Koronavirus ONLINE: Po „výprasku“ u škol chce Vojtěch změnit zákon. A 2. dávka rychleji?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     02.06.2021 (14:55)     Sekcia bulvár

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Za úterý testy odhalily 475 nových případů, je to nejnižší úterní nárůst od konce loňského srpna. Vláda Andreje Babiše (ANO) od soudů schytala další ránu: Nezákonné bylo i plošné uzavření mateřských a základních škol na základě dvou dubnových opatření kabinetu. Podle správního soudu chyběla opora v zákoně, který chce ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) změnit. A intervaly mezi dávkami vakcíny proti covidu-19 je podle epidemiologa Petra Smejkala vhodné opět zkrátit, aby lidé měli dříve plnou ochranu. Člen Rady vlády pro zdravotní rizika a vedoucí Mezioborové skupiny pro epidemické situace (MESES) to řekl v rozhovoru pro Radiožurnál.  Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Testy a očkování budou kontrolovat hospody? Vojtěch o tom uvažuje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     02.07.2021 (10:28)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku začala opět sílit. Za čtvrtek laboratoře potvrdily 164 nových případů nákazy, což je o 68 více než před týdnem. Vláda ve čtvrtek večer rozhodla, že test bude nutný po návratu do Česka ze všech zemí. Navíc k prokázání bezinfekčnosti nebude stačit jedna dávka vakcíny. A ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) zvažuje, že by bezinfekčnost začaly kontrolovat samy hospody. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 409 případů za sobotu v ČR. A Vojtěch chystá změnu pro školáky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.09.2021 (22:05)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku pokračuje. Za pátek přibylo 502 nově nakažených, za sobotu 409. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) má v pondělí vládě předložit rozvolnění týkající se škol a testování žáků. Školáci by se nejspíš nově nemuseli kvůli školám v přírodě, návštěvě zoo, zájmových kroužků či divadla prokazovat bezinfekčností. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vojtěch řekl, jak si změnit termín 2. dávky. A školáky čekají tři testy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.06.2021 (11:30)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku stagnuje, za neděli přibylo 57 nových případů nákazy, stejně jako před týdnem. Druhou dávkou vakcíny proti covidu-19 se lidé budou moci nechat očkovat už po 34 dnech, pro změnu termínu jim ministr Adam Vojtěch (za ANO) doporučil zavolat linku 1221. A žáci základních a středních škol by se měli po návratu do lavic mezi 1. až 9. září třikrát preventivně otestovat na covid-19. Testování hned první školní den by nemělo být pro školy povinné, budou ho asi moct odsunout na 2. září. Vyplývá to z materiálu, který dnes ministerstvo zdravotnictví předloží vládě Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vojtěch vrací do hry uznávání protilátek. A nejvyšší víkendový nárůst od května

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.09.2021 (13:25)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku mírně posiluje. Za sobotu přibylo v Česku 205 potvrzených případů covidu-19, o 72 více než před týdnem. Reprodukční číslo vzrostlo na 1,26. V souvislosti s rozhodnutím Nejvyššího správního soudu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) uvažuje o uznávání protilátek na koronavirus. Debatu na toto téma chce dokončit v září. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vojtěch zmírnil pravidla karantény. A nákaza zasáhla už 250 škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.09.2020 (15:50)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 456 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 36 188 lidí, vyléčených je 21 294 a aktuálně nakažených je rekordních 14 438. Po rekordních 1539 nově nakažených v sobotu přibylo v neděli 792 případů. Koronavirem onemocněl i bývalý předseda KDU-ČSL, poslanec Marek Výborný. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) připustil zavedení dalších opatření, zatím ale jen zmírnil pravidla karantény. Ochranou před ní může být respirátor, ale i roušky, pokud je mají nakažený i jeho kontakt nasazené. Počet částečně či zcela uzavřených škol kvůli koronaviru narostl přibližně 250. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Ošetřovné bude po celou dobu uzavření škol. A Blatný vystřídal Prymulu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.10.2020 (13:05)     Sekcia bulvar

Novým českým ministrem zdravotnictví je od čtvrtka Jan Blatný, který vystřídal Romana Prymulu (oba za ANO). Prezident Miloš Zeman jmenoval dětského hematologa Blatného poté, co Prymulovi udělil Řád Bílého lva. Za středu přibylo 12 977 potvrzených případů, šlo o rekordní volný den. Ošetřovné bude stát vyplácet po celou dobu uzavření škol nebo karantény dítěte. Dávka bude činit 70 procent vyměřovacího základu, schválil Senát. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Snadnější návrat do ČR ze Španělska. A Vojtěch chystá změnu pro školáky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.09.2021 (06:43)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku pokračuje. Za pátek přibylo 502 nově nakažených, za sobotu 409. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) má v pondělí vládě předložit rozvolnění týkající se škol a testování žáků. Školáci by se nejspíš nově nemuseli kvůli školám v přírodě, návštěvě zoo, zájmových kroužků či divadla prokazovat bezinfekčností. A od pondělí je jednodušší návrat do ČR z Francie, Španělska či Nizozemska. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vojtěch chce očkování i v obchoďácích. A 99 případů za čtvrtek v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.06.2021 (12:10)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku zpomaluje, za čtvrtek přibylo 99 nových případů nákazy, o týden dřív jich bylo 157. Ministerstvo zdravotnictví navíc revidovalo data za středu, kdy nakažených přibylo jen 109. Očkování proti covidu-19 chce ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) více přiblížit lidem. Do terénu by tak měly častěji vyrazit mobilní očkovací týmy, zaměří se i na sociálně vyloučené lokality. Vojtěch zvažuje i očkování v nákupních centrech, řekl v rozhovoru s ČTK. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR. Vojtěch určil maximální cenu testů pro samoplátce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.05.2020 (15:20)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 290 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8275 lidí, vyléčených je 5058 a aktuálně nakažených je pak 2927. Počet uzdravených dál roste rychleji než nově nakažených. Ministerstvo zdravotnictví začne regulovat maximální cenu testu na covid-19 pro samoplátce. Stát bude nejvýše 1674 korun, řekl ministr Adam Vojtěch (za ANO) ČTK. Letní tábory by dle dohody organizátorů a hlavní hygieničky Jarmily Rážové měly být umožněny již od 27. června. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Vojtěch řekl, jak si změnit termín 2. dávky. A konec testů v malých firmách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.06.2021 (15:25)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku stagnuje, za neděli přibylo 57 nových případů nákazy, stejně jako před týdnem. Druhou dávkou vakcíny proti covidu-19 se lidé budou moci nechat očkovat už po 34 dnech, pro změnu termínu jim ministr Adam Vojtěch (za ANO) doporučil zavolat linku 1221. A žáci základních a středních škol by se měli po návratu do lavic mezi 1. až 9. září třikrát preventivně otestovat na covid-19. Testování hned první školní den by nemělo být pro školy povinné, budou ho asi moct odsunout na 2. září. A soud zrušil opatření, podle kterého bylo od dubna povinné testování v malých firmách, podle NSS vláda nevysvětlila, proč bylo nutné.  Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Povinné očkování v Česku od března, potvrdil Vojtěch. A další testy do škol

Koronavirus ONLINE: 292 mrtvých v ČR. Vojtěch určil maximální cenu testů, hned to schytal

Koronavirus ONLINE: 290 mrtvých v ČR. Vojtěch určil maximální cenu testů, cestovky zuří

Vojtěch: Testy budou dál hrazené pro mladší 18 let. A 3. dávka na podzim pro rizikové skupiny

Koronavirus ONLINE: 798 nakažených v ČR za den. „Situace je složitější,“ přiznává Vojtěch

Koronavirus ONLINE: Návrat do škol se třemi testy, rychlejší 2. dávka a 57 případů za neděli

Koronavirus ONLINE: 63 případů za sobotu. A Vojtěch chce od 1.7 roušky místo respirátorů

Koronavirus ONLINE: Nejvyšší víkendový nárůst od května. A další testování ve školách

Koronavirus ONLINE: Očkování dětí se blíží, Vojtěch chce vrátit roušky a minimum nových případů

Vojtěch chce posílit moc nad zákazy. Vykáže ministr Čechy z kadeřnictví, bazénů i obchodů?

Koronavirus ONLINE: Přes 500 nakažených v ČR za sobotu. „Situace je složitější,“ přiznává Vojtěch

Koronavirus ONLINE: 17 659 nových případů za pátek, povinné očkování a další testy do škol

Koronavirus ONLINE: Druhá dávka Pfizeru už po 21 dnech. A školáky čekají testy i v září

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka pro 60+ po pěti měsících už od pondělí. A omikron i v ČR

Koronavirus ONLINE: Vojtěch chce očkování i v obchoďácích. A Kanáry „zčervenaly“

Koronavirus ONLINE: Policie smetla respirátory za 777 korun. A mizivý zájem škol o PCR testy

Koronavirus ONLINE: 13 231 nakažených za čtvrtek v ČR. Řekne Blatný novinky u škol a obchodů?

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka v ČR od 20. září. A audit špatných opatření je hotový

Koronavirus ONLINE: 524 případů za středu v ČR. A Vojtěch chce nový zdravotní institut

Koronavirus ONLINE: Česko na mapě EU zůstává zelené. A Vojtěch chce nový institut

Koronavirus ONLINE: Vojtěchův resort dostane miliardu korun navíc. A 3. dávka pro 30+ v Izraeli

Koronavirus ONLINE: 6896 vyléčených v ČR. A Vojtěch chce otevřít hospody a bary i v noci

Vojtěch má koronavirus, zůstane dva týdny v izolaci: „Díky očkování mám mírný průběh.“

Koronavirus ONLINE: Vojtěch tasil novou eRoušku. A Prymula hájí „opsanou“ tabulku

Koronavirus ONLINE: Mizivý zájem českých škol o PCR. A noční zákaz vycházení v dovolenkovém ráji

Koronavirus ONLINE: Slováci zavádějí karanténu pro Čechy a nákaza zasáhla už 250 škol

Koronavirus ONLINE: 250 případů za neděli v Česku. A snadnější návrat ze Španělska

Koronavirus ONLINE: Kvůli mejdanu u kmotra Bendy končí i šéf věznice. A scénář otevření škol

Koronavirus ONLINE: 252 případů za úterý v ČR. A Vojtěch trvá na respirátorech

Koronavirus ONLINE: 7682 případů za středu v ČR. Proti omikronu pomáhá i 3. dávka AstraZenecy

Koronavirus ONLINE: 54 úmrtí v ČR za jeden den. Zavření 1. stupně základek se protáhne?

Koronavirus ONLINE: 105 nových případů v ČR, Vojtěch chce povolat armádu a nemocná prezidentka

Koronavirus ONLINE: Vojtěch chce testy po dovolené, mutace lambda v ČR a u Kima padají hlavy

Koronavirus ONLINE: Třetí dávka v ČR od 20. září. A 4,5 milionu obětí pandemie

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy