Pohled do čelistí hadů: Spolknou i krokodýla!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.12.2022 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Pokud jste někdy viděli fotku obrovského hada odpočívajícího poté, co pozřel kořist, kterou v některých případech trávil i několik týdnů, možná vás zaujalo, že na jeho poměrně úzkém těle jsou vidět obrysy uloveného zvířete. Čas od času přicházejí zejména z Amazonie zprávy, že největší známé druhy hadů, jako je například anakonda velká nebo krajta mřížkovaná, pozřely celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Pozřou i aligátora: Pohled do neuvěřitelných hadích čelistí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     25.01.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Hadi mají schopnost, jakou se nemůže chlubit žádné jiné zvíře na naší planetě. Díky speciálně uzpůsobeným čelistem dokážou pozřít kořist mnohokrát mohutnější než oni sami. Čas od času přicházejí zejména z Amazonie zprávy, že největší známé druhy hadů, jako je například anakonda velká nebo krajta mřížkovaná, pozřely i takovou kořist, jakou je aligátor, nebo v těch horších

 

Vetřelec na talíři. Z polévky godzilla ramen trčí končetina krokodýla

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.08.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jako by se z talíře dral pařát ještěří příšery. Jako by se sápal z vývaru s vejci, kukuřicí a dalšími ingrediencemi, aby se pomstil tomu, kdo se ho chystal pozřít. Tchajwanské město Tou-liou nabízí polévku, která je nazvaná godzilla ramen, velmi příhodně.

 

Zavánějící unikát: Paleontologové objevili stopu krokodýla, který šlápl do vlastního trusu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.03.2022 (14:33)     Sekcia zajimavosti

Práce na jednom z vietnamských nalezišť přivedla paleontology k unikátnímu objevu. Prapodivné stopě, která se poněkud vymykala chemickým složením i tvarem.   Fosílie objevená ve vietnamském uhleném dole Na Duong v provincii Lang Son je stará asi 56 až 34 milionů let. Vědce na ní ovšem nezaujalo primárně stáří, jako spíše varianta, že by se

 

Nesnášel vyčítavý pohled manželky. Když nezabrala otrava, musel ji udusit

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.05.2020 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Podíval se na ni a ona mu pohled opětovala. Bylo v něm tolik vášně! Zabolelo ho ve slabinách. Kdy už ji bude moci zase obejmout? „Tak na zdraví,“ řekl a zvedl sklenici. „Na vaše, soudruhu řediteli,“ ozvalo se téměř jednohlasně. Usmál se. Už věděl, co udělá, až přijde domů.

 

Šijí boty z rejnoka i krokodýla. Čeští ševci jsou samouci, ale umějí zázraky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.11.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Není to jen oblečení, které prozrazuje, kdo jsme a co máme rádi. Ale také to, jaké boty nosíme, je vizitka, na které bychom si měli dávat záležet. Podle pražských ševců a designérů nejsou boty na míru přehnaný luxus, ale důkaz, že si vážíme poctivého řemesla a chceme opravdovou kvalitu.

 

Invaze krajt. Na Floridě je hledají hadí stopaři a vybíjejí lovci

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.07.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dorůstá úctyhodné délky, v jejích hnízdech bývají desítky vajec. Krajta obsazuje Floridu. Obřích hadů tam žije kolem stovky tisíc. Loví je místní i biologové, kteří za pomoci hadího „stopaře“ odchytili samici dlouhou pět a půl metru. V srpnu se bude konat masový zátah, jemuž mají padnout za oběť tisíce krajt.

 

Plaz přezdívaný „tank z triasu“ byl bratrancem dnešního krokodýla

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.03.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

V roce 1989 objevil dnes již zesnulý paleontolog Bill Mueller, spolu s amatérským sběratelem Emmettem Sheddem, ve formaci Cooper Canyon v severozápadním Texasu fosilie, které patřily novému druhu aetosaura, archosaurního plaza, který žil v období pozdního triasu (před 233 až 201 miliony let). Nepodařilo se jim však rozluštit jeho evoluční historii. Až nyní vědci přichází

 

Proč mají některé ještěrky a hadi rohy a jiní ne?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.02.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Rohy máme spojené spíše s nosorožci či dobytkem, přesto existuje celá řada rohatých ještěrek a hadů. Co je rozhodujícím kritériem pro to, že se u některých druhů těchto plazů vyvinou, zatímco jiní si vystačí bez nich? A skýtají svých nositelům samé výhody, nebo jsou jim spíše na škodu? Hadi a ještěrky patří do řádu šupinatých

 

Nikdo vás nechápe tak, jako váš pes

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.10.2022 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Šimpanzi, delfíni, krkavci nebo chobotnice platí za špičku inteligence ve zvířecí říši. Přesto žádný z těchto druhů neumí to, co váš pes. Stačí se zadívat určitým směrem a váš pes, pokud vás pozorně sleduje, brzy otočí pohled týmž směrem. Krkavec to neudělá, delfín už vůbec ne. Žádná náhoda. Proč psi pohled otočí, má prosté vysvětlení.

 

Nikdo vás nechápe jako váš pes

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.12.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Šimpanzi, delfíni, krkavci nebo chobotnice platí za špičku inteligence ve zvířecí říši. Přesto žádný z těchto druhů neumí to, co váš pes. Stačí se zadívat určitým směrem a váš pes, pokud vás pozorně sleduje, brzy otočí pohled týmž směrem. Krkavec to neudělá, delfín už vůbec ne. Žádná náhoda. Proč psi pohled otočí, má prosté vysvětlení.

Vousy jako nárazník. Evoluce nás tak chrání před údery

Nová studie odhaluje souvislosti mezi střevní mikroflórou a autismem

Zkameněliny z Národního muzea změnily pohled na počátek evoluce zubů

Skrytý stav mezi kapalinou a pevnou látkou byl možná objeven

Bonnie a Clyde z Galanty: namísto útěku přes hranice sebevražda

Na co dojeli proradní špióni. Příběhy tajných agentů, kteří zradili

Fejeton Jakuba Koháka: Od dětí se máme co učit

Příběh dívenky v lese jak z hororu. Policisty pohled strašil ještě po letech

Listopad bez masturbace nezlepší zdraví. Kampaň zato slouží krajní pravici

Fantazie si nechávám raději pro sebe, směje se MOgirl Kateřina

Ženy prožívají tři druhy orgasmu. Zjistěte, jaký má vaše partnerka

Pleasure nabízí syrový pohled na porno. Film o pozadí natáčení vzbudil emoce

Jako do pekla. Groteskní přilba krále Jindřicha VIII. je stále záhadou

Jazyk nemusí být výlučně lidskou záležitostí

Ingenuity se na Marsu daří

Za divočinou nemusíte cestovat daleko

Turistou v universu: Nový byznys právě startuje…

Pozoruhodný svět vyder

Jeden rostlinný gen tam, druhý sem…

Nemocného žloutenkou typu B nemusíte na první pohled poznat

Ukřižovaný má tvář. Na pohled do jeho očí nikdy nezapomenu, říká vědec

Podvraťák, šmakuláda, žabař. Jaký je původ českých slov?

Tajnosti ospalého města: East Grinstead je domovem církví i sekt

Nik Tendo: Se seriály je to jako s hudbou. Vezmou nějaký svět a znásilní ho

Je klíč k dlouhověkosti skrytý v nízkých teplotách?

Poslední večeře: Magnum opus pana da Vinciho

Na zadnici mám tetování vrtačky. A má oplzlý význam, přiznal mladík

Jak obyčejná věc změnila pohled na dějiny lidstva?

Cynicky na impresionismus. Za neostrý styl jeho maleb prý může dobový smog

Místo, které není vhodné pro život

Co měl T-Rex skutečně v hlavě?

Mikrobiom jako otisk prstu?

Příběh za slavným memem: holčička u hořícího domu je v tom nevinně

Jogínky na pitevně. Mrtvoly je učí, jak funguje tělo i jejich cviky

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy