GLOSA: Honorace v montérkách a zlodějská evidenčka. Zrušte panovačné STK!

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.04.2023 (20:00)     Sekcia automoto

Vymyká se to normálnímu chápání. Takových věcí už dnes moc není, ale krystalický nesmysl v podobě takzvané „evidenční kontroly“ neustále uniká snahám o zrušení. Sebechytřejší a sebeagilnější ministr dopravy nedokáže ustát lobbistické tlaky ze strany majitelů STK, a tak sice evidenčka přestala částečně buzerovat, ale škodí pořád. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

GLOSA: Zcela zbytečná „evidenčka“ jen tahá peníze z kapsy. Zrušte ji

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.03.2021 (00:00)     Sekcia auto-moto

S koronavirem bojuje celá republika, ale v jeho zákrytu se odehrávají i mnohem méně významné bitvy. Nejde při nich o život, jenom o peníze. Například o zbytečné placení za úplně zbytečný úkon, který se jmenuje evidenční kontrola. Za deset minut technika, jedno lejstro a spoustu ztraceného času dáte až osm stovek.

 

Minitest Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV Executive: Nákupní vozík v montérkách

Zdroj Zdroj: autorevue.cz     18.10.2020 (07:55)     Sekcia auto-moto

Moderní interpretace nákupního vozíku je dostupná ve dvou různých variantách. Po základní se nyní podíváme na tu, která míří více na lifestyle.

 

Že vám nic nechybí? Kupte si rollse. Miliony nestačí, musíte mít úroveň

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.12.2021 (20:00)     Sekcia auto-moto

Rolls-Royce tady určitě ještě nebyl. Jeho veličenstvo NEJ auto světa jsme zavezli mezi harampádí kovošrotu do středočeských Úval. Až chlapům v montérkách vypadly cigarety z koutku. A pak vyrazili podzimní mlhou na vyhlídku s polstrovanou lavičkou v kufru.

 

Měnila kola, ladila motory. Královna Alžběta opravovala auta, má i výuční list

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.06.2022 (16:00)     Sekcia auto-moto

Je dokladem důstojného stárnutí, bezbřehé vitality, elegance, klidného rozumu. Královna Alžběta II., která spravuje země Commonwealthu neuvěřitelných 70 let, se má za čím ohlížet. Vzpomínat může i na okamžiky, kdy šlechtickému titulu navzdory v montérkách jako mechanička opravovala vojenská auta.

 

Zakázali jste spalováky? Zdaňte elektromobily a zrušte dotace, vyzývá Focus

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.07.2022 (00:00)     Sekcia auto-moto

Vlnu emocí mezi automobilisty přineslo nedávné schválení zákazu prodeje nových osobních a lehkých užitkových aut se spalovacím motorem, které schválil Evropský parlament. Německý magazín Focus v této souvislosti přišel s řadou návrhů pro politiky, kterým dominuje sdělení: „Elektromobily není důvod dotovat, ale naopak zdanit“.

 

GLOSA: Elektromobil je tichý, ale poslechněte si nabíječku v akci. Hučí a piští

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.03.2023 (00:00)     Sekcia auto-moto

„Jdu tak po ulici hlavního města kanárského ostrova Fuerteventura a zaujme mě nezvyklý hluk. Našel jsem to a natočil,“ popisuje čtenář iDNES.cz.

 

GLOSA: Kolik aut se vlastně vyrobí? Dlouhé počítání je záměr, nebo šlendrián

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.01.2024 (00:00)     Sekcia auto-moto

Za rok 2023 jsme vyrobili 3 024 417 aut, pochlubil se ambiciózní elektrický rejnok BYD druhého ledna nového roku. Co je na tom divného? Že ostatní automobilky teď budou svou produkci analyzovat několik týdnů.

 

GLOSA: Volvo povede manažer od mobilů, co nepostavil elektromobil z vysavače

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.01.2022 (00:00)     Sekcia auto-moto

Překvapivá zpráva přišla z Volva. Dosavadního šéfa Håkana Samuelssona nahradí Jim Rowan, který dosud působil ve firmách na kuchyňské nádobí, vysavače a mobily. Byl také u zkrachovalého vývoje jednoho elektromobilu.

 

GLOSA: Miluju auta. Jedno mě srazilo z bicyklu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.08.2021 (00:00)     Sekcia auto-moto

Sestřelili mě z kola, na křižovatce, nic jsem neudělal špatně, pán se prostě nepodíval. Nic mi není, utvrdilo mě to však v tom, že se na bicyklu pořád strašně bojím. Píše vedoucí autorubriky iDNES.cz František Dvořák. Tímto startujeme nový seriál článků na téma řidiči versus cyklisté.

 

GLOSA: Nahotinky a auta naposledy. Příště hrozí pokuta

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.05.2021 (00:00)     Sekcia auto-moto

Před třinácti měsíci jsme psali glosu o tom, jak si Volkswagen zahrává s progresivisty a genderaktivisty, protože se pochlubil novou ambasadorkou krev a mlíko; tehdy to ještě mohla být nadsázka. Dnes to bude o opletačky se soudy. Podle Nejvyššího správního soudu je reklama s polonahou ženou diskriminační a sexistická.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy