02.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Suchý únor se už pomalu blíží ke konci a v březnu přichází Světový den jater. Krátkodobá abstinence alkoholu je určitě dobrá, ale těmto orgánům bohužel nestačí. Je třeba se na zdraví zaměřovat celoročně.    Jde o to, že v Česku trpí jaterní cirhózou až 60 tisíc lidí, každý desátý pacient se potýká s onemocněním ledvin. Nejen špatná

 

Zvětšuje se. Od renesance penis na uměleckých dílech roste, spočítala studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.12.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zkoumala kresby a malby od renesance přes baroko, rokoko, impresionismus až po současné umění. Pečlivě, exaktně, s pomocí softwarové analýzy. Studie si však hleděla velmi specifického detailu. Jejími autory byli urologové a zajímalo je, jak se na dílech měnila velikost penisu. Zjistili, že rostl.

Vědci odhalili vliv porodu na kvalitu mateřského mléka

Pohádková sešlost: Američané odhalili pravěké setkání mamuta, lenochoda a lidského dítěte

Zemřel Lovec zkamenělin

Nepřátelé v naší hlavě: Jak si stojí současná medicína?

Nuže uřežte ňadra její. Za odmítnutí sňatku svatá Agáta trpěla

Nový lék účinný v boji proti nádorům na mozku

Naděje pro léčbu agresivní rakoviny prsu

Autoimunitní onemocnění ruku v ruce se znečištěním

V čem se inspirovat nádory a najít zdravý přístup k životu?

Nanoroboti jako naděje pro léčbu rakoviny močového měchýře!

Problém, o kterém se mužům těžko mluví…

Transplantace prasečí ledviny, naděje pro miliony nemocných

Lék proti rakovině se vyrábí rychleji díky metodě vynalezené v Česku!

Srdeční selhání je na pořadu dne

Nejzdravější je pescetariánství a přerušovaný půst, říká věda

Projevem rakoviny prsu nemusí být jen bulka

Tichý „zabiják“ zraku

Průlom v prevenci rakoviny děložního hrdla

Bez mužného zápěstí nezískáme ženu ani sex, hořekují incelové

Stane se umělá inteligence záchranou pro veterány?

Mikrovlnná technologie FUTTEC zachraňuje vozovky v ČR

Miliontý dobrovolník pro akci Ukliďme Česko. Třeba jste to vy…

V srdci Paříže byla objevena starověká nekropole

Američtí vědci varují: Opatření proti koronaviru neuvolňujme příliš brzy!

Jaká tajemství skrýval Amenhotep I.?

Rouškou k atraktivitě: Vědci odhalili zajímavý benefit ochrany úst

Plankton hory přenášel

Diagnóza Parkinsonovy choroby z očí, už 7 let před jejím propuknutím!

Klíč k ženskému orgasmu. Vědci odhalili nejnadějnější sexuální polohu

Andy odkryly další svá tajemství

Záhadný signál z hlubin vesmíru

Astronomové odhalili novou souvislost mezi vodou a vznikem planet

Případ zmizelé harmoniky na nádraží. Když podvodníka odhalili, rozplakal se

Jak se vzteká chobotnice?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy