Vláda řeší častější testy ve firmách i „výbuch“ sčítání. Armáda dostala zpět pět miliard

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2021 (14:55)     Sekcia bulvár

Dalším postupem v plánované výstavbě nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, výpadkem elektronického sčítání lidu a možným častějším testováním na koronavirus ve firmách se má odpoledne zabývat vláda. Z běžné agendy je na programu mimo jiné výkup pozemků pro stavbu části obchvatu Prahy u Běchovic. Kabinet už odsouhlasil návrat pěti miliard do rozpočtu ministerstva obrany, oznámil ministr Lubomír Metnar (za ANO). celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Vláda přehledně: Blatný zarazil i velikonoční nákupy. A častější testy ve firmách počkají

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2021 (18:00)     Sekcia bulvar

Dalším postupem v plánované výstavbě nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, výpadkem elektronického sčítání lidu, ale i pokračováním kompenzací pro podnikatele nebo velikonočními farmářskými trhy se v pondělí zabývala vláda. Výsledek? Ministerstvo zdravotnictví pod taktovkou Jana Blatného (za ANO) se postavila proti tomu, aby zemědělci mohli prodávat svoji sklizeň napřímo. Tendr na Dukovany pokračuje se čtyřmi uchazeči, šéf statistiků si před premiérem Andrejem Babišen (za ANO) posypal za problémy hlavu a častější testování ve firmách nebude dřív než od 12. dubna. Kabinet už odsouhlasil návrat pěti miliard do rozpočtu ministerstva obrany, oznámil ministr Lubomír Metnar (za ANO). Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Vláda ŽIVĚ: Blatný odmítl velikonoční farmářské trhy. A častější testy ve firmách počkají

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2021 (17:25)     Sekcia bulvar

Dalším postupem v plánované výstavbě nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, výpadkem elektronického sčítání lidu, ale i pokračováním kompenzací pro podnikatele nebo velikonočními farmářskými trhy se v pondělí zabývala vláda. Výsledek? Ministerstvo zdravotnictví pod taktovkou Jana Blatného (za ANO) se postavila proti tomu, aby zemědělci mohli prodávat svoji sklizeň napřímo. Tendr na Dukovany pokračuje se čtyřmi uchazeči, šéf statistiků si před premiérem Andrejem Babišen (za ANO) posypal za problémy hlavu a častější testování ve firmách nebude dřív než od 12. dubna. Kabinet už odsouhlasil návrat pěti miliard do rozpočtu ministerstva obrany, oznámil ministr Lubomír Metnar (za ANO). Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Testování ve firmách každých 5 dnů míří na vládu. Kabinet probere i „výbuch“ sčítání

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2021 (13:40)     Sekcia bulvar

Dalším postupem v plánované výstavbě nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany, výpadkem elektronického sčítání lidu a možnému častějšímu testování na koronavirus ve firmách by se měla dnes odpoledne věnovat vláda. Z běžné agendy je na programu mimo jiné výkup pozemků pro stavbu části obchvatu Prahy u Běchovic. Kabinet by se mohl věnovat také vrácení zbývajících pěti miliard korun do armádního rozpočtu.

 

Vláda ŽIVĚ: O častějších testech ve firmách, „výbuchu“ sčítání i miliardách armádě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2021 (16:50)     Sekcia bulvar

Dalším postupem v plánované výstavbě nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, výpadkem elektronického sčítání lidu a možným častějším testováním na koronavirus ve firmách se má odpoledne zabývat vláda. Z běžné agendy je na programu mimo jiné výkup pozemků pro stavbu části obchvatu Prahy u Běchovic. Kabinet už odsouhlasil návrat pěti miliard do rozpočtu ministerstva obrany, oznámil ministr Lubomír Metnar (za ANO). Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Čekáme na tiskovku: Vláda o častějších testech ve firmách, „výbuchu“ sčítání i miliardách armádě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.03.2021 (16:05)     Sekcia bulvar

Dalším postupem v plánované výstavbě nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, výpadkem elektronického sčítání lidu a možným častějším testováním na koronavirus ve firmách se má odpoledne zabývat vláda. Z běžné agendy je na programu mimo jiné výkup pozemků pro stavbu části obchvatu Prahy u Běchovic. Kabinet už odsouhlasil návrat pěti miliard do rozpočtu ministerstva obrany, oznámil ministr Lubomír Metnar (za ANO). Po skončení jednání vám nabídneme přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Delší nouzový stav a Velikonoce „pod zámkem“, chce Blatný. A povinné testy i v malých firmách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (16:07)     Sekcia bulvar

Vláda na dnešním jednání neprobrala další postup, kam by Česko mělo směřovat po třítýdenním lockdownu, který skončí 21. března. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ale chce, aby omezení pohybu platilo i přes Velikonoce, aby se zamezilo masivnímu setkávání lidí. Očekává taky žádost o prodloužení nouzového stavu. Ministři definitivně rozhodnou ve čtvrtek. Podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) vláda schválila povinné testování antigenními testy ve firmách od deseti zaměstnanců, řekl ČT. Naopak kabinet ještě nerozhodl, jestli bude testování ve firmách povinné dvakrát týdně. 

 

Testování ve firmách je vysoce efektivní, míní experti. Chtějí ale častější odběry

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.03.2021 (18:50)     Sekcia bulvar

Mezioborová skupina pro epidemické situace (MeSES), kterou vede epidemiolog Petr Smejkal, považuje testování na covid-19 ve firmách za vysoce efektivní. I jedno procento nakažených mezi testovanými může podle ní znamenat tisíce případů. Jako zlepšení v pondělí zveřejněné tiskové zprávě MeSES navrhuje zvýšit frekvenci testování antigenními testy na dvakrát za týden, nebo dát jako alternativní možnost méně častý PCR test. Ani pro jedno z těchto řešení se nicméně vláda v pondělí nerozhodla.

 

ŽIVĚ: Vláda o úpravě covidových opatření. A povinné testy dopadnou i na malé firmy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (15:30)     Sekcia bulvar

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) plánuje dnes vládě předložit návrh dalšího postupu v opatřeních proti šíření koronaviru. V minulém týdnu uvedl, že po 21. březnu nelze očekávat velké rozvolnění, připustil však konec zákazu sportu mimo katastr obce. Podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) vláda schválila povinné testování antigenními testy ve firmách od deseti zaměstnanců, řekl ČT. Naopak kabinet ještě nerozhodl, jestli bude testování ve firmách povinné dvakrát týdně. Ministryně práce a sociálních věcí chce pak na vládě probrat vyšší ošetřovné pro rodiče v době pandemie. 

 

Vláda probere návrat dětí do škol a testování ve firmách. Havlíček navrhuje úlevy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.02.2021 (07:19)     Sekcia bulvar

O testování na covid-19 ve firmách či o plánu na návrat dětí do škol bude na dnešním mimořádném zasedání jednat vláda. Obě témata probíral kabinet ANO a ČSSD už na pondělní řádné schůzi, konkrétní výsledky by ale mělo přinést dnešní zasedání. Firmy by si mohly při testování zaměstnanců odečíst z odvodů na zdravotní pojištění 80 korun za jeden antigenní test, navrhne vicepremiér Karel Havlíček (za ANO),. Měsíčně by stát takto proplatil čtyři testy na osobu. Tisková konference je avizovaná na 9:00, Blesk Zprávy ji přinesou živě.

 

Hamáček promluvil o konci testování ve školách a firmách. Kdy se rozhodne?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.04.2021 (13:30)     Sekcia bulvar

S návrhem na ukončení povinného testování na koronavirus musí přijít ministerstvo zdravotnictví, řekl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) ČTK k diskusi, kterou dnes vedl krizový štáb. Podle informací ČTK padl návrh na ukončení povinných testů ve firmách i školách ke konci května. Vicepremiér Karel Havlíček (ANO) už dříve řekl, že v případě firem je třeba, aby vláda rozhodla do konce dubna. Je tedy pravděpodobné, že by kabinet mohl návrh posoudit na čtvrtečním jednání. Problémem pro kontrolu viru ve školách je nepodařený tendr na testy do škol, kterým bez nového nákupu vystačí testy do konce příštího týdne.

Armáda dostane jen polovinu ze slíbených 10 miliard. Na zbylých pět chce Babiš analýzu

On-line formulář sčítání lidu nebere starší občanky. Statistici to začali řešit až teď

Koronavirus ONLINE: Přitvrzení u testů ve firmách. A Hamáček zmínil konec plošných opatření

Vláda řeší s odbory a zaměstnavateli rozpočet se sekerou 280 miliard. Kde Stanjura škrtal?

KSČM podržela vládu, schodek rozpočtu poskočil na 500 miliard. Bartošek: Babiš je slaboch

„Je to poslání, ale příště nemusí být nic.“ Armádu nadzvedl požadavek komunistů na škrty

České cestovky vrací do hry Egypt. První lety plánují příští týden. Zaplatí i testy?

Plošné testování zaměstnanců ve firmách v ČR: Spustí jej již v únoru a zaplatí pojišťovny?

Koronavirus ONLINE: Testování ve školách i ve firmách skončí 18.2, oznámil Válek

Přehledně: Konec roušek ve třídách s výjimkami i testů ve firmách. A změny u kultury i bazénů

Vláda řeší pomoc Českému Švýcarsku. A Stanjura nese rozpočet se sekerou 330 miliard

Koronavirus ONLINE: 1919 nových případů v ČR. Testy ve firmách budou hrazené, slíbil Fiala

Vláda řeší setkávání lidí, Arenberger přišel s novým počtem. A co testování ve firmách?

Stanjura řeší u Pavla rozpočet se sekerou 252 miliard. Proberou i úsporný balíček

Sněmovní hádky o schodek 375 miliard korun: Vláda rozpočtovou novelu uhájila, Hrad přijde o peníze

ŽIVĚ Tiskovka po jednání vlády: Armáda dostala zelenou na nákup 246 švédských obrněnců

Blatný předloží vládě úpravu covidových opatření. A povinné testy dopadnou i na malé firmy

Vláda řeší povinné testování ve firmách. Nemocenská se zvýší na 100 procent výdělku

Koronavirus ONLINE: 1088 nových případů v ČR. Testy ve firmách budou hrazené, slíbil Fiala

Sčítání lidu 2021: Měli čas na přípravu a selhali, míní experti. Co mohlo za výpadek?

Vláda řeší roušky ve škole, rozvolnění v kultuře a rozpočet se sekerou 390 miliard

Koronavirus ONLINE: 1919 případů za neděli v ČR. A testy ve firmách budou hrazené, slíbil Fiala

Návrat dětí do škol v ohrožení: Vláda u sporu o testy zasedla po měsících za jedním stolem

Přímý přenos: Vláda o pravidlech pro dětské kroužky a testování ve firmách

Sčítání lidu startuje: Jak bude probíhat, co přesně zjišťuje a jaké hrozí pokuty?

Sčítání lidu 2021: Měli čas na přípravu a selhali, míní experti. 300 tisíc formulářů prošlo

Fiala vytáhl deštník proti drahotě. Lidé mají zjistit, kdy a jak žádat o pomoc při zdražování

Vláda řeší testování ve firmách. Nemocenská se zvýší a lockdown pohlídá až 5000 vojáků

Senát schválil nová pravidla pro sčítání lidu. Co všechno budeme muset prozradit?

Sčítání v Česku v úterý končí. Ale až půl milionů lidí ještě riskuje pokutu až 10 tisíc

Koronavirus ONLINE: Testy čekají třetinu školáků. A vláda probere další zpřísnění

ŽIVĚ: Vláda přitvrdí na horách, zastaví lanovky, omezí služební cesty. A nabídne častější testy

Vláda řeší roušky ve školách a rozvolnění v kultuře. Rozpočet se sekerou 390 miliard má zelenou

Koronavirus ONLINE: 10 395 případů za čtvrtek v ČR. Do nemocnic vyrazí pomáhat armáda

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy