Lesk a bída energy drinků

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.01.2024 (14:00)     Sekcia zajímavosti

Energetické nápoje stimulují nervovou soustavu i kardiovaskulární systém k vyšším výkonům, proto jsou tak populární mezi dospělými. Málokdo si však uvědomuje i stinné stránky jejich konzumace. Obliba „energeťáků“ však roste i mezi dětmi a dospívajícími, kde už přestavuje skutečně riziko. Proč? Občasná konzumace energy drinků dospělým osobám neškodí, ta častá však již s sebou nese celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Insomnie: Časovaná bomba v lidském organismu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.11.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Pandemie koronaviru a strachu doplnila epidemie nespavosti. Terapeuti přiznávají, že nárůst je enormní. Jak se spí vám? Většina z nás potřebuje ke správnému fungování alespoň osm hodin spánku. Naopak po jedné probdělé noci nervový systém reaguje, jako bychom vypili pět alkoholických drinků… A navíc následující den organismus zaplaví únava, špatná nálada, nepřiměřené reakce nebo přecitlivělost.

 

Stávají se z nás kuchaři a chemici, říká barman Jiří „George“ Němec

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.10.2023 (17:00)     Sekcia zajimavosti

Pracoval v zahraničí, teď barman Jiří Němec, který si říká George, šíří koktejlovou osvětu v tuzemsku. Pracuje jako konzultant špičkových hotelových barů, pořádá školy míchání drinků a exkurze po vyhlášených pražských podnicích. „Snažím se, aby české bary vzala útokem nejen smetánka, ale hlavně střední třída, ta pořád ještě bojuje s některými stereotypy,“ říká.

 

Zvířecí masakry: zabíjelo se kvůli čarodějnictví i olympiádě

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.06.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Může za to náboženské tmářství, strach, hlad, bída, sociální vztek. A též obchodnická otrlost a pragmatická, bezcitná podnikatelská kalkulace. Lidské dějiny jsou prostoupené bezcitným chováním k zvířatům. Masakrovala se za středověku a barbarsky se zabíjejí i dnes.

 

Forenzní geologie: od Sherlocka Holmese k excentrickému chemiku Poppovi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.06.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nejprve s její pomocí luštil tajemné zločiny geniální literární detektiv z londýnské Baker Street. Poté se forenzní geologii pokusil přenést do světa reálné kriminalistiky rakouský soudce Hans Gross. Lesk jí však dal až případ zavražděné švadleny a excentrický frankfurtský chemik Georg Popp.

 

Vytřídit, vybrousit, dodat granátům lesk. Reportér Vydra si zkusil výrobu šperků

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.12.2023 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Vzít drobný granát do pinzety je přece hračka. Párem paciček granát secvaknu a... proti všemu očekávání letí neznámo kam. Musíte ho totiž uchopit pomalu a sevřít protilehlá ramena pinzety jen takovou silou, která postačí na to, aby se kamínek mezi pacičkami udržel.

 

Lesk a stín nanostříbra: Co všechno v těle dokáže?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.03.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Když si na klávesnici vyťukáte jméno Paul Karason, internet vám ukáže fousáče s modrošedou kůží. Nejspíš vám bude povědomý, tu a tam se mihne v médiích jako doklad pošetilosti alternativní medicíny. Přitom stříbro, které užíval, může opravdu pomáhat. Jen se musí správně použít. Stříbro má všechny předpoklady, aby platilo za důvěryhodný zdravotní prostředek. Používá se

 

Prostituce, výpalné, masoví vrazi. Poválečná Británie byla rájem zločinců

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bída, hlad. Absentující bezpečnostní síly, protože muže potřebovala armáda. Obtížně kontrolovatelný pohyb milionů lidí. Tento mix ve Velké Británii po jejím vstupu do války vytvořil zlatou éru zločinu, byznysu s prostitucí, s padělanými potravinovými lístky, výpalným, ale i podmínky pro sériové vrahy.

 

Sex, bordely, drogy a pařby první republiky. Jak se hřešilo za Masaryka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.07.2021 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Sex a nemoci. Drogy a pašeráci. Opojení a sebevraždy. Bohatství a bída. Gangy a kriminalisté. Podsvětí a paláce smetánky. Bordely a masážní salony. Putyky a noblesní podniky. Kabarety a tančírny. Rub a líc nezřízené zábavy, úniku z reality či závislosti na společenské prestiži, na luxusu, na tradičním žlutém, ale i módním bílém zlatě, jak se přezdívalo nejoblíbenější droze – kokainu. První republika nebyla jen érou svobody a gentlemanství, ale i rejdištěm překupníků a rájem umělecké bohémy.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy