Žil v biblickém Jerichu. Technologie teď dala muži tvář

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.01.2023 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Byla jednou ze slavné skupiny sedmi lebek z Jericha, které byly obaleny sádrou a v očních důlcích měly vsazené mušle. Jak vypadal její nositel, ztvárnil 3D model před sedmi lety. Teď mu pomohly nejnovější technologie a rekonstrukce tváře muže, který žil před devíti tisíci let, je podle serveru Ancient Origins jednou z nejpřesnějších na světě. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

VIDEA ROKU 2022: Sex, unikátní doma vyrobená zbraň, kráska ze středověku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.12.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jeho úmysly zůstávají utajené, raritní zbraň českého šikuly se však zachovala. A čtenáře velmi zaujala. Stejně jako středověká žena ze zámožnějších vrstev, které dala tvář moderní technologie. Prohlédněte si videa z Xman.cz, které vám nabídl rok 2022. Neschází mezi nimi ani ta se sexuálním motivem.

 

Ukřižovaný má tvář. Na pohled do jeho očí nikdy nezapomenu, říká vědec

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.02.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bylo mu kolem pětatřiceti let, když ho nechali římští kolonizátoři britských ostrovů popravit. Spáchat musel něco výjimečného, sáhli totiž po mučivé, kruté, dlouhé smrti. Přibili ho na kříž. Téměř po dvou tisících letech dala britské oběti forenzní věda tvář. A leccos o ní zjistila.

 

Finanční technologie v bankách: kdo na ně dohlíží a jak jsou bezpečné?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.05.2023 (01:24)     Sekcia zajimavosti

Finanční technologie nám usnadňují běžný život, šetří spoustu času a umožňují pohodlnější využívání peněz. Ale mohou nám přivodit i spoustu starostí, zejména když je nevyužíváme správně nebo když na straně jejich poskytovatele něco nefunguje. Kdo dohlíží na banky, aby jimi zajišťované finanční technologie byly v pořádku? Jistě vás napadne ČNB. Ale není jediná. Finanční technologie nám

 

Když život nemá tvář…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.12.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Lidský obličej je z vědeckého pohledu unikátním „plátnem“, které ukrývá dva tucty svalů z každé strany, umožňující našemu okolí v nás číst. Co se však stane, když tvář nemá tvář? Jistou formou tzv. obličejové slepoty, odborně označované jako prosopagnosie, trpí podle vědců v celosvětovém měřítku 2,5 % populace. Zatímco mírnější forma onemocnění spočívá v horším

 

Kastu prokletých Francie šikanovala staletí, důvod je stále tajemstvím

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jak a proč si je francouzská společnost vyhlédla jako terč diskriminace a perzekuce, nevíme dodnes. Nelišili se kulturními zvyklostmi, nebyli nositeli chorob, jako byla malomocnost. O jejich možném biblickém či etnickém původu panují jen domněnky. Potomci cagotů žijí dodnes, ke svým kořenům se však kvůli trýznění předchozích generací nehlásí.

 

Mezihvězdný poutník není ztracen: Komunikace s Voyagerem 1 obnovena

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.04.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Ve své době patřily k technologické špičce, máloco ale stárne rychleji než technologie. Sonda Voyager 1, která dala nahlédnout za oponu Jupiteru a Saturnu, dojala svět „Bleděmodrou tečkou“ a stala se nevzdálenějším člověkem-vyrobeným objektem ve vesmíru, vysílala poslední půlrok jen nesrozumitelné „blábolení“. Poslední sbohem se ale nekonalo, inženýrům NASA se opět povedlo krizi zažehnat. Dvojice sond

 

Zlostní muži, šťastné ženy. Tváře a hlasy čteme podle pohlaví

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.04.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nesázejte na první dojem, klame. To je hlavní vzkaz studie, která odhalila, že pokud působí obličej nebo tvář rozzlobeně, považujeme ho za mužský, pokud vypadá šťastně, nebo naopak smutně, máme ho za ženský.

 

Honba za radiací v australské poušti: Pomoci by mohla technologie z Advacamu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.02.2023 (08:03)     Sekcia zajimavosti

Hledání radioaktivní jehly v kupce sena. Tak by se dala popsat kuriózní akce, která nedávno zaměstnala záchranné složky v Západní Austrálii. Hasiči a další specialisté v poušti pátrali po miniaturní kapsli radioaktivního Cesia-137. Tableta o velikosti drobné mince zřejmě vypadla během transportu z nákladního vozu. Ležet mohla kdekoliv podél 1400 kilometrů dlouhého úseku silnice mezi

 

Kde všude firmy využijí ICT – od komunikace po automatizaci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.03.2024 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační

 

Komická scéna v USA: Policisty při dopravní kontrole překvapilo prázdné sedadlo autonomního vozu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.04.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

V některých státech a některých městech je zařazování pokročilé technologie možná až příliš ukvapené. Dokazovat to má příběh ze San Franciska, kde muži zákona zastavili vůz bez rozsvícených světel. A následně byli bezradní…   Když se podívali do vozu a nespatřili žádného řidiče, absolutně netušili, jak mají postupovat. Vozidlo, na které policisté narazili, patřilo společnosti

Technologie budoucnosti

Moderní technologie chrání kulturní památky

Nová technologie v léčbě Parkinsonovy nemoci

Vědou budoucnosti je chemie

Mikrovlnná technologie FUTTEC zachraňuje vozovky v ČR

Krásnější tvář jsem nerekonstruoval, říká o středověké ženě expert

Ženy začínají se zasíláním sexuálních zpráv stejně jako muži

Pohřbili ho jako upíra. Po více než 200 letech mu vědci dali tvář

Dvojí metr promiskuity. Přelétaví muži čelí příkřejším soudům než ženy

Sex na rozchod. Své důvody k němu mají muži i ženy

Nejen dobyvatelé. I muži chtějí slyšet, že po nich žena touží

Muži a jejich penisy. Britský dokument zkoumá maskulinitu

Sebevraždy v Česku. Statistiky vedou muži a oběšení, přibývá dospívajících

Tajní agenti nejsou jen muži. Příběhy žen, které úspěšně pracovaly jako špionky

Náhodný sex je pro ženy s nízkou sebeúctou, tvrdí úporný mýtus

Tenisová bitva pohlaví: Šovinistu porazí lesbička

Muži tvrdí, že by brali antikoncepční pilulky. Ženy by jim věřily

Mužům ryby, ostatní maso ženám. Olivový olej byl ve starém Římě všech

Když muži ztrácejí půdu pod nohama. Proč dnes přestávají mít rádi ženy

Boj o místo na slunci, moc i logiku. Jsou muži v krizi? přou se spisovatelé

Zloděj ukradl kočárek, natočila ho kamera. Policie po neznámém muži pátrá

První počítačové programy tvořily ženy

Mají větší sexuální pud muži, nebo ženy? Velká studie vynesla verdikt

Sex ve třech je pozitivní zkušenost. Více si ho však užijí stále páry. A muži

Co muži a ženy chtějí: priority se liší jen málo, s věkem vede spoleh

Neúspěch u žen má následky. Odmítaní muži jsou méně solidární, říká věda

Zakořeněné stereotypy: Proč ženy mluví více než muži?

Feministky nenávidí muže? Obří mýtus, doložila studie

Proč klesá u mužů hladina testosteronu?

Jíl, bambus, vlna: delikátní dějiny hygieny před toaletním papírem

Různé nemoci soutěží o to, která nás zabije, říká evoluční biolog Zrzavý

Je libo garsonku, nebo 3+1?

Jak si plave robodelfín?

Jaká tajemství skrýval Amenhotep I.?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy