Vláda chce nouzový stav až do konce dubna. A testování povinně i u nejmenších firem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (15:05)     Sekcia bulvár

Protikoronavirová opatření podle vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) zafungovala. Mírnější pokles počtu nakažených byl dán i plošným antigenním testováním ve firmách, řekl v neděli v pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi Prima. Zatímco Hamáček zmínil, že by mohlo stačit prodloužit nouzový stav o 14 dní, podle vicepremiérky Aleny Schillerové (za ANO) vláda požádá o 30 dní navíc - platil by tak až do 27. dubna. Uvedla to na ČT s tím, že nově by se mělo povinné testování týkat i firem do 10 lidí a živnostníků. Hamáček pak Blesk Zprávám řekl, že je opravdu shoda na 30denním prodloužení. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Vláda požádá o dalších 30 dní nouzového stavu? A testování povinně i u nejmenších firem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (14:00)     Sekcia bulvar

Protikoronavirová opatření podle vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) zafungovala. Mírnější pokles počtu nakažených byl dán i plošným antigenním testováním ve firmách, řekl v neděli v pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi Prima. Zatímco Hamáček zmínil, že by mohlo stačit prodloužit nouzový stav o 14 dní, podle vicepremiérky Aleny Schillerové (za ANO) vláda požádá o 30 dní navíc - platil by tak až do 27. dubna. Uvedla to na ČT s tím, že nově by se mělo povinné testování týkat i firem do 10 lidí a živnostníků. Premiér Andrej Babiš (ANO) délku prodloužení nouzového stavu nekomentoval.

 

Vláda přehledně: Nouzový stav do konce dubna, rozšířené testování a „šťára“ v karanténě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.03.2021 (17:40)     Sekcia bulvar

Vláda v pondělí zasedla, aby projedala novou žádost o prodloužení nouzového stavu. V současnosti platí do 28. března, podle vlády je však nutný i nadále, aby mohla platit aktuální přísnější omezení volného pohybu. Požádala proto Sněmovnu, aby ho protáhla až do 27. dubna, uvedl pro Blesk Zprávy vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Kabinet také schválil povinné testování živnostníků a i firem do deseti zaměstnanců oo 6. dubna - pokud se při práci setkávají se třetími osobami. A lidi v karanténě nebo izolaci bude nově kontrolovat policie.

 

Vláda ŽIVĚ: Nouzový stav do konce dubna, rozšířené testování a „šťára“ v karanténě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.03.2021 (17:15)     Sekcia bulvar

Vláda v pondělí zasedla, aby projedala novou žádost o prodloužení nouzového stavu. V současnosti platí do 28. března, podle vlády je však nutný i nadále, aby mohla platit aktuální přísnější omezení volného pohybu. Požádala proto Sněmovnu, aby ho protáhla až do 27. dubna, uvedl pro Blesk Zprávy vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Kabinet také schválil povinné testování živnostníků a i firem do deseti zaměstnanců od 6. dubna - pokud se při práci setkávají se třetími osobami. A lidi v karanténě nebo izolaci bude nově kontrolovat policie. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Vláda požádá o dalších 30 dní nouzového stavu, testy se budou týkat i nejmenších firem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (12:35)     Sekcia bulvar

Protikoronavirová opatření podle vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) zafungovala. Mírnější pokles počtu nakažených byl dán i plošným antigenním testováním ve firmách, řekl v neděli v pořadu Partie Terezie Tománková v televizi Prima. Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) považuje za problém, že občané ztratili důvěru v opatření, což také ovlivňuje jejich dodržování. Zatímco Hamáček zmínil, že by mohlo stačit prodloužit nouzový stav o 14 dní, podle vicepremiérky Aleny Schillerové (za ANO) vláda požádá o 30 dní navíc - platil by tak až do 27. dubna. Uvedla to na ČT s tím, že nově se mělo povinné testování týkat i firem do 10 lidí a živnostníků.

 

Delší nouzový stav a Velikonoce „pod zámkem“, chce Blatný. A povinné testy i v malých firmách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (16:07)     Sekcia bulvar

Vláda na dnešním jednání neprobrala další postup, kam by Česko mělo směřovat po třítýdenním lockdownu, který skončí 21. března. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ale chce, aby omezení pohybu platilo i přes Velikonoce, aby se zamezilo masivnímu setkávání lidí. Očekává taky žádost o prodloužení nouzového stavu. Ministři definitivně rozhodnou ve čtvrtek. Podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) vláda schválila povinné testování antigenními testy ve firmách od deseti zaměstnanců, řekl ČT. Naopak kabinet ještě nerozhodl, jestli bude testování ve firmách povinné dvakrát týdně. 

 

Itálie prodlouží nouzový stav do konce roku. Na jihu se vrátilo nošení roušek i venku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2020 (16:17)     Sekcia bulvar

Italská vláda nejspíš až do konce roku prodlouží nouzový stav, který nyní v zemi platí do 31. října. Napsal o tom ve čtvrtek list Il Messagero. Nouzový stav umožňuje kabinetu nařizovat restrikce související s pandemií i bez souhlasu parlamentu, a podle deníku by bez něj nemohla dál pokračovat ani některá aktuálně platná opatření. Jihoitalská Kampánie ve čtvrtek kvůli rostoucímu počtu nakažených zavedla povinné nošení roušek i venku.

 

ŽIVĚ: Vláda chce další měsíc nouzového stavu. A rozšíří povinné testy i na živnostníky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.03.2021 (16:50)     Sekcia bulvar

Vláda v pondělí zasedla, aby projedala novou žádost o prodloužení nouzového stavu. V současnosti platí do 28. března, podle vlády je však nutný i nadále, aby mohla platit aktuální přísnější omezení volného pohybu. Požádala proto Sněmovnu, aby ho protáhla až do 27. dubna, uvedl pro Blesk Zprávy vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Kabinet také schválil povinné testování živnostníků a i firem do deseti zaměstnanců od 6. dubna - pokud se při práci setkávají se třetími osobami. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Čekáme na tiskovku: Vláda chce další měsíc nouzového stavu. A rozšíří povinné testy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.03.2021 (16:20)     Sekcia bulvar

Vláda v pondělí zasedla, aby projedala novou žádost o prodloužení nouzového stavu. V současnosti platí do 28. března, podle vlády je však nutný i nadále, aby mohla platit aktuální přísnější omezení volného pohybu. Požádala proto Sněmovnu, aby ho protáhla až do 27. dubna, uvedl pro Blesk Zprávy vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Kabinet také schválil povinné testování živnostníků a i firem do deseti zaměstnanců od 6. dubna - pokud se při práci setkávají se třetími osobami. Čekáme na start vládní tiskové konference.

 

Vláda chce prodloužit nouzový stav a chystá „lex Ukrajina“. Povinné přerozdělování uprchlíků odmítá

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.05.2022 (18:50)     Sekcia bulvar

Tento týden se kabinet Petra Fialy (ODS) sejde hned dvakrát. Na odpoledním mimořádném jednání řeší ministři uprchlickou krizi, a následně se sejdou ve středu, kdy se budou věnovat například nákupům Správy státních hmotných rezerv či plánu takzvaného milostivého léta. Vláda odsouhlasila návrh na prodloužení nouzového stavu vyhlášeného kvůli vlně migrace z Ukrajiny o 30 dnů, tedy do konce června. Pak chce upravit legislativu. Zároveň odmítla povinné přerozdělování uprchlík mezi kraje, chce jít cestou motivace.

 

Svatby budou mít limit na 30 lidí, upřesnil Prymula. Nouzový stav chce na měsíc

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2020 (12:45)     Sekcia bulvar

Mezi hlavními důvody, proč má vláda vyhlásit nouzový stav, je přijetí opatření, která pomohou zastavit raketový růst počtu nakažených. Tento nárůst ohrožuje kapacitu zdravotnických zařízení. Nouzový stav potřebuje i proto, aby mohla zapojit studenty medicíny. Řada zdravotníků je v karanténě. Poslancům to dnes řekl ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), když je informoval o záměru vyhlásit nouzový stav v důsledku šíření nemoci covid-19. Chce, aby platit 30 dní. To je maximum, na které ho může vyhlásit vláda bez dalšího souhlasu Sněmovny.

Koronavirus ONLINE: Přitvrzení u testů ve firmách. A Hamáček zmínil konec plošných opatření

Hádky u Moravce o nouzový stav: Potřebujeme ho až do konce června, lex Ukrajina chystáme, vzkázal Rakušan

Babiš a ANO odmítli prodloužit stav nouze. Přečtěte si, proč ho Hamáček chtěl dál

Vláda rozhodne o delším nouzovém stavu. Trvat může do konce dubna!

Světlo na konci tunelu? Vláda chce delší nouzový stav!

Vláda nouzový stav nevyhlásila, Vojtěch o něj ani nežádal. A vrací do hry povinné očkování

Babiš chce pro Česko nový nouzový stav. Jednat s ním je za trest, tvrdí hejtman

Nouzový stav do 11. dubna, Babišovi pomohla KSČM. Návrat do škol má začít 12. dubna

Nouzový stav do konce roku? „Ať si to odhlasují sami,“ dochází opozici trpělivost s vládou

Povinné testování ve fabrikách? Dělník si stěžuje u soudu

Vláda žádá o prodloužení stavu nouze do 25. května. Roušky nesundáme do konce června

Vláda vyhlásila nový nouzový stav do 28. března! Poslanci odmítli prodloužení starého

Vláda chce od Sněmovny prodloužení nouzového stavu o měsíc. Jak ovlivní advent v Česku?

Čekáme na tiskovku: Nouzový stav do konce ledna? Vláda chce prodloužení o 30 dní

Koronavirus ONLINE: Nouzový stav do konce února, navrhují hejtmani. A Německo zavírá dveře

Testování v Česku: Čekání až 6 týdnů! Velké trable s termíny na antigeny v řadě krajů

Vláda chce nouzový stav do konce června a chystá „lex Ukrajina“. Uprchlíky nebude přerozdělovat

Vláda chce delší nouzový stav, „přivře“ obchody s jídlem a zvedla minimální mzdu

Živě: Vláda chce delší nouzový stav, „přivře“ obchody a zvedla minimální mzdu

Koronavirus ONLINE: Vláda chce nouzový stav do 31. března. Zakážou Čechům cesty nad 20 km od domova?

Vláda chce další měsíc nouzového stavu. Testům už uniknou jen pracovníci na home office

Přehledně: Nouzový stav na 30 dní! Hospody do 22:00, zákaz vánočních trhů i omezení akcí

Čekáme na tiskovku: Vláda chce delší nouzový stav, přitvrdila u obchodů a zvedla minimální mzdu

Vláda žádala Sněmovnu: Prodlužte nouzový stav o měsíc

Role se prohodily, opozice vyzvala vládu: Vyhlaste znovu nouzový stav!

Babišův hejtman se v Partii obul do vlády: Dají vám pár vakcín a chtějí, ať očkujete miliony

Vláda chce delší nouzový stav, „přivře“ lidem obchody a zvedla minimální mzdu

Nouzový stav skončí o Vánocích, Fialova vláda ho prodloužit nechce. A rozdala si úkoly

Koronavirus ONLINE: Hamáček chce nouzový stav i po Velikonocích. Pak skončí plošná opatření?

Čekáme na tiskovku: Vláda o utlumení Česka bez stavu nouze. Vyhlásí ho znovu?

ŽIVĚ: Fialova vláda zavádí nouzový stav kvůli uprchlíkům z Ukrajiny!

Česko čeká nový nouzový stav. Hejtmani žádají dva týdny a návrat dětí do škol

ŽIVĚ: Vláda o úpravě covidových opatření. A povinné testy dopadnou i na malé firmy

Česká vláda zavádí nouzový stav kvůli uprchlíkům z Ukrajiny! Na 30 dní a od pátku

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy