První do škol vrátí nejmenší žáci, deváťáci už pro Plagův úřad nejsou priorita

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.03.2021 (16:35)     Sekcia bulvár

Do škol by se podle ministerstva školství měli po jejich znovuotevření vrátit jako první nejmenší žáci a praktická výuka středoškoláků či vysokoškoláků. Návrat žáků devátých tříd podle ministerstva nyní přestává být prioritní. Na dotaz ČTK to řekla mluvčí úřadu Aneta Lednová. Ministerstvo má podle ní dlouhodobý plán návratu do škol připraven, termíny má určit ministerstvo zdravotnictví. Ministerstvo školství už podle Lednové také připravilo návody a instruktážní videa pro testování ve školách. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

První do škol se vrátí nejmenší žáci, deváťáci už pro Plagův úřad nejsou priorita

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.03.2021 (16:35)     Sekcia bulvar

Do škol by se podle ministerstva školství měli po jejich znovuotevření vrátit jako první nejmenší žáci a praktická výuka středoškoláků či vysokoškoláků. Návrat žáků devátých tříd podle ministerstva nyní přestává být prioritní. Na dotaz ČTK to řekla mluvčí úřadu Aneta Lednová. Ministerstvo má podle ní dlouhodobý plán návratu do škol připraven, termíny má určit ministerstvo zdravotnictví. Ministerstvo školství už podle Lednové také připravilo návody a instruktážní videa pro testování ve školách.

 

Návrat školáků dál nemá termín. Do škol můžou ale nově i děti učitelek z mateřinek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.10.2020 (19:30)     Sekcia bulvar

Vláda Andreje Babiše (ANO) má za sebou první jednání, kterého se účastnil i nový ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Kdo čekal, že se dozví termín pro návrat školáků do lavic, čekal marně. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) pouze zopakoval, že první se mají do škol vracet děti z prvních a druhých tříd a také deváťáci a maturanti, dále pak další děti z prvního stupně. A teprve pak žáci ze stupně druhého. Nově můžou své děti do škol určených pro zdravotníky nebo policisty dávat své děti také učitelky a kuchařky z mateřských škol a nebo zaměstnanci úřadů práce.

 

Babiš cupuje plán Plagy a expertů na návrat dětí do škol. Vláda v úterý nerozhodne, varuje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.04.2021 (17:03)     Sekcia bulvar

Vláda nemusí v úterý rozhodnout o návratu dětí do škol a školek. Premiér Andrej Babiš (ANO) má výhrady v plánu expertů ze skupiny epidemiologa Petra Smejkala a ministrů školství Roberta Plagy a zdravotnictví Jana Blatného (oba za ANO).  Premiér v rozhovoru pro TN.cz řekl, že mu nepřipadá logická rotační výuka ani to, že do školek by měly jít v první vlně jen děti z posledních, předškolních ročníků, pro které je školka povinná. Plagův plán počítá s tím, že se do lavic 12. dubna vrátí první stupně základních škol a právě předškoláci.

 

Vláda ŽIVĚ: Kdy se děti vrátí do škol? Dálková výuka se od pondělí rozšíří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.10.2020 (18:55)     Sekcia bulvar

První jednání vlády Andreje Babiše (ANO) za účasti nového ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) probíhá v pátek odpoledne. A věnuje se hlavně školám. Ministři se už na návrh šéfa resortu školství Roberta Plagy (za ANO) dohodli na tom, že od pondělí přejdou na dálkovou výuku i žáci speciálních škol. Ze školských zařízení tak zůstanou otevřené jen mateřské školy - a pak část škol, kam můžou chodit děti zdravotníků, policistů a hasičů. A nově i zaměstnanců Úřadu práce. Sledujte tiskovou konferenci po jednání vlády. Dozvíme se, kdy se děti do škol naopak vrátí?

 

Děti do škol nejdou, Prymulova elektrárna přitom nevybuchla. Babiš: Školy jsou priorita

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.11.2020 (22:18)     Sekcia bulvar

V pondělí 2. listopadu měly české děti opět vytáhnout aktovky a vyrazit do škol. Jenže chyba lávky. I přes přesvědčování vládních přestavitelů, že se tak stane, zůstanou děti opět doma a čeká je další porce distanční výuky. Kdy se skutečně vrátí do lavic, není jasné. O podmínce, jakou by pro tuto možnost volil, promluvil vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). A Andrej Babiš (ANO) přesvědčuje, že školy jsou priorita.

 

Koronavirus ONLINE: 227 mrtvých v Česku. Do škol se možná už 11. května vrátí i deváťáci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2020 (15:15)     Sekcia bulvar

Česko hlásí už 227 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 7 504 lidí, vyléčených je 2960 a aktuálně nakažených 4317. Vláda prosadila ve Sněmovně prodloužení stavu nouze pouze do 17. května. A premiér Andrej Babiš (ANO) už přišel s tím, že vláda navrhne novelu zákona, která dá větší pravomoci ministerstvu zdravotnictví. To by tak po skončení nouzového stavu rozhodovalo. Ministr školství Robert Plaga (ANO) pak jedná s epidemiology o tom, že by se do škol už 11. května mohli vrátit i žáci 9. tříd. Vláda odmítla, aby se dřív otevřely restaurace, a zrušila opatření týkající se modrých zón. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 227 mrtvých a 3096 vyléčených v ČR. Do škol se brzy vrátí asi i deváťáci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2020 (17:25)     Sekcia bulvar

Česko hlásí už 227 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 7563 lidí, vyléčených je 3096 a aktuálně nakažených 4240. Vláda prosadila ve Sněmovně prodloužení stavu nouze pouze do 17. května. A premiér Andrej Babiš (ANO) už přišel s tím, že vláda navrhne novelu zákona, která dá větší pravomoci ministerstvu zdravotnictví. To by tak po skončení nouzového stavu rozhodovalo. Ministr školství Robert Plaga (ANO) pak jedná s epidemiology o tom, že by se do škol už 11. května mohli vrátit i žáci 9. tříd. Vláda odmítla, aby se dřív otevřely restaurace, a zrušila opatření týkající se modrých zón. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Změna plánu u návratu školáků a okresní lockdown čeká v Česku zmírnění

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.03.2021 (15:35)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za čtvrtek 10 576 nových případů koronaviru, o 660 méně než před týdnem. Vláda rozhodla, že omezení pohybu mezi okresy bude platné i po neděli. Už od soboty bude ale rekreace možná na celém území okresu, ne jen v rámci obce. Sportovci při dodržení rozestupů nemusí mít pak ani v obci roušky.  Do škol by se podle ministerstvo školství měli jako první vrátit nejmenší žáci a praktická výuka na středních či vysokých školách. Priorita devátých tříd teď odeznívá, řekla mluvčí úřadu. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Další děti se vrátí do základních škol 30. listopadu, část středoškoláků už dřív

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2020 (14:20)     Sekcia bulvar

Návrat dalších školáků proběhne ve dvou vlnách. Ve středu 25. listopadu se do škol vrátí závěrečné ročníky středních škol, obnoví se v nich také praktická výuka ve skupinách do 20 studentů. V pondělí 30. listopadu usednou do lavic také další děti ze základních škol - zbytek prvního stupně a deváťáci natrvalo, zbytek druhého stupně se bude střídat. Na čtvrteční tiskové konferenci ve Sněmovně to řekl ministr školství Robert Plaga (ANO). Souvisí to s tím, že ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pátek na jednání vlády navrhne zmírnění opatření proti covidu-19. Z pátého stupně protiepidemického systému by se Česká republika měla přesunout do čtvrtého.

 

Čeká testování i nejmenší děti a učitele? Vláda se připravuje na znovuotevření škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.03.2021 (11:50)     Sekcia bulvar

Ministerstvo školství předpokládá, že k testování žáků na covid-19 po návratu výuky do škol využije svůj návrh z února, podle kterého se jako první měli začít testovat středoškoláci a deváťáci. Případná nová strategie by podle úřadu záležela na názoru epidemiologů. Testy, které jsou vhodné, by mělo v úterý určit ministerstvo zdravotnictví. Nákup by měla obratem obstarat Správa státních hmotných rezerv (SSHR). ČTK to řekla mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová.

Čekáme na vládní tiskovku: Od pondělí se rozšíří dálková výuka. Kdy se děti vrátí do lavic?

Nouzový stav prodlužovat nebudeme, slibuje Babiš. A cupuje plán Plagy a expertů na návrat dětí do škol

Maturanti a deváťáci zpátky v lavicích. Ne všechny školy otevřely, pokračují jen online

Koronavirus ONLINE: Změna plánu u návratu školáků a 20 případů jihoafrické mutace v Česku

Fungování škol od září stále není jasné. Plagův resort slibuje více detailů v srpnu

Uzávěra škol je nebezpečnější než covid-19, varují pediatři. Vede k depresím i obezitě

Koronavirus ONLINE: Výrazný pokles nových případů v Česku a na vycházky nově po celém okrese

„Školy bych nezavřel,“ zpochybnil Blatný Prymulův zákaz. Kdy se vrátí všechny děti do lavic?

„Školy bych nezavřel,“ zpochybnil Blatný Prymulovův zákaz. Kdy se vrátí všechny děti do lavic?

ŽIVĚ: Návrat prvňáků a druháků do škol již 18. listopadu? Plaga řekne víc

Do škol se žáci do června nevrátí? Expert má jasno

Děti se do škol 2. listopadu nevrátí, připustil Prymula. Možná tak první druhá třída

Děti se do škol nevrátí dřív než v únoru, oznámil Plaga. Přednost budou mít maturanti a deváťáci

Vysíláme: Šéf ředitelů o plánu rozvolnění škol. Jak nejistotu zvládají pedagogové a žáci?

Vysílali jsme: Šéf ředitelů o plánu rozvolnění škol. Jak nejistotu zvládají pedagogové a žáci?

Návrat žáků do škol: Babiš zmínil 18. listopad pro prvňáky a druháky, Plaga řekne víc

Děti ve školách čeká balík změn: Do skupin můžou noví žáci, vysvědčení bude pro všechny

Demonstranti bez roušek vtrhli k Plagovi domů. „Bojujeme za normální život,“ tvrdí

„Víte, že máte za souseda zločince?“ Demonstranti bez roušek vtrhli k Plagovi domů

Vysíláme: Ministr Plaga o rozvolnění škol, maturitách i sporu s Babišem

Epicentrum: Ministr Plaga o rozvolnění škol, maturitách i sporu s Babišem

Vláda pustí do škol středoškoláky na konzultace. A až šest dvojic na hřišti bez roušek

Koronavirus ONLINE: Deváťáci a maturanti se do lavic nevrátí. A chaos v očkování

ŽIVĚ: Vláda pustí do škol středoškoláky na konzultace. A až šest dvojic na hřišti bez roušek

Plaga chce 8. června poslat do lavic i studenty a starší děti. Alespoň omezeně

Manuál pro učitele: Dvě roušky do pytlíku a žádný tělocvik

Koronavirus ONLINE: První žáci se vrátí 12. dubna. A policie dosáhne na hříšníky v karanténě

Deváťáci dobrovolně, testy a respirátory i ve školkách: Plaga nastínil návrat žáků

Šéf ředitelů o hladkém návratu dětí do lavic. Zpražil Babiše za zbytečné průtahy

Žáci druhého stupně v Praze se vrací do lavic: K výuce jich nastoupí asi polovina

93 tisíc učitelů a pracovníků škol se přihlásilo k očkování. V pondělí senioři 70+

Koronavirus ONLINE: První žáci se vrátí 12. dubna. A ošetřovné vzroste na 80 procent

Distanční výuku čeká novinka: Zapojí se i inspektoři. Vláda o školách rozhodne ve středu

Koronavirus ONLINE: 6874 mrtvých v ČR. Nouzový stav do 12. prosince a další děti se vrátí do lavic

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy