Tipy pro inovativní řešení jídelny v bytě i domě

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.02.2024 (13:00)     Sekcia zajímavosti

Jídelna je místo, kde se schází celá rodina. Musíte ji proto navrhnout tak, aby se líbila celé rodině, byla pohodlná a velmi příjemná. Existuje mnoho způsobů, jak to můžete udělat. Dnes vám poradíme vám triků na to, jak si u jídelního stolu užít svůj oběd nebo večeři mnohem více. Některé jsou jen drobnosti, které může celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Vědci postavili ostrov z bahna

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.08.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Rybníky a vodní nádrže plné bahna představují v současnosti velkou výzvu pro rybníkáře a vodohospodáře. Problémem není jen s tím, jak rybník či nádrž vyčistit, ale zároveň kam tuny vytěženého materiálu uložit. Inovativní řešení hledali vědci z Biologického centra Akademie věd ČR (BC AV ČR) společně s průmyslovými partnery. Sedimenty ze dna vodních děl, laicky řečeno

 

Vědci postavili ostrov z bahna. Testují nové způsoby využití usazenin ze dna

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.06.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Rybníky a vodní nádrže plné bahna představují v současnosti velkou výzvu pro rybníkáře a vodohospodáře. Problémem není jen, jak rybník či nádrž vyčistit, ale zároveň kam tuny vytěženého materiálu uložit. Inovativní řešení hledali vědci z Biologického centra Akademie věd ČR (BC AV ČR) společně s průmyslovými partnery. Sedimenty ze dna vodních děl, laicky řečeno bahno, které jsou doposud

 

Zařiďte si domácí Wi-Fi síť na mesh systému, jednoduše…

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.12.2021 (06:01)     Sekcia zajimavosti

Máte stále problémy s budováním domácí sítě, která by byla stabilní, spolehlivá a dostatečně rychlá? Možná na to jdete zbytečně složitě. Klasický Wi-Fi router je „krabička s anténami“, kterou umístíte v bytě, nebo domě. Problém je, že za každou další zdí už máte slabší signál a v rozích místností už většinou nechytíte Wi-Fi žádnou. Vyřešit se to dá

 

Čím si doma zatopit? Známe i neobvyklá řešení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     31.01.2023 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Topení dřevem je asi ten nejklasičtější způsob, jaký si dovedete představit. Funguje na chatě i v domě. Přitom různé národy ve světě používají řadu dalších možností, jak se ohřát. A původ některých paliv vás možná překvapí. V Čechách je vytápění pomocí dřeva velmi oblíbené. Některé domácnosti se k němu po letech vrací a jiné s ním úplně začínají. I

 

Chlad katakomb a temné krypty. Tipy na výlety, při kterých vám horko nebude

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Labyrint chodeb světa v podzemí slibuje zvláštní zážitky. Studny, uzoučké průduchy, ale také mumie nebožtíků. Nahlédněte do podzemních labyrintů, tajemných tunelů a chodeb, kde nenarazíte pouze na technické skvosty, ale i tajuplnější věci. Přinášíme tipy na výlety, které vás zchladí v letním horku.

 

DNA křenu přečtena a rozluštěna!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.10.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Jedni ho milují pro ostrou chuť, druzí si při pohledu na něj vybaví omáčku ze školní jídelny. Pravdou ale zůstává, že jeho zkoumání otevírá brány ke zdravější a chutnější budoucnosti. Říká se mu také „český ženšen“, jelikož je v lidovém léčitelství nenahraditelný. A to nejen pro kořen, ale i listy, které mohou ulevit například bolavým

 

Někdo tu je. Pavoučí muž v Denveru zůstal bydlet tam, kde vraždil

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.10.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

V cizím domě žil jako neviditelný parazit, duch. Když zavraždil jednoho z jeho obyvatel, zůstal v něm ve skrýši v klimatizaci dál. Obýval příbytek s manželkou oběti, než se kvůli pocitu, že „v domě je duch“, odstěhovala. Případ Denverského pavoučího muže vyděsil v roce 1941 nejen Denver, ale celou Ameriku.

 

Když se medicína propojí s digitálním světem

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.12.2020 (16:53)     Sekcia zajimavosti

V České republice se rodí řada zajímavých projektů v oblasti digitálních a mobilních řešení ve zdravotnictví, díky nimž se možnosti současné medicíny posouvají stále dál a dál. K jejich zviditelnění přispívá soutěž Czech DIGI@MED Award, která 1. prosince představila vítěze druhého ročníku. Aplikace a softwarová řešení nám pomáhají v nejrůznějších oblastech a zdravotnictví není výjimkou.

 

V Británii se narodilo první dítě s DNA od tří lidí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.05.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Tento novorozenec má většinu DNA od svých rodičů a asi 0,1 % od třetí osoby, kterou je dárkyně. Inovativní metoda dárcovství mitochondrií má chránit děti před život ohrožujícími onemocněními. Mitochondrie jsou organely, které se vyskytují prakticky v každé buňce (nejen) lidského těla. Mají na starosti přeměnu potravy v energii, bez nich by buňky nemohly fungovat.

 

Inovativní lék proti HIV

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.06.2021 (13:27)     Sekcia zajimavosti

Začátkem června 2021 zveřejnila Fakultní nemocnice Bulovka tiskovou zprávu o podání nového inovativního léku proti HIV. U HIV pozitivního pacienta s multirezistencí na obvykle používané léky má výborné výsledky – zapříčinil výrazný útlum množení viru v těle.   Jedná se o vůbec prvního pacienta, kterému byl tento lék v Evropě podán mimo klinické studie. Zásluhu

Orangutani jako hipsteři?

Revoluce ve svícení. Svítící enzym „luciferáza“ by mohl nahradit elektrické žárovky

Mikrovlnná technologie FUTTEC zachraňuje vozovky v ČR

Česká společnost investuje do řešení paradentózy

Unikátní projekt CLAIRO (nejen) opavských fyziků pomáhá zlepšit životní prostředí

Inovativní metoda pro detekování geologie skryté pod povrchem

Bránila se a křičela, ještěže hrálo to rádio, vypověděl bez emocí vrah

Rána montážním klíčem, uškrtit a okrást. Tichého dobráka nikdo nepodezříval

Poslední jmeniny osamělé účetní. Doplatila na náhodnou známost z tancovačky

5 tipů pro plavkovou sezónu

Kdo hradí opravy v pronájmu? Nájemce, nebo pronajímatel?

Čím vybavit naši moderní domácnost?

Porno si užijte zdravě. Neseďte, nebuďte strnulí, občas uhněte očima

Dlužník si užíval na cizí účet. Věřiteli došla trpělivost a zosnoval vraždu

Jak se připravit na prezentaci

Smrt v domě bláznů. Hrozil, že ji zbaví svéprávnosti. Tak ho zabila

Jak zařídit moderní dětský pokoj, který poroste s vaším miminkem?

Děti běhají po bytě a rodiče staví, tak vidí designéři Lega své retro sady

Cihlový dům: klasika, která nezklame

Baví svět zbytečnými vynálezy. Kritizuje konzum, ale platí ho i korporace

Tipy na dárky pro muže: Co nadělit pod stromeček?

Půlku bdělého života probloumáme. Je to prospěšné i nezdravé

Trpí delfíni „alzheimerem“?

Chci žít spokojený život divoženky, říká MOgirl Marie

Prozkoumejte svět herních tunelů pro kočky

VIDEO: Železnou oponu chtěl za svobodou prorazit ve vyrobeném obrněnci

Opat Mendel: Obnažená DNA otce genetiky

Koňská hlava a runy. Pohanská kletba měla ztrestat NATO i vládu

„Inspionýr“ Piccard: Greta děsí lidi, já mám řešení pro naši solární budoucnost

Zemřel Peter Higgs

Ropovod Big Inch. Nepopulární řešení, které spojencům vyhrálo válku

Jak si nenakoupit nesmysly. Tipy mužům, jak vyzrát na prodavačky

Hroši zachrání Ameriku. Tlustokožci měli kdysi vyřešit dvě krize najednou

VIDEO: Zcela bez cenzury. V Praze vystavují stovky nahých žen

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy