Koronavirus ONLINE: 8957 případů v ČR. Venku bez roušek a do škol zpátky i druhé stupně a SŠ?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (13:10)     Sekcia bulvár

Česko hlásí 315 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8957 lidí, vyléčených je 6083 a aktuálně nakažených je pak 2559. Problémem zůstávají lokální ohniska. Především jde o Důl Darkov na Karvinsku, kde se nakazilo přes 200 horníků a jejich blízkých či kolegů. Kvůli epidemii byl důl odstaven, s karanténou celé Karviné se ale nepočítá. Pondělní uvolňování se okresu Karviná nebude týkat tak jako zbytku Česka, některá omezení zůstanou. Vláda bude odpoledne debatovat i o nové funkci vládního zmocněnce pro epidemiologa Romana Prymulu, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) navrhne otevření všech hraničních přechodů s Německem a Rakouskem. Ministr školství Robert Plaga pak navrhne, aby se v omezeném režimu do škol vrátily i děti a studenti druhých stupňů a středních škol, a to od 8. června. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: 8957 případů v ČR. Venku bez roušek a špatná zpráva pro Karvinsko

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (10:45)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 315 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8957 lidí, vyléčených je 6083 a aktuálně nakažených je pak 2559. Problémem zůstávají lokální ohniska. Především jde o Důl Darkov na Karvinsku, kde se nakazilo 212 horníků a jejich blízkých či kolegů. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) kvůli tomu v neděli oznámil mimořádné lokální opatření - pondělní uvolňování se okresu Karviná nebude týkat tak jako zbytku Česka, některá omezení zůstanou. V pondělí bude vláda debatovat i o nové funkci vládního zmocněnce pro epidemiologa Romana Prymulu, který promluvil o schůzce s Vojtěchem a jejich sporu. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš tlačí na Blatného kvůli druhé dávce. A scénář pro otevření škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.03.2021 (12:15)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za pondělí 10 511 nových případů koronaviru, o 130 méně než před týdnem. Vláda požádá o prodloužení nouzového stavu a restrikce by měly platit i přes Velikonoce, řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Při zlepšení epidemie bude resort navrhovat otevření mateřských škol, 1. stupně základních škol a posledních ročníků základních a středních škol s povinným testováním jedenkrát týdně. Premiér Andrej Babiš (ANO) pak resortu Blatného přes média vzkázal, aby prověřil prodloužení intervalu očkování u druhé dávky. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 13 934 případů za úterý v ČR. A novou mutaci neodhalí ani testy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.03.2021 (08:02)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za pondělí 13 934 nových případů koronaviru, o 1400 méně než před týdnem. Mírně, na hodnotu 0,97, stouplo reprodukční číslo. Při zlepšení epidemie bude resort zdravotnictví navrhovat otevření mateřských škol, 1. stupně základních škol a posledních ročníků základních a středních škol s povinným testováním jedenkrát týdně. A francouzské zdravotnické úřady hlásí novou variantu koronaviru, kterou nemusí zachytit běžné PCR testy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: První stupeň škol se vrátí 12. dubna. Školky budou bez roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.04.2021 (11:55)     Sekcia bulvar

První stupeň základních škol se vrátí do lavic 12. dubna v rotačním principu, uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO). Příští týden ještě v závislosti na vývoji epidemie upřesní, kterých okresů se to případně týkat nebude. Do školek se budou moci nejdříve vrátit jen děti ze závěrečného ročníku, budou moci být ve třídách maximálně po 15 dětech bez roušek. V Česku v březnu zemřelo s covidem 5779 lidí, asi o 800 více než v dosud nejtragičtějším listopadu. Od začátku epidemie zemřelo s nákazou 26 586 lidí. Ve středu v ČR přibylo 7208 potvrzených případů koronaviru. Za poslední týden pak eviduje lékový ústav šest případů úmrtí, která nastala po očkování proti covidu-19. Celkem jich je 31. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Tlak na sundání roušek ve školách sílí. A na kulturu až 2000 lidí?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.06.2021 (14:30)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Za neděli testy potvrdily jen 90 případů, nejméně od 13. července loňského roku. Vláda má uvolnit pravidla v kultuře, ve vnitřních prostorách by tak mohlo být až 1000 lidí, venku 2000, avizoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Sílí tlaky na to, aby děti mohly být na výuce ve škole bez roušek, prosazuje to například Praha, v bezpečných okresech je pro i ČSSD, téma má řešit také vláda. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Kvůli mejdanu u kmotra Bendy končí i šéf věznice. A scénář otevření škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.03.2021 (13:15)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za pondělí 10 511 nových případů koronaviru, o 130 méně než před týdnem. Kvůli nelegální narozeninové party v hotelu podnikatele a severočeského kmotra Petra Bendy v Teplicích končí ve funkci ředitel teplické věznice Petr Blažek. Byl jedním z účastníků oslavy. A při zlepšení epidemie bude resort zdravotnictví navrhovat otevření mateřských škol, 1. stupně základních škol a posledních ročníků základních a středních škol s povinným testováním jedenkrát týdně. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přehledně: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.05.2021 (17:10)     Sekcia bulvar

Za týden se do škol vrátí druhé stupně v dalších krajích, rozhodla v pondělí vláda. Otazníky zatím visí nad Zlínským, Jihočeským a krajem Vysočina, tam vláda definitivně rozhodne ve čtvrtek. Ministři také schválili, že kromě obchodů otevřou 10. května i další služby, například opravny obuvi, cestovní kanceláře, solária nebo autobazary, ale také lanovky. Kabinet také vydal usnesení o tom, že testování ve firmách a na úřadech bude pokračovat ještě celý červen, ale jen jednou týdně. Mění se také pravidla pro nošení roušek a respirátorů, venku budou povinné jen na místech, kde je větší počet lidí, typově na zastávkách MHD. 

 

Koronavirus ONLINE: Poslední víkend lockdownu v ČR. Arenberger tasil „bezohlednost“ u roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.04.2021 (10:40)     Sekcia bulvar

Po šesti měsících v neděli v Česku skončí nouzový stav a také šestitýdenní přísný okresní lockdown. Čechům poslední víkend s razatním omezením zpříjemní teplé počasí, tak je otázka, jak budou dodržovat pravidla pro shlukování. Zatím by spolu až na rodinu měli být nejvýš dva lidé venku i uvnitř. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) asi rozhodne, že toto omezení bude platit i po víkendu, kdy by se jinak mohlo setkávat až 20 lidí venku. Ministr se zároveň pohořil na fotkami z minulého víkendu, které zachytily Pražany bez rozestupů i roušek. V pátek v Česku přibylo 4791 potvrzených případů koronaviru. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Arenberger tasil „bezohlednost“ u roušek, utáhne ještě pravidla rozvolnění?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.04.2021 (14:15)     Sekcia bulvar

Po šesti měsících v neděli v Česku skončí nouzový stav a také šestitýdenní přísný okresní lockdown. Čechům poslední víkend s razatním omezením zpříjemní teplé počasí, tak je otázka, jak budou dodržovat pravidla pro shlukování. Zatím by spolu až na rodinu měli být nejvýš dva lidé venku i uvnitř. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) asi rozhodne, že toto omezení bude platit i po víkendu, kdy by se jinak mohlo setkávat až 20 lidí venku. Ministr se zároveň pohořil na fotkami z minulého víkendu, které zachytily Pražany bez rozestupů i roušek. V pátek v Česku přibylo 4791 potvrzených případů koronaviru. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Konec povinných roušek venku od pondělí. A nový očkovací rekord

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (13:49)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku slábne, za středu přibylo 1857 nově odhalených případů koronaviru, o 629 méně než před týdnem. Sta nových případů nákazy týdně na 100 tisíc obyvatel, hranice rozvolnění, dosáhne ČR podle modelů Ústavu zdravotnických informací a statistiky asi mezi 9. a 14. květnem. Vláda rozhodla, že se děti z druhých stupňů vrátí do lavic i ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině, a to 10. května. Naplno otevřou i školky. A od stejného dne definitivně padá povinnost nosit roušky či respirátory venku, nutné budou jen na místech, kde se kumuluje víc lidí, typově na zastávkách MHD.  Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Prezidenta s covidem trápí horečky. Zemanová s rouškami, 7590 nových případů v ČR

Koronavirus ONLINE: Zemanová předala roušky. Na ČR znovu vrčí PES, 7590 případů za čtvrtek

Koronavirus ONLINE: 79 případů za neděli. A Česko zlikviduje miliony roušek po expiraci

Přímý přenos: Vláda o návratu dalších dětí do škol, otevření služeb a změnách u roušek

Přehledně: Od 10.5. venku bez roušek, děti do lavic v celé ČR, zelená pro služby. A vláda povolila vleky

Koronavirus ONLINE: Novou mutaci neodhalí ani testy. A scénář otevření škol

Přímý přenos: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

Koronavirus ONLINE: 188 případů za pondělí. A velké prázdninové rozvolnění v Česku

Koronavirus ONLINE: Válek vyzval k nošení roušek v MHD a nemocnicích. A 1711 případů za čtvrtek v ČR

Koronavirus ONLINE: Nová mutace děsí Francii, testy jsou na ní krátké. A scénář otevření škol

Koronavirus ONLINE: 2198 případů za den v ČR, konec lockdownu a Arenberger omezil rozvolnění

Koronavirus ONLINE: S olomouckým arcibiskupem je zle. A do škol se vrátily další děti

Koronavirus ONLINE: Válek vyzval k nošení roušek v MHD a nemocnicích. A 1984 případů za středu v ČR

Koronavirus ONLINE: 20 012 případů v ČR a návrat povinných roušek. A změny i u sportovců

Koronavirus ONLINE: Experti ukázali na nemoc horší než covid. A do škol se vrátily další děti

Koronavirus ONLINE: V USA schválili první vakcínu. A 6202 případů za pátek v Česku

Koronavirus ONLINE: 523 případů za pondělí v ČR. A konec roušek v letadlech v celé EU

Koronavirus ONLINE: 54 úmrtí v ČR za jeden den. Zavření 1. stupně základek se protáhne?

Koronavirus ONLINE: Za sobotu „jen“ 717 případů v ČR. A bujaré oslav ve španělských ulicích

Koronavirus ONLINE: 219 případů za středu v ČR. A návrat roušek v dovolenkovém ráji

Koronavirus ONLINE: V Česku za den přibylo 323 případů, nejvíc od začátku dubna

Koronavirus ONLINE: Přes 6000 mrtvých v ČR, Plaga přiblížil otevření škol a ve Francii je zle

Koronavirus ONLINE: V Česku ožily školy, obchody, trhy i zoo. A Babiš chce sport pro 12 lidí

Koronavirus ONLINE: Babiš razí rychlý konec rotační výuky. A konec roušek venku od pondělí

Koronavirus ONLINE: 3100 případů za neděli, vláda přitvrdí. Babiš připustil úplné zavření škol

Koronavirus ONLINE: 20 012 případů v ČR. Itálie zavře diskotéky a nařídí venku roušky

Koronavirus ONLINE: 13 231 nakažených za čtvrtek v ČR. Řekne Blatný novinky u škol a obchodů?

Koronavirus ONLINE: 581 případů za sobotu v ČR. 418 hospitalizovaných

Koronavirus ONLINE: Desítky případů lidí u voleb bez roušek v ČR. A 1017 nakažených za pátek

Koronavirus ONLINE: 6865 nových případů za pondělí. A do zpátky do škol i školek v rouškách

Koronavirus ONLINE: 20 tisíc případů v ČR. Itálie zavře diskotéky a nařídí venku roušky

Koronavirus ONLINE: Utáhne Arenberger pravidla rozvolnění? Maďar se křižuje: Další vlnu ne

Koronavirus ONLINE: Jen 70 případů za neděli v ČR. A konec roušek v letadlech v celé EU

Koronavirus ONLINE: 411 případů za neděli v Česku. A Havlíček je venku z karantény

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy