Chcete poznat svět a zajistit se na důchod? Dejte se k římské legii

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.02.2023 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Jsou považovány za první skutečně profesionální armádu starověku, která dala vzniknout impériu. Proto si z nich brala příklad všechna pozdější vojska. Co však za úspěchem římských legií? Přečtěte si, zda byste u nich měli šanci a co by vás čekalo. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Rytiny na urně odhalují, že gladiátoři bojovali i v římské Británii!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.03.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Zápasy udatných gladiátorů, bojujících často o vlastní život, bavily publikum v Římské říši. Málokdo by předpokládal, že se odehrávaly i v chladné římské provincii zvané Britannia. Nyní pro to mají badatelé důkaz! Roku 1853 byla v Colchesteru, městě ležícím v jihovýchodní Anglii, asi 100 kilometrů od Londýna, v hrobě pocházejícím z římské éry nalezena hliněná

 

Veletrh vědy 2023: Srovnání spermií savců, úniková hra i podpis v hlaholici

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.06.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Jak poznat rozdíl mezi spermií potkana, myši i člověka? Chcete si vyzkoušet napsat své jméno husím brkem a v hlaholici? Jak vzniká epilepsie, Alzheimerova choroba, cukrovka nebo infarkt? A jak k nám hovoří stromy? To a mnohé další jsou lákadly letošního Veletrhu vědy. Svět vědy, výzkumu a nejnovějších technologií opět míří do Letňan. Největší populárně

 

Chcete lepší sex? Dejte najevo uznání, je to nejlepší afrodiziakum

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.07.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Posiluje motivaci naplnit sexuální potřeby toho druhého. Podporuje společnou sexuální sílu. Projevy uznání, vděčnosti, ocenění mají pro sexuální život dlouhodobého páru magický účinek, tvrdí studie.

 

8 tipů, jak na video na sociální sítě

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.10.2022 (12:44)     Sekcia zajimavosti

První sekundy videa jsou nejdůležitější Dejte si záležet na scénáři. Prvních pár vteřin rozhoduje o tom, zda vašemu videu sledující dá šanci, nebo ho nemilosrdně přeskočí. Natočte video tak zajímavé, že si ho pustí i dnešní nároční diváci. Dejte mu děj a vymazlete každou vteřinu. Nepodceňujte význam scénáře Na začátku je nápad. Řekněte si, o

 

Férově, udržitelně – a spolehlivě

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.08.2023 (09:35)     Sekcia zajimavosti

Udržitelnost, jako klíčový prvek pro budoucnost naší planety. Udržitelnost se stala jedním s nejdůležitějších témat naší doby. V době, kdy se svět potýká s problémy jako klimatické změny, vyčerpávání přírodních zdrojů a sociální nerovnosti, je nezbytné najít způsoby, jak žít a fungovat v souladu s přírodou a zajistit tak dlouhodobou udržitelnost naší planety pro budoucí generace.

 

Dělejte si se mnou, co chcete. Psychologický experiment vyjevil v lidech zlo

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.05.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Trvala šest hodin a umělkyně ji málem nepřežila. Při své performanci se v roce 1974 totiž stala Marina Abramovićová pasivním předmětem. Dělejte si se mnou, co chcete, instruovala návštěvníky galerie. Někteří z nich ji trýznili, chtěli zabít. Další ji při dramatickém experimentu chránili.

 

Chcete se stát astronautem? Řekneme vám jak na to!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.05.2021 (08:00)     Sekcia zajimavosti

Už odmalička vás fascinují hvězdy, planety a všechna ta vesmírná krása kolem? Povolání astronauta už dávno nepatří mezi nesplnitelné dětské sny. Jako cestování do vesmíru, tak i toto povolání je stále dostupnější i pro běžné smrtelníky. Přinášíme vám proto stručný návod, jak se dostat do programu NASA a jak se stát astronautem. Pokud se chcete

 

Projekt CROCODILE: Inteligentní doprava Evropy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.11.2020 (13:20)     Sekcia zajimavosti

„Jak chcete vládnout zemi, kde se vyrábí 246 druhů sýra?“ vystřihl bonmot před téměř 60 lety francouzský prezident Charles De Gaulle. A třebaže jich je ve skutečnosti téměř tisíc, dá se parafrázovat na dopravu v Evropě. Jak chcete plynule přejet celou EU, když je tu 27 států s téměř 450 miliony obyvateli? Bylo potřeba vytvořit systém, který

 

Tipy na dárky pro muže: Co nadělit pod stromeček?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     11.12.2021 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Máte doma muže, kterého chcete obdarovat, ale dochází vám nápady na dárky? Nebo chcete dát nějaký originální dárek svému kamarádovi či tátovi? Vsaďte na jistotu a pořiďte mu něco, co stoprocentně využije: oblečení. Sice se říká, že muži nemají měkké dárky rádi, ale existují kusy oděvu, které ocení každý muž. A my víme, které to

 

Jak obejít Svět za šest hodin?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.04.2021 (17:31)     Sekcia zajimavosti

Rybník Svět u Třeboně byl prvním velkým dílem Jakuba Krčína. Kvůli odporu třeboňských měšťanů při jeho stavbě dal sám Krčín rybníku jméno Nevděk. Rybník se dočkal několika úprav, té poslední v roce 2002, kdy byl vybudován bezpečnostní přeliv.   Prvním velkým dílem Jakuba Krčína ve funkci regenta rožmberských panství byla stavba rybníka Svět, zahájená v

Jako do pekla. Groteskní přilba krále Jindřicha VIII. je stále záhadou

Jak se připravit na přijímací zkoušky na střední školy – rady pro žáky a jejich rodiče

Na Korsice byly nalezeny starověké hroby

Nakažlivý syndrom K zachraňoval židy před nacisty

Záhadný římský předmět zřejmě sloužil magii

Římský lékař byl pohřben spolu se svými lékařskými nástroji

Kouzlo i prokletí Římské říše. Na vrcholu požírala sama sebe, říká historik

Kostry odhalují, odkud do Skotska přišli tajemní Piktové

Příčina útoků Hunů na římskou říši odhalena, stálo za nimi sucho!

OBRAZEM: Bojovnice, královny, vlci. Svět Altairu velebí fantazii

Učte se účinněji, dejte si pauzu. Mozek při ní pracuje na plné obrátky

V liberecké zoo mají mladé

Dejte si předsevzetí. Civte, bloumejte, budete myslet kreativněji

Elektromobily svět nespasí, klíčem k dekarbonizaci je omezené lithium

Kontejnery proměnily svět ve velkou globální vesnici. Teď odhalují problémy

Malá egyptská tajemství: Čteme v Knize mrtvých…

Je slušné se podívat? Pozor na to, co se dnes považuje za sexistické

Jste mrtev? Lékaři sázeli při ohledání na prst v uchu či kroucení bradavkou

Československo v roce 1924: zlatá éra i zrod zla. V čem se podobá dnešku

Svět knihy 2022: Roman Pavela a jeho Zeleninová zahrádka

Jaderné testy na lidech: Plutonium do žíly a procházka pod hřibem

Neznámé sporty: I stavění kelímků může být adrenalin. A taky byznys

Pralidi neznali důchod. A evoluce po nás chce fyzickou aktivitu dodnes

Úrazy očí u dětí

Žena, která změnila svět antropologie i celé vědy

Terapie během. Funguje jako antidepresivum, potvrdil výzkum

U hub si dejte pozor na rtuť a stříbro

Nemocného žloutenkou typu B nemusíte na první pohled poznat

Dinosaurus s „velkým nosem“

Porno může být zdravé, říká studie. Má pro něj šest podmínek

Připravte se na vysněnou dovolenou v Číně

Český černobílý svět. Africký král z Bruntálu odhaluje osudy a kořeny Afročechů

Zkuste se chvíli bát. Tajemná místa, kde i dnes můžete poznat strach

Mohou se lidé s poruchou osobnosti naučit cítit empatii?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy