Věčný boj proti stárnutí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.08.2022 (18:12)     Sekcia zajímavosti

Kolo času se točí pouze jedním směrem, a to kupředu. Lidé se obvykle nechtějí smířit s faktem, že stárnou, že se jejich tělo mění, pozbývá na síle i na kráse. Stárnutí je věc nezvratná. Nebo ne? Vědci si uvědomují, že stárnutí je naprosto komplexní proces. Z biologického hlediska jde o progresivní ztrátu funkce a struktury celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Blíží se konec stárnutí?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.03.2022 (20:08)     Sekcia zajimavosti

Téma dlouhověkosti a potenciální nesmrtelnosti je nejen velice aktuální, ale také poměrně kontroverzní. Jak jsou na tom vědci s výzkumem v současné době?   Vyhlídka na lékařské terapie, které přetáčí biologické hodiny v procesu stárnutí, se trochu přiblížila poté, co vědci bezpečně omladili tkáně u myší středního věku. Američtí vědci léčili zdravá zvířata formou genové

 

Šedivění vlasů se dá zvrátit. Ani stárnutí nemusí být fixní, říká věda

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.07.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Opravdu za něj může stres, proces šedivění vlasů však nemusí být nenapravitelný. Snížení psychického vypětí může vlasům barvu zase vrátit, říká průkopnická studie. Její unikátní zjištění má přitom dopady i na zkoumání stárnutí. Nemusí být lineárním procesem, může se zastavit, dokonce dočasně zvrátit, říká práce.

 

Proslavila se krutými performancemi. Teď Abramovićová šokuje kosmetikou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.01.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pokoušela limity těla i duše, provokovala publikum k pohledu na temné stránky sebe sama. Zkoumala hranice moci, vybízela k intimitě na veřejnosti. Její performance šokovaly. Teď Marina Abramovićová zaskočila svět jinak. Vlastní kosmetikou proti stárnutí. Je i to performance? Šprým?

 

Věčný půvab černobílé fotky. Je pravdivou výpovědí o kráse a osobnosti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Mají svou nepominutelnou přitažlivost. K první inkarnaci fotografie, černobílým snímkům, se vracíme stále, i dnes v době digitální fotografie. Snad proto, že působí v době sofistikovaně upravovaných fotek pravdivěji. Autentičtěji. Autorka knihy WOMAN Kateřina Janišová se jí ve své tvorbě věrně drží.

 

KV20 vs. KV60: Kde odpočívá královna?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.05.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Ležela tu, ale vlastně neležela. Žena, jež s chutí nosila plnovous i mužské oblečení je dodnes považována za největší panovnici. Možná proto ji následovníci toužili vymazat z dějin. A archeologické mozky dlouho tápali ve tmě, kde vlastně nalezla věčný klid. Psal se rok 1799 když jedna z Napoleonových expedic objevila ve východní části údolí zastrčený,

 

Vnitřní panika stárnoucích mužů. Proč přibývající roky snášejí hůř než ženy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.02.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Ženský život prý začíná ve čtyřiceti. O přibývajících letech dam vychází obrovská spousta článků a knih. Jak ale stárnutí prožívají muži? Proč ho navzdory všem očekáváním snášejí mnohem dramatičtěji?

 

Věčný boj s kosmickým smetím

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.12.2021 (21:00)     Sekcia zajimavosti

Není to tak dlouho, co hrozila Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) srážka s jedním ze satelitů Elona Muska nebo s částí odstřeleného ruského satelitu. Začátkem prosince musela učinit úhybný manévr znovu.   Dmitrij Rogozin, generální ředitel Roskosmosu, uvedl, že oběžná dráha stanice klesla na téměř tři minuty o celkem 310 metrů, aby se vyhnula „blízkému setkání“

 

Levně a účinně ke zdraví. Pijte vodu, radí studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.02.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nedostatečná konzumace vody zrychluje biologické stárnutí, dobrý pitný režim prodlužuje zdravý život bez chorob, brání předčasnému úmrtí. Dostatečnému pití vody skládá aktuální studie bezpočet poct. Vychází přitom z dat o víc než jedenácti tisícovkách lidí, které sledovala po pětadvacet let.

 

Ďábel praktikující orální sex měl zdolat krizi středního věku, lkal muž

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.07.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

S příznaky stárnutí bojoval několika opatřeními. Sexem ve třech, piercingem, ale i tetováním, které zachycovalo ďábla s hlavou v klíně nahé ženy. „Tetování ke čtyřicátinám mělo ukázat mou rozumnou, ale i divokou stránku,“ snažil se vysvětlit Justin v pořadu Tattoo Fixers Extreme. A hned požádal o překrytí malůvky.

 

Pomohou nezničitelné želvušky lidem stárnout pomaleji?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.11.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

„Být stále mlád, to bych si přál,“ zpíval Karel Gott a řada z nás s ním souzněla. Ačkoliv se mezi lety 1900 a 2020 průměrná délka lidského života více než zdvojnásobila na 73,4 let, stárnutí se lidstvu dosud zvrátit nepodařilo. Podle vědců by nám s tím mohly pomoci například superodolné želvušky… Bezobratlé želvušky (Tardigrada), velké

Je věda na stopě elixíru mládí?

Cévy mohou zestárnout rychleji než tělo

Obezita má vliv na rychlejší stárnutí mozku

Jak si vybrat nejlepší hydratační krém na pleť?

Profesorka Jitka Rychtaříková: Proč je rodina vymírající druh a Češi jako národ nikdy nevymřou?

VIDEO: Nahotou proti komerci ve fotbalu. Fanoušci protestovali proti FIFA

Na bicyklu proti vichřici. Nizozemská časovka je výzvou protivětru

Pfizer a Moderna odkládají vakcínu proti omikronu

Neúspěch u žen má následky. Odmítaní muži jsou méně solidární, říká věda

Ivermektin: Zázračný lék, nebo zdraví ohrožující přípravek?

Očkování proti chřipce – nedostatek vakcíny

Studie podporující léčbu Covidu ivermektinem měla řadu nesrovnalostí

Českobudějovičtí parazitologové otestovali vakcínu proti lymské borelióze

Proč jsou starší lidé náchylnější ke chřipce?

Charakter není něco neměnného. Je to na nás, říká Marek Orko Vácha

Vysněný zápas šéfů Clashe? Babiš proti Fialovi. Soukup s Bejrem byl jen začátek

Válečné blamáže: atrapy proti atrapám, armády, co útočí samy na sebe

Cvičte, prospějete mozku. Posilování je nástrojem proti demenci

Sex pomáhá zvládat stres. Proto ho příroda zachovala, naznačuje studie

Prsa za zbraně. Sexy fotkami budu vydělávat na boj proti pytlákům, plánuje lovkyně

Inovativní lék proti HIV

Genetická chyba jako nejúčinnější zbraň proti HIV

Brouk jako důkaz proti vrahovi. Hmyz na mrtvole odhalí dobu smrti, líčí vědkyně

Soukup jde boxovat. Utká se s Bejrem v Clash of Stars

Kolagen jako obrana pokožky proti zimnímu počasí

Potvrzeno. Dieta MIND proti Alzheimerově nemoci funguje, je prostá

Očkujte své děti proti HPV

Nové léky díky medu?

První testy vakcíny proti nemoci COVID-19 prý slibují naději

Testy ofxordské vakcíny proti koronaviru mohou pokračovat

Česko-norský pilotní projekt ukládání CO2 pod zem pomůže s bojem proti klimatické změně

V Rusku budou očkovat proti koronaviru

Žádné překvapení: Mezi vakcinací a plodností není souvislost

Protikoronavirová opatření zdánlivě zbrzdila šíření meningokokových infekcí

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy