Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace je v Česku, potvrdil rozbor. A Francie pošle 100 tisíc vakcín

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.02.2021 (13:38)     Sekcia bulvár

Česko má první potvrzený případ jihoafrické mutace koronaviru, oznámila mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová. Země je navíc na kraji dalšího lockdownu. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) míní, že nouzový stav je nyní nenahraditelný. Vláda požádá Sněmovnu o jeho prodloužení do 31. března. O případném tvrdém lockdownu ve středu nerozhodla, Babišův kabinet nad zpřísněním opatření zasedne znovu ve čtvrtek cca v 18:00. Do Česka dopoledne dorazila první dodávka léku chránící před vážným průběhem covidu-19 od firmy Eli Lilly, uvedla na twitteru ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová.. A podle serveru iHned.cz pomůže Česku ve složité situaci Francie, která ze svých zásob pošle 100 tisíc dávek vakcíny. Epidemie v Česku dál nabírá na síle, za středu přibylo 13 657 nových případů, o téměř 2700 víc než před týdnem. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace je v Česku. A Izrael k nám poslal vakcíny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.02.2021 (16:05)     Sekcia bulvar

V Česku se objevila už i jihoafrická mutace koronaviru, a to ve školce v Brně. Na twitteru o tom informoval neurobiolog Omar Šerý s tím, že se varianta ještě sekvenačně prověřuje v laboratoři. Jihoafrická varianta je podle expertů nakažlivější. A Izrael daroval symbolické množství vakcín proti covidu Česku. Za pondělí přibylo 11 233 případů nákazy, o 2300 víc než před týdnem. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace je v Česku. A nemocnice narazily na strop

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.02.2021 (12:30)     Sekcia bulvar

V Česku se objevila už i jihoafrická mutace koronaviru, a to ve školce v Brně. Na twitteru o tom informoval neurobiolog Omar Šerý s tím, že se varianta ještě sekvenačně prověřuje v laboratoři. Ministerstvo informaci zatím nepotvrdilo. Jihoafrická varianta je podle expertů nakažlivější. Od čtvrtka bude v ČR platit povinnost nosit respirátor či jinou kvalitnější ochranu dýchacích cest a látkové roušky už nebudou stačit ani dětem do 15 let. To vše se děje ve chvíli, kdy kapacity nemocnic narazily na strop a do dvou týdnů budou zřejmě vyčerpány úplně. Za pondělí přibylo v Česku 11 233 případů nákazy, o 2300 víc než před týdnem. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace je v Česku. A přes 2,5 milionu obětí covidu na světě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.02.2021 (18:15)     Sekcia bulvar

Česko má první potvrzený případ jihoafrické mutace koronaviru, oznámila mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová. Země je navíc na kraji dalšího lockdownu. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) míní, že nouzový stav je nyní nenahraditelný. Vláda požádá Sněmovnu o jeho prodloužení do 31. března. O případném tvrdém lockdownu ve středu nerozhodla, Babišův kabinet nad zpřísněním opatření zasedne znovu ve čtvrtek cca v 18:00. Do Česka dopoledne dorazila první dodávka léku chránící před vážným průběhem covidu-19 od firmy Eli Lilly, uvedla na twitteru ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová.. A podle serveru iHned.cz pomůže Česku ve složité situaci Francie, která ze svých zásob pošle 100 tisíc dávek vakcíny. Epidemie v Česku dál nabírá na síle, za středu přibylo 13 657 nových případů, o téměř 2700 víc než před týdnem. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Do Česka dorazil nadějný lék. A Francie pošle 100 tisíc vakcín?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.02.2021 (11:53)     Sekcia bulvar

Česko je na kraji dalšího lockdownu. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) míní, že nouzový stav je nyní nenahraditelný. Vláda požádá Sněmovnu o jeho prodloužení do 31. března. O případném tvrdém lockdownu ve středu nerozhodla, Babišův kabinet nad zpřísněním opatření zasedne znovu ve čtvrtek cca v 18:00. Do Česka dopoledne dorazila první dodávka léku chránící před vážným průběhem covidu-19 od firmy Eli Lilly, uvedla na twitteru ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová.. A podle serveru iHned.cz pomůže Česku ve složité situaci Francie, která ze svých zásob pošle 100 tisíc dávek vakcíny. Epidemie v Česku dál nabírá na síle, za středu přibylo 13 657 nových případů, o téměř 2700 víc než před týdnem. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: SkÓRE PES na 70 bodech, britská mutace je v Česku. A dodávky vakcín váznou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.01.2021 (07:15)     Sekcia bulvar

V Česku byl potvrzen první případ britské mutace koronaviru. S informací přišel Deník N. Takzvaná britská mutace je přitom podle odborníků výrazně nakažlivější. Rizikové skóre PES v neděli kleslo na 70 bodů. Premiér Andrej Babiš (ANO) potvrdil, že jeho vláda požádá Poslaneckou sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o měsíc. Zatím platí do 22. ledna. A přiznal další problém - kromě očekávání nižších dodávek vakcíny od firmy Pfizer nabírají zpoždění i dodávky preparátu společnosti Moderna. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace je v Česku. Od kamioňáků nebudou chtít Němci testy?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.02.2021 (21:18)     Sekcia bulvar

Česko má první potvrzený případ jihoafrické mutace koronaviru, oznámila mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová. Země je navíc na kraji dalšího lockdownu. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) míní, že nouzový stav je nyní nenahraditelný. Vláda požádá Sněmovnu o jeho prodloužení do 31. března, poslanci posoudí návrh v pátek. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Britská mutace v ČR, Babiš chce delší stav nouze. A dodávky vakcín váznou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.01.2021 (22:20)     Sekcia bulvar

V Česku byl potvrzen první případ britské mutace koronaviru. S informací přišel Deník N. Takzvaná britská mutace je přitom podle odborníků výrazně nakažlivější. V pátek laboratoře potvrdily 9230 nových případů, rizikové skóre PES se druhý den drží na 72 bodech. Premiér Andrej Babiš (ANO) potvrdil, že jeho vláda požádá Poslaneckou sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o měsíc. Zatím platí do 22. ledna. A přiznal další problém - kromě očekávání nižších dodávek vakcíny od firmy Pfizer nabírají zpoždění i dodávky preparátu společnosti Moderna. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vláda otevřela papírnictví, s rozvolněním ale nepočítá. A britská mutace v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.01.2021 (23:30)     Sekcia bulvar

V Česku budou moci od úterý otevřít papírnictví a prodejny dětského oblečení a bot, rozhodla vláda, s rozvolněním chce ale počkat, především kvůli přetíženým nemocnicím. Kabinet požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní, potvrdil Blesk Zprávám vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).  Skóre PES se drží na 70 bodech. A státní zdravotní ústav oficiálně potvrdil, že v Česku je britská mutace viru, která je nakažlivější. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Převoz z českých nemocnic je na spadnutí. A 15 tisíc vakcín od Francie

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.03.2021 (22:10)     Sekcia bulvar

Česko požádalo o převoz prvních pacientů ve vážném stavu z přeplněných nemocnic za hranice. Dva požadavky byly podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) z Pardubického kraje a jsou tak zaneseny do evropského systému, řekl v Otázkách Václava Moravce. Podle ministra čeká české nemocnice nejkritičtější týden. V neděli dopoledne dorazilo do Česka 15 tisíc vakcín AstraZeneca, které věnovala Francie, oznámil velvyslanec Alexis Dutertre. V Česku za sobotu přibylo 9066 nových nákaz, oproti minulému týdnu jde o nárůst o zhruba 1200 případů. Zemřelo již 21 717 lidí, přičemž růst počtu obětí neustále zrychluje. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Nová mutace se šíří Evropou. A rekordní data v ČR jsou zkreslená, tvrdí Dušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.12.2020 (06:30)     Sekcia bulvar

Do Česka by měla dnes dorazit první várka vakcín proti covid-19. Za první vánoční den přibylo 4 363 nových případů v Česku, poměr pozitivních testů byl 43 procent, nejvíce od začátku epidemie. Obě hodnoty jsou oproti předchozím dnům velmi rozdílné. Šéf zdravotních statistiků Ladislav Dušek pro Seznam Zprávy vysvětlil, že data z Vánoc nejsou reprezentativní. Index PES se již osmý den drží v pátém stupni na 81 bodech, kleslo ovšem číslo R na hodnotu 1,22. Po Německu hlásí první případy nové mutace viru také Francie. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online

Koronavirus ONLINE: Britská mutace viru je v Česku. A Blatný i Babiš odložili dávku vakcíny

Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace je v Česku. A chirurgické roušky už nebudou stačit

Koronavirus ONLINE: Mutace delta si podmanila Česko a na Moravě je ještě něco dalšího

Jihoafrická mutace covidu v Brně: Odborníci zkoumají další tři vzorky! Zatím vychází pozitivně

Koronavirus ONLINE: Jihoafrická mutace v Česku. A dvě roušky přes sebe nebudou stačit

Koronavirus ONLINE: 306 případů za čtvrtek v ČR. A obavy z nakažlivé mutace mí

Koronavirus ONLINE: Britská mutace viru ČR. A Babiš chce prodloužit nouzový stav o měsíc

Koronavirus ONLINE: Skóre PES kleslo na 76 bodů. A nová mutace viru se šíří Evropou

Koronavirus ONLINE: Britská mutace viru v ČR. A Babiš chce prodloužit nouzový stav o měsíc

Jihoafrická mutace zavřela mateřskou školu v Brně! Vakcína od AstraZeneca je proti ní málo účinná

Koronavirus ONLINE: Odstávka rezervačního systému na očkování a dar 100 000 vakcín od Srbů?

Koronavirus ONLINE: Obavy z nakažlivé mutace mí. A Prymula promluvil o 4. dávce očkování

Koronavirus ONLINE: Indická mutace je v Česku. A pokles na 3158 hospitalizovaných

Koronavirus ONLINE: Indická mutace v Česku. A kadeřnice a pedikúra otevřou bez podmínek

Koronavirus ONLINE: 2560 případů za pondělí. A superdodávka vakcín pro Česko

Koronavirus ONLINE: Žačky ve škole omdlely kvůli respirátoru. A 29 948 mrtvých v Česku

Koronavirus ONLINE: 6666 hospitalizovaných. A Čechům se opět otevřela papírnictví

Koronavirus ONLINE: Indická mutace v Česku. Požár zabíjel na covidové JIP a zatčení kvůli šíření nemoci

Další jihoafrická mutace v Brně potvrzena! Pozitivní jsou děti a učitelka ze školky

Koronavirus ONLINE: Žádné očkování pro mladší Čechy od února. Chybí dostatek vakcín

Koronavirus ONLINE: 6666 hospitalizovaných v ČR. Vláda otevřela papírnictví, s rozvolněním nepočítá

Koronavirus ONLINE: Indická mutace v Česku! Nakažení jsou v izolaci, kontakty v karanténě

Koronavirus ONLINE: 19 999 mrtvých v ČR. A jihoafrická mutace i ve školce

Koronavirus ONLINE: Přes 100 tisíc vakcín za den v Česku. A 505 nových případů

Koronavirus ONLINE: Kolaps na Karlovarsku a ve středních Čechách. A EU pošle do Česka 100 tisíc vakcín

Jihoafrická mutace covidu v Brně: Pozitivní jsou dvě děti a dvě učitelky! V zahraničí nebyly

Koronavirus ONLINE: 10 411 úmrtí v ČR a mutace viru i v Česku. Index „psa“ opět na 5. stupni

Koronavirus ONLINE: Češi si z dovolené přivezli nové mutace. A Němci zvažují očkování dětí

Jihoafrická mutace je zřejmě v Česku. Dovolenkáři ji přivezli z exotického ráje

Koronavirus ONLINE: Klaus se nakazil covidem. A návrat školáků nejdříve 3. března

Koronavirus ONLINE: Změna plánu u návratu školáků a 20 případů jihoafrické mutace v Česku

Solidarita se zdecimovaným Českem: Po Izraeli pomůže s vakcínami Francie, pošle 100 tisíc dávek

Koronavirus ONLINE: 454 případů za pátek v ČR, nová hybridní mutace a očkování i pro děti

Koronavirus ONLINE: Wu-chan otestuje kvůli deltě 12 milionů lidí. A 152 případů za den v Česku

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy