Začátek týdne bude větrný s přízemními mrazíky. Pak se oteplí, sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.05.2021 (05:30)     Sekcia bulvár

Tlaková níže přinesla během prvního květnového víkendu srážky na celé území Česka – místy se jednalo o vydatné srážky se srážkovými úhrny i přes 30 mm, ojediněle přes 40 mm a na Pomezních boudách v Krkonoších spadlo 62 mm. Na vrcholcích hor se navíc déšť, kvůli studenému severnímu proudění a ochlazení, měnil na sněžení. Například na stanici Praha-Běchovice za první květnový víkend spadlo 42 mm, což je 61% květnového srážkového normálu. Také první pracovní květnový týden bude bohatý na srážky – od úterý do pátku budou přes Česko přecházet frontální systémy. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Květen odstartuje přízemními mrazíky. Kdy bude v Česku letních 25 °C? Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.05.2023 (05:00)     Sekcia bulvar

Hned první květnový den bude startovat studeným ránem a místy se očekávají přízemní mrazíky – s těmi ale musíme počítat i během prvního májového týdne. Také nejvyšší odpolední teploty jen v pondělí „líznou“ dvacítku, ale během týdne se bude ochlazovat a víkendové teploty se budou nejčastěji pohybovat do 15 °C. Oblačnost bude zůstávat i nadále aprílová – od polojasné po oblačnou až zataženou a na srážky bohatý bude zejména konec týdne. Kdy naměříme letošní první letní teplotu? Předchozí tři roky to bylo v Doksanech úplně náhodně 9. května. Letos si na ni zřejmě budeme muset počkat nejméně do druhé poloviny května.  

 

Poslední květnový víkend bude chladný. Přinese sněžení i přízemní mrazíky. Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.05.2022 (05:10)     Sekcia bulvar

Po pátečním přechodu studené fronty k nám bude na konci týdne proudit studený vzduch od severu až severozápadu, který výrazně srazí teploty. Ochlazení bude tak výrazné i ve vyšších vrstvách atmosféry, že na vrcholcích Krkonoš bude sněžit. Studená budou také rána – v neděli po ránu musíme místy počítat i s přízemními mrazíky. Oblačnost bude hodně proměnlivá, připravit se budeme muset na občasné deště nebo přeháňky. A chladný bude i závěr května. Pak ale opět přijde výrazný nárůst teplot vzduchu. I takto velké teplotní výkyvy ke květnovému charakteru počasí patří.

 

Podzim odstartuje studeným ránem, bude až -1 °C. O víkendu se oteplí, sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.09.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

V pátek 23. září startuje astronomický podzim, a to ve 3 hodiny a 4 minuty. Slunce vstoupí do znamení vah a nastane podzimní rovnodennost. Letos do Česka přinese začátek astronomického podzimu nejchladnější ráno, ale oblačnosti bude na první podzimní den nejméně z celého týdne. V pátek se po ránu budou tvořit četné přízemní mrazíky a ojediněle se i ve dvou metrech nad zemí teplota dostane pod bod mrazu. Letos si přízemní mrazíky „pospíšily“. Vloni jsme je po létě začali skloňovat od 9. října, v polovině října potom padaly minimální teplotní rekordy. Studené severní až severozápadní proudění, které přinášelo výrazně podprůměrné teploty během pracovního týdne, se bude měnit na teplejší vzduch od jihozápadu. Zatímco v pátek bude převládat malá oblačnost, v sobotu jí už bude opět přibývat. A od neděle budeme potřebovat deštníky.

 

Oteplí se až na 13 °C, hrozí ale i déšť a noční mrazíky. Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.02.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Teplé počasí v Česku pokračuje, stejně tak ale i přeháňky. Začátek února byl přitom podle meteorologů z ČHMÚ v Česku nejteplejší za více než 100 let. I tento týden by teploty měly dosáhnout místy až 13 °C. Kvůli teplému počasí navíc už začíná pylová sezona.

 

Velký výhled na říjen: Počasí odstartuje mrazíky, pak přijde i sníh. Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2021 (05:10)     Sekcia bulvar

Září ještě přineslo 14 letních dnů – tj. nejvyšší odpolední teplota stoupala přes 25 °C. Druhý meteorologický podzimní měsíc bude startovat četnými přízemními mrazíky. Páteční ráno v ranních minimech přinese kvůli malé oblačnosti a bezvětří teploty jen mezi 5 až 1 °C a četné přízemní mrazíky, tj. mráz v 5 cm nad zemí. V horských oblastech bude mrznout i ve dvou metrech nad zemí. Přízemní páteční ranní mrazíky mohou poškodit vegetaci – zejména pak rajčata, papriky, okurky nebo dýně. Ojedinělé přízemní mrazíky se budou vyskytovat i v sobotu po ránu na Karlovarsku, Ústecku a v Plzeňském kraji. Ranní mrazíky v tomto období nejsou nic výjimečného. Vloni konec září přinesl do hor první sněžení. Kdy začne sněžit letos?

 

Podzimní počasí je tu: Dorazí přízemní mrazíky i déšť. Kdy se oteplí? Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.09.2021 (05:10)     Sekcia bulvar

Zpočátku pracovního týdne bude do Česka pokračovat příliv studeného vzduchu od severovýchodu, který srazí denní teploty pod dlouhodobý normál, budou odpovídat druhé říjnové dekádě. Po ránu se při zmenšené oblačnosti budou tvořit přízemní mrazíky, tj. teplota pod bodem mrazu v 5 cm nad zemí. Nejvíce srážek přinese pátek – to bude přes Česko přecházet slábnoucí studená fronta. Naopak ve středu se začne oblačnost protrhávat – to začíná astronomický podzim. A ve čtvrtek půjdou teploty příjemně nahoru.

 

Ranní mrazy hrozí dál, přijdou i déšť a bouřky. Kdy se oteplí? Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.04.2022 (05:10)     Sekcia bulvar

Studené severovýchodní proudění nás bude provázet ještě počátkem tohoto týdne – počítat musíme místy s mrazivými rány až do středy, po té se budou do konce pracovního týdne místy tvořit přízemní mrazíky. Nejchladnějším dnem týdne bude úterý – do středečního rána napadne na vrcholcích hor až 15 cm sněhu a na severovýchodě území bude přechodně sněžit od vyšších poloh. Ve středu po ránu se bude místy tvořit náledí. Ale konec týdne přinese konečně nárůst teplot vzduchu – víkendové teploty budou atakovat 20 °C, ale místy se budou tvořit bouřky. Jak to bude s teplotami vypadat do konce dubna? Můžeme se těšit na letní teploty, tj. 25 °C?

 

Počasí na houpačce: V Krkonoších bylo -7 °C, hrozí sněžení, sledujte radar Blesku. Kdy se oteplí?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.04.2023 (09:38)     Sekcia bulvar

Duben sice končí, ale počasí je stále aprílové a většinou jaro nepřipomíná. Dnes spadnou teploty na osm stupňů a na horách bude padat sníh. Na Sněžce ráno naměřili okolo sedmi stupňů pod nulou, na nedaleké Luční boudě v nadmořské výšce 1415 metrů minus šest stupňů Celsia. Pozvolna se začne oteplovat až zítra, i když noční teploty klesnou do minusových hodnot. Jarní počasí si užijeme o víkendu, kdy rtuť teploměru vyšplhá na 19 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před přízemními mrazíky, ty mohou poškodit zeleninu.

 

Mrazivé noci pokračují, bude až -10 °C. Kdy se oteplí a přijde jaro? Sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.03.2022 (05:10)     Sekcia bulvar

Máme za sebou teplotně podprůměrný víkend, kdy se nedělní nejvyšší odpolední teploty zpravidla zastavily do 2 °C a teplotně podprůměrný bude i začátek týdne. I nadále bude počasí pod vlivem tlakové výše, takže nás čeká suchý týden – pouze zpočátku ojediněle se sněhovými přeháňkami. Od středy bude slunečno, ale mrazivé noci budou pokračovat – v minimech bude teplota klesat až ke -10 °C. V odpoledních maximech půjdou teploty mírně nahoru a na jeho konci naměříme až 9 °C. Připravit se musíme i na zimní nebezpečné meteorologické jevy - zpočátku týdne se bude tvořit ojediněle náledí, ve druhé polovině týdne po ránu mrznoucí mlhy.

 

Do Česka se řítí další sněžení. Až 15 °C vystřídá teplotní sešup i vichr, sledujte radar Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.03.2023 (08:37)     Sekcia bulvar

Víkend bude větrný a deštivý, v neděli by mohlo ve vyšších polohách i sněžit. Nejtepleji bude do konce týdne dnes a v pátek, kdy se nejvyšší teploty budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia. Na víkend se mírně ochladí, na začátku příštího týdne bude pak v noci ještě mrznout a sněhové přeháňky se objeví i v nížinách. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Počasí na houpačce: Ochladí se a hrozí sněžení, sledujte radar Blesku. Kdy opět vykoukne slunce?

V novém týdnu se zahřejeme: Naměříme 20 °C. Přijdou i přeháňky, sledujte radar Blesku

Začátek ledna bude deštivý a větrný. Kdy se do Česka vrátí mráz? Sledujte radar Blesku

V Česku bude přes týden až 25 °C. Ráno ale vytáhneme svetr, sledujte radar Blesku

Tropy i přízemní mrazíky, i takový bude příští týden. A pozor na bouřky. Sledujte radar Blesku

Pátek bude nejchladnější den týdne, o víkendu se lehce oteplí. Sledujte radar Blesku

Předpověď: Pozor na ranní náledí. V týdnu se oteplí, co Velikonoce? Sledujte radar Blesku

Lijáky neustanou, na východě Česka hrozí bouřky, sledujte radar Blesku. Kdy se oteplí?

Takhle se stáhla mračna nad Hlubokou! Bouřky a déšť zastíní slunce, sledujte radar Blesku

Deštivo a chladno v Česku: Hrozí i bouřky, sledujte radar Blesku. A kdy se oteplí?

Počasí na nový týden: Ochladí se, přijdou i mrazíky až -5 °C a mlhy. Sledujte radar Blesku

Od mrazů ke sluníčku: V noci naměřili -15 °C! Oteplí se až na 23 °C, sledujte radar Blesku

Květen odstartuje sluníčkem i přeháňkami. Kdy bude v Česku letních 25 °C? Sledujte radar Blesku

Mráz v Česku: Noc přinese až -11 °C, v neděli se oteplí. Pozor na ledovku, sledujte radar Blesku

Počasí v Česku: Znovu dorazí déšť a ochladí se. Vytáhneme už svetry? Sledujte radar Blesku

Rána pro ovocnáře: Škody po mrazech budou rozsáhlé! Kdy se oteplí? Sledujte radar Blesku

Počasí na nový týden: Ochladí se a přijdou mrazíky. Na Jizerce bylo -6,5 °C, sledujte radar Blesku

Bouřky a lijáky opět udeřily. Čeká nás i návrat sněhu a náledí, sledujte radar Blesku

Počasí na víkend: Zataženo, déšť i bouřky. Do Česka se vrátí i sníh, sledujte radar Blesku

Ochladí se a zatáhne, teploty klesnou k 20 °C: Česko čekají přeháňky, sledujte radar Blesku

V Česku se lehce oteplí, ale mrznout bude dál. Kdy začne sníh mizet? Sledujte radar Blesku

Letní teploty, bouřky i přízemní mrazíky. Počasí bude dál bláznivé, sledujte radar Blesku

Česko čeká víkend plný sluníčka. Pozor ale na ranní mrazíky, sledujte radar Blesku

Bláznivé skoky v Česku: Na Šumavě byl mráz -10 °C, oteplí se na 20 °C. Sledujte radar Blesku

Chladná rána a mrazíky v Česku! O víkendu až 22 °C, pak přijde sešup. Sledujte radar Blesku

Mrazivý start astronomické zimy: Přibývající sněžení a v noci až -10°C! Sledujte radar Blesku

Větrno nekončí: Silný vítr se o víkendu vrátí. V Česku bude až 10 °C, sledujte radar Blesku

Ze zimy zpátky do jara: V Česku se oteplí na 20 °C. A co čarodějnice? Sledujte radar Blesku

Česku hrozí silné bouřky s kroupami. Až 15 °C vystřídá sněžení i vichr, sledujte radar Blesku

Pozor na úrodu rajčat a dýní. O víkendu přijdou přízemní mrazíky, sledujte radar Blesku

Štědrý den se blíží: Jak bude o Vánocích? Počasí chystá překvapení, sledujte radar Blesku

Sněžení v Česku vystřídají přízemní mrazíky. Oteplí se ještě? Sledujte radar Blesku

Do Česka dorazily bouřky, hrozí i kroupy a lijáky. Sledujte radar Blesku

Ochlazení přinese bouřky a déšť, na konci týdne bude až 32 °C. Sledujte radar Blesku

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy