Knorr přejmenuje cikánskou omáčku

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     18.08.2020 (12:00)     Sekcia bulvár

Německá značka dochucovadel a omáček Knorr se po několika letech kritiky rozhodla přejmenovat jeden tradiční výrobek. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Knorr kvůli rasismu přejmenoval cikánskou omáčku

Zdroj Zdroj: ceskenoviny.cz     18.08.2020 (04:58)     Sekcia bulvar

Berlín - Německý výrobce instantních pokrmů, dochucovadel a koření Knorr se rozhodl přejmenovat svou cikánskou omáčku, která nově ponese název "papriková na maďarský způsob"....

 

Konec cikánské omáčky. Knorr ji kvůli rasismu přejmenuje na maďarskou paprikovou

Zdroj Zdroj: pikant.atlas.cz     18.08.2020 (08:30)     Sekcia bulvar

Termín "cikánská omáčka" je v kulinářství starý více než sto let. Najít ho lze například v receptech z roku 1903.

 

Konec ruské zmrzliny v Česku: Výrobce ji kvůli válce přejmenuje na ukrajinskou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     02.03.2022 (09:46)     Sekcia bulvar

Ruská zmrzlina značky Prima se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu. Výrobce tím chce vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli, kteří čelí útoku ruské armády. ČTK to dnes sdělila společnost Bidfood Czech Republic, mezi jejíž značky zmrzliny Prima patří.

 

Pamatujete na „covidovou“ aplikaci Tečka? Ministerstvo ji přejmenuje a chystá nálož novinek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2023 (10:34)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví přejmenuje mobilní aplikaci Tečka na aplikaci EZ karta. Už letos by mohla začít fungovat jako elektronický očkovací průkaz nebo pro zasílání zpráv. Na dotaz ČTK to uvedl vrchní ředitel sekce informačních a komunikačních technologií ministerstva Milan Blaha. Úřad vypsal na provoz a další rozvoj aplikace veřejnou zakázku v hodnotě 50 milionů korun.

 

Po ruské zmrzlině se přejmenuje i ruské vejce. Slovenský výrobce chystá nový název

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.03.2022 (16:25)     Sekcia bulvar

Ruskou zmrzlinu už v obchodech brzy neseženete, od dubna se plnohodnotně přejmenuje na ukrajinská a podobný osud čeká i ruské vejce, další oblíbenou lahůdku. Slovenský výrobce RYBA Košise oznámil, že jeho delikatesa „Ruské vejce“ a „Ruské vejce DUO“ se bude nově jmenovat jen „Piknik vejce“. Výtěžek z prodeje těchto produktů navíc půjde na pomoc Ukrajině.

 

HEADLAJNER: Olomoucký žalud s cikánskou omáčkou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.08.2020 (00:00)     Sekcia bulvar

Tématy satirického pořadu Headlajner jsou tentokrát maskot Dubí v podobě žaludu, údajně nekorektní název produktu Cikánská omáčka, legendární červený svetr i mrtvý policista z Výměny manželek. Nejlepší titulky uplynulého týdne ve svém satirickém pořadu komentuje moderátor Dominik Vršanský.

 

Takhle vypadá nejdražší burger na světě. Stojí 125 tisíc a je v něm i jedlé zlato

Zdroj Zdroj: pikant.atlas.cz     16.07.2021 (11:59)     Sekcia bulvar

Burger za 125 tisíc korun obsahuje kromě bílých lanýžů a jedlého zlata i nejdražší maso světa nebo omáčku z cibetkové kávy a vzácné whisky.

 

Co jste o kečupu netušili: Původně se dělal z ryb a hub! A jak se dostal na talíř Čechů?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.07.2020 (06:10)     Sekcia bulvar

Kdo by neznal červenou omáčku, která neodmyslitelně patří k tuzemské i světové kuchyni? Kečup se dá jíst k ledasčemu. Má za sebou ale velmi dlouhou cestu. Jak se ocitl v české kulinářské historii? To se dozvíte v novém díle Zmlsaných dějin light.

 

Rádce Aha! Zaručené kuchyňské triky našich babiček!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     17.01.2021 (12:00)     Sekcia bulvar

Stejně jako mistr tesař se někdy utne, tak i kuchař nemusí mít vždy svůj den... Na to myslete! Pokud se vám podaří přesolit polévku, přepepřit omáčku, nebo vám třeba neztuhne marmeláda, zkuste to zachránit. Stejně, jako to dělávaly už naše babičky.

 

Kuchyňské triky našich babiček: Pomůžou s přesoleným, pálivým i připáleným!

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.11.2020 (08:41)     Sekcia bulvar

Stejně jako mistr tesař se někdy utne, tak i kuchař nemusí mít vždy svůj den... Na to myslete! Pokud se vám podaří přesolit polévku, přepepřit omáčku, nebo vám třeba neztuhne marmeláda, zkuste to zachránit. Stejně, jako to dělávaly už naše babičky.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy