Záchranná stanice Archa v loňském roce ošetřila celkem 1551 zvířat

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.01.2023 (09:00)     Sekcia zajímavosti

Pracovníci Záchranné stanice při Zoo Liberec Archa jen za loňský rok přijali do své péče celkem 1551 živočichů a za záchranou zvířat uskutečnili 506 výjezdů. Kromě Liberecka, Jablonecka a Frýdlantska, kde pomáhají dlouhodobě, nově rozšířili svou oblast působení i o Turnovsko, Železnobrodsko a Tanvaldsko. V roce 2022 se po dlouhých letech nárůst počtu přijatých zvířat celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Léčba viru podobného HIV u opic je nadějí i pro lidstvo

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     31.05.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Virus HIV způsobuje u lidí onemocnění AIDS neboli syndrom získaného selhání imunity. Jen několik lidí se podařilo vyléčit, léčba však byla bolestivá a obtížná. Nadějí pro lidstvo by se mohl stát léčebný postup aplikovaný na opice, trpící obdobnou nemocí. V loňském roce žilo s virem HIV v těle celkem 43 milionů lidí na světě. Virus

 

VIDEO: Reportéra Smlsala zasypala lavina. Takto jej vyprostili

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.02.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

„Halo, to je horská služba? V Modrém dole spadla lavina, na svahu jsem viděl několik lidí,“ začal telefonát na linku 1210. V Krkonoších proto okamžitě začala záchranná akce. Psi i pracovníci horské služby vyrazili hledat celkem tři lidi. V hloubce dvou a půl metru pod sněhem čekal na záchranu i reportér Matěj Smlsal.

 

VIDEO: Naše rituální porážka je nejcitlivější, říká rabín

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.02.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zatím šest evropských států zakázalo rituální porážky zvířat podle náboženských pravidel. Ochránci zvířat je považují za týrání. O tom, jak židovské rituální porážky probíhají, jsme si povídali s rabínem Jair Jirmijahu Jerochimem.

 

Cybertruck od Tesly si Evropan nezakoupí. Důvodem může být přílišný zájem

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.05.2022 (08:15)     Sekcia zajimavosti

Zájemci mimo Severní Ameriku jsou dočasně zbaveni možnosti pořídit si Cybertruck od Muskovy Tesly. Důvod je prostý – společnost nestíhá vyřizovat objednávky.   Vozidlo bylo představeno světu teprve v roce 2019, ale už v loňském roce přesáhl počet zájemců o jeho pořízení těžko uvěřitelný milion lidí. S ohledem na tento nečekaný tlak se Muskova Tesla

 

Nelíbejte křečky!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.01.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Důrazná doporučení pro chovatele křečků coby domácích mazlíčků vydaly hongkongské úřady z důvodu přenosu koronaviru mezi těmito hlodavci v místních zverimexech. Budou utraceny tisíce zvířat.   Při namátkových kontrolách byl v prodejnách se zvířaty zjištěn koronavirus u celkem jedenácti křečků. „Dodržujte správné hygienické návyky, myjte si ruce a omezte s křečky kontakt na minimum, nelíbejte

 

Genové úpravy opět na scéně

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.09.2021 (09:30)     Sekcia zajimavosti

Výzkumníci jsou přesvědčeni, že je biotechnologie srovnatelná s tradičními šlechtitelskými metodami a je životně důležitá pro vytvoření hospodářských zvířat odolných vůči chorobám, suchu a horkým vlnám.   Přední britští vědci, veterináři a farmáři vyzvali tamní ministry, aby uvolnili vědu o chovu zvířat a zbytečných zákonných omezeních, protože země se po brexitu připravuje na zmírnění pravidel

 

Ohrožené druhy – jejich dny jsou sečteny

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.08.2022 (10:14)     Sekcia zajimavosti

Ačkoli to běžný člověk na první pohled možná nezaznamená, zvířata vymírají, o tom není pochyb. V posledních letech vědci varují, že v rámci šestého vymírání hrozí zánik až milionu druhů zvířat a rostlin. Co dělat, aby na planetě nezbyl člověk sám? Vypadá to, že úbytek druhů zvířat a s tím spojené snižování biodiverzity roste závratnou

 

Libereckou zoo opustili dva takini 

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.04.2021 (19:28)     Sekcia zajimavosti

Přestože aktuální epidemiologická situace komplikuje transporty zvířat mezi zoologickými zahradami, Zoo Liberec se 17. března 2021 podařilo navázat na dlouholetý úspěch v chovu vzácných takinů čínských (Budorcas taxicolor bedfordi) a uskutečnit dlouho vyjednávaný převoz těchto zvířat do Indonésie.   Dva mladí samci takinů, kteří se v liberecké zoo narodili v letech 2019 a 2020, naleznou

 

Revoluce v pochopení pohybů zvířat

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.02.2022 (11:43)     Sekcia zajimavosti

Zajímalo vás někdy, co dělají ryby v noci nebo kde se ukrývají během zimy, či kde zrovna poletuje sýkorka, která pravidelně navštěvuje vaše krmítko? Současná revoluce ve sledování pohybů zvířat může brzy poskytnout na tyto otázky odpovědi. O počátcích této revoluce pojednává článek právě vycházející v časopise Science, který vznikl i za přispění vědců z

 

I policisté se v práci zasmějí. Jaké zábavné případy řešili v loňském roce?

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.01.2021 (19:50)     Sekcia zajimavosti

Jistěže policisté na tísňových linkách 156 a 158 celoročně řeší zejména vážné věci. A buďme jim za to vděční. I oni se však občas mají čemu zasmát. Přinášíme jejich nejzábavnější zážitky z uplynulého roku.

Stinná stránka domestikace: Domácím kočkám se zmenšují mozky

Věčný boj s kosmickým smetím

Spásná rezonance: Našla odpověď na vznik migrén?

Loví pašeráky zvířat. Zátah na šéfa gangu byl jako z akčního filmu, líčí zoolog

Klonovaní koňští šampioni

Medicínské objevy roku 2023: AI se školí na screening

V loňském roce zasáhla Evropu rekordní vedra

Technologie snižuje pracovní stres

Šest technologických průšvihů roku 2021

Planetka Psyche se dočká společnosti

Na počtu terapií se rok pandemie výrazně nepodepsal

Průmyslové potraviny jako zhouba našeho zdraví?

Případů tuberkulózy v Česku výrazně přibylo

Co přinesl rok 2023: Genová terapie v hematologii

Potvrzeno! Alkohol škodí ženám mnohem více…

Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima

V soutěži o největší počet měsíců ve Sluneční soustavě jde Jupiter do trháku

Lise Meitnerová: Geniální smolařka

Rok 2021 a připojení 15 nových jaderných bloků

Inventura našich buněk: Kolik čeho v těle máme?

V Indii byly objeveny pozůstatky hada, který mohl být nejdelším na světě

OBRAZEM: Šlofík ledního medvěda, tučňáčí debata. Fotky oslavují přírodu

Mořské obludy děsily od nepaměti. Hrůzné představy lidí se dají i vysvětlit

Nefoť nic, dokud na tom nerozeznáš chlupy, radí fotograf přírody Stach

Neandrtálci byli labužníci!

Jsou medvědi škodná?

OBRAZEM: Sahara, žár a vášeň. Velbloudí závody znamenají slávu a radost

I delfíní matky „šišlají“ na mláďata

Lov bizonů je duchovní počin, říkají Indiáni. Spíš jatka, tvrdí kritici

Slzavým údolím ke snížení agresivity?

Zoo Praha s vlastními „bankovkami“

Dvounohá robotka Cassie láme rekordy v běhu

OBRAZEM: Noční magie. Fotky zachytily divoká zvířata u vodní hladiny

Koronavirus nepozorovaně mutuje

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy