Pán deště. Umím přimět mraky k lijáku, tvrdil podnikavec. A vydělával

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.03.2023 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Meteorologii povýšil na velmi perspektivní byznys. Své služby nabízel Charles Hatfield hospodářům z vyprahlých farem i žíznících měst. Tajnou substancí prý uměl přimět mraky k dešti. Liják mnohdy vyvolal, podle kritiků za tím však bylo zdařilé načasování jeho „intervence“. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Reální Forrestové Gumpové: muži, kolem nichž šly dějiny

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.07.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Slaboduchý podnikavec, jemuž osud všechny pošetilosti proměnil v obchodní úspěchy. Zelinář, který stál u začátku i konce americké války za nezávislost. Voják, který bojoval v jedné válce za tři armády. Muž, který se dostal do Hirošimy i Nagasaki, ale přežil oba atomové útoky. Seznamte se s neobyčejnými osudy.

 

Hudbou dokážeme lidi přimět víc nakupovat, říká mistr zvuku v obchodech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.05.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Po mnoha měsících se v Česku tento týden opět otevřely obchody. Jak prodejci podporují nákupní nálady zákazníků? Velmi důležitá je zvuková kulisa prodejen, dovede lidi přimět víc nakupovat. Míchá je mistr zvuku Jiří Havel. „Sluch se vyloženě nabízí jako volný komunikační kanál, díky němuž lze efektivně nabízet zboží. Byla by škoda toho nevyužít,“ říká v rozhovoru pro magazín Víkend.

 

Zlatou éru gastronomie zažíváme teď, tvrdí kuchař Roman Vaněk

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.10.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jak se změnila česká kuchyně za posledních sto let? Které suroviny teď jíme častěji než v letech 1950 či 1989 a proč? Jak dlouho vydělával na oběd dělník za první republiky, která je až idealisticky považovaná za zlatou éru českých dějin?

 

Hořící nebe. Odhalte tajemství červánků, fungují jako antidepresivum

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Červánky, to je podívaná jak z malířského plátna. Pestrobarevné večerní či ranní nebe fascinuje umělce, romantiky i davy amatérů. Kde se ty barevné mraky vůbec berou, zkoumal magazín Víkend DNES.

 

Hlavy z papírmaše, falešné stromy. Za války kamufláž chránila životy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.01.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Vyprovokovat nepřátelského ostřelovače k výstřelu, přimět ho tím prozradit svou pozici. Anebo z mnohametrové výšky bezpečně přehlédnout bitevní pole, navádět z úkrytu dělostřeleckou palbu na zákopy protivníka. K tomu za první světové války sloužily kamuflážní nástroje, připomínající filmové kulisy.

 

Je věda na stopě elixíru mládí?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     24.11.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Proces stárnutí začíná již v momentě našeho narození. Každý den je v lidském těle nahrazeno 330 miliard buněk. Jejich životní cyklus šlape jako hodinky, a nikdy se nemění. Je ale možné tyto základní stavební kameny přimět k pomalejšímu odchodu do penze? Jedno známé rčení praví, že „ženy stárnou otřesně, zatímco na mužích to vůbec není

 

Srdeční pumpy i varování před hurikány. Kosmický výzkum má i praktický smysl

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.09.2023 (14:37)     Sekcia zajimavosti

Diskuse pod internetovými články nebo na sociálních sítích bývají leckdy výživné. A nemusí jít jen o konspirační teorie typu chemtrails, spiknutí iluminátů nebo ploché Země. I pod texty týkajícími se vědy se to leckdy hemží názory, nad kterými zůstává kritický rozum stát. „Třeba takový vesmírný výzkum, vždyť to jsou vyhozené mraky peněz, zvlášť když na

 

Účinný lék na ochrnutí: A molekuly „tančí“…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.11.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Jsou desettisíckrát tenčí než lidský vlas. Přesto je síla speciálních navovláken nepřekonatelná. Jediná injekce totiž dokáže přimět molekuly tančit a zvrátit dosud nevyléčitelnou paralýzu. Ochrnutí patří i přes neustálé pokroky medicíny k závažným stavům s často nezvratnými následky. Jen ve Spojených státech sužuje poranění páteře na 380 000 lidí. Všem pacientům se však začíná blýskat

 

Únikem moči trpí až 40 % naší populace

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.07.2021 (19:36)     Sekcia zajimavosti

V produktivním věku trpí únikem moči zejména ženy, tento problém se ale nevyhýbá ani mužům. Obě skupiny řeší fyzické i psychické problémy, které vrcholí sociální izolací. Lidé trpící únikem moči ale mají naději na dobrý život.   Právě Světový týden kontinence upozorňuje na tento problém, přináší řešení a chce přimět jednotlivce, aby se nebáli svůj

 

Bál jsem se svědků, vraždit jsem nechtěl, tvrdil trojnásobný vrah z Klučova

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.07.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Stál na peronu a hromadil se v něm vztek. Co si to ten průvodčí dovolil, vyrazit ho z vlaku?! A zrovna v takové díře! Ze zmuchlané krabičky vylovil poslední startku a vrávoravými kroky opouštěl nádraží.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy