Češi stále tloustnou, covid trendu napomohl

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.03.2022 (12:05)     Sekcia zajímavosti

Nadváhou nebo obezitou trpí více než polovina Čechů, a drží se tak na vrcholu evropského žebříčku – čeští muži jsou dokonce třetí, co se nadváhy týče.   Situaci zhoršila opatření spojená s pandemií koronaviru a omezením pohybu. Lékaři proto nyní čekají vlnu obezity a z ní plynoucích zdravotních komplikací. Bojovat s kily hodlá nově založený celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Fitness trendy se vrací k hitům před pandemií, říká výhled pro rok 2023

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.02.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Návrat k normálu, tak se dají shrnout očekávání fitness trendů pro rok 2023. Hity, které vynesly na přední místa popularity podmínky a omezení pandemie, vyklidily pole. Výhledu trendů na rok 2023 vládne fitness klasika. Mezi jeho autory patří i více než 32 tisíc profesionálů certifikovaných institucí American College of Sports Medicie a vydal magazín Health & Fitness Journal.

 

Dlouhodobé následky covidu přetrvávají i dva roky po nakažení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.06.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Koncem roku 2020 a zejména potom ve druhé polovině roku 2021 začali vědci podrobně zkoumat možné trvalé následky po prodělání onemocnění covid. Publikované studie ukazovaly, že covid zanechává trvalé změny na plicích, srdci a oběhové soustavě i imunitním systému. Stále však chybělo dlouhodobé hodnocení. V dubnu 2023 proto vědci z univerzity ve švýcarském Curychu publikovali

 

Za příběhem jdu až do samého konce, říkal filmař zastřelený v Irpini

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.03.2022 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Objížděl místa plná lidského utrpení, aby o nich vydal zprávu skrze osobní příběhy. A aby posílil humanismus, snad napomohl nápravě. Dokumentoval chudobu, bezdomovectví. Násilí gangů a drogovou závislost. Též válku. Naposledy měl v hledáčku těžké osudy uprchlíků. V Irpini našel Brent Renaud smrt.

 

Britská varianta COVID-19 se rychle šíří

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.02.2021 (18:51)     Sekcia zajimavosti

Britská varianta COVID-19 se šíří i přes současná protiepidemiologická opatření. Záchyt probíhá pomocí PCR testů společnosti DIANA Biotechnologies, které nejen citlivě detekují virus COVID-19, ale zároveň spolehlivě určí, zda se jedná o tzv. britskou variantu. Výsledky analýzy ukazují, že britská varianta již nyní v ČR dominuje, a zatímco počet nově nakažených původními variantami viru i

 

Populace inteligentních keporkaků je v současné době stabilní

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.03.2022 (13:05)     Sekcia zajimavosti

Zpívající velryby, jak je keporkakům často přezdíváno, se vymanily z kolonky ohrožených druhů – v Austrálii se totiž podařilo zamezit jejich vymírání. Na jak dlouho?   Ve zprávě nezávislé vládní vědecké komise pro ohrožené druhy zaznělo, že populace keporkaků se zotavila. Mimo jiné k tomu významně napomohl i zákaz jejich zabíjení v 80. letech minulého

 

Hudební vkus souvisí s naší povahou, zjistili vědci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.03.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vědecký tým pod vedením odborníků z Univerzity v Cambridgi a izraelské Bar-Ilanovy univerzity odhalil zajímavé souvislosti mezi hudebním vkusem jedince a jeho povahou.   Vědci vyzpovídali více než 350 000 lidí z 50 různých zemí, po kterých nejdříve chtěli seřadit preference napříč 23 hudebními žánry. Ve druhé fázi výzkumu proběhl osobnostní test, který napomohl odhalit

 

Světem smajlíků covid neotřásl. I v roce 2021 mu kralovaly slzy smíchu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.12.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Covid převrátil naše životy naruby, říše smajlíků se však nedotkl. První desítka nejpoužívanějších je téměř navlas stejná jako ta z předpandemického roku 2019. Kraluje jí emoji slzy smíchu, zjistily statistiky.

 

Očkování proti chřipce – nedostatek vakcíny

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.10.2020 (23:31)     Sekcia zajimavosti

Češi se v minulých letech o očkování proti chřipce příliš nezajímali, letos ale situace v ordinacích vypadá jinak. Díky pandemii covid-19 si nejen senioři a chronicky nemocní lidé mnohem více uvědomili, jak vážné respirační infekce mohou ohrozit jejich zdraví i život. Více se také hovoří o přínosu očkování proti chřipce ke snížení zátěže na zdravotní

 

Kam s použitými rouškami?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.03.2021 (11:00)     Sekcia zajimavosti

Nošení roušek a respirátorů v boji proti onemocnění covid-19 je stále aktuálním tématem, které jen tak nevymizí. Roušky jsou nošeny prakticky po celém světě, vědci však upozorňují na fakt, že pro životní prostředí představují odhozené roušky obrovskou ekologickou zátěž.   Podle provedených výpočtů je celosvětově spotřebováno 2,8 milionu roušek každou minutu a biologický rozklad se

 

Bez očkování žádný sex, často ani rande. Covid změnil priority singles

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.11.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Láska k sexu je neopustila, covid však vztah, jaký k němu singles mají, pozměnil. Je pro ně méně důležitý než před pandemií. Víc jim jde o nalezení stálého partnera, partnerky. A důležitým kritériem je očkování, rozhoduje nejen o tom, zda na sex dojde, ale dokonce o tom, zda se odehraje rande. A napovídá o osobních vlastnostech.

Opětovná infekce nemocí COVID-19 se nepotvrdila

Mateřským mlékem se nepřenáší

Varhany ze sudu i plavecké brýle proti migréně. Kutilství mají Češi stále v krvi

První testy vakcíny proti nemoci COVID-19 prý slibují naději

Program na rešerši zkušeností s COVID-19

Zhrzení muži se radikalizují. Incelové stále víc souhlasí s násilím

Česko umí monitorovat šíření britské varianty COVID-19

Zdravotnické centrum následné péče v Letňanech

Dělá na lešení bez roušky a jiná udání. Jsou Češi národem práskačů?

Jak Češi zvládají home office?

FEJETON: Jsi muž, tak to umíš s nářadím

Jaká bude budoucnost luxusních udržitelných materiálů u aut?

České pivo je vyladěné k dokonalosti, říká šéf pivovarského výzkumu

Kyberzločincům naletí i technologicky zběhlí lidé

Jak zařídit moderní dětský pokoj, který poroste s vaším miminkem?

Plechovka je pro pivo lepší než lahev, říká sládek Aleš Dvořák

Sex ve třech je pozitivní zkušenost. Více si ho však užijí stále páry. A muži

Prodloužení Vánoc ve světelném parku WINTER WONDERLAND

Evropou koluje vysoce nakažlivá varianta viru HIV, léky proti ní jsou však stále účinné

Znovuzrození ruského Moskviče? Závod se chystá zapojit do trendu elektromobility

Několik tipů na moderní pánské boty pro slunný podzim

Ferrari mění názor: Vzpínající se kůň najede na elektro

Novinka v trendu umělého masa: Strávníkům se dostanou na talíř krevety ze zkumavky…

Nebezpečný trend. Škrcení při sexu je mezi mládeží stále rozšířenější

Profesorka Jitka Rychtaříková: Proč je rodina vymírající druh a Češi jako národ nikdy nevymřou?

Záhadné placebo ukazuje stále nové schopnosti

Stabilní Wi-Fi pro celou rodinu

Incelové jsou stále větší hrozbou, varuje americká tajná služba

Když ledničky útočí…

Zbořme mýtus MP3, můžete mít víc

Velkolepá Afrika je stále krásná, jen je tu krásu třeba více hledat!

Změna pohlaví je sporná, jinak je Amerika stále liberálnější, říká výzkum

„Suchej únor” drží stále více Čechů

Mravenci mají nejraději cukr a olej, objasnili čeští vědci

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy