Babiš navrhl kvůli Zemanovi posunout termín oslav 28. října. Protokol čeká na pokyn prezidenta

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2021 (10:40)     Sekcia bulvár

Loni překazila oslavy 28. října pandemie koronaviru, letos covid sílí na podzim zas, do toho ale leží prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemonici (ÚVN). Premiér Andrej Babiš (ANO) proto navrhl, aby se oslavy 28. října nekonaly ve standardním termínu ani letos, pro CNN Prima News zopakoval svůj názor, který už dříve řekl Blesku - premiér za prezidenta vyznamenání předávat nechce. Seznam oceněných, který obdrží od prezidentské kanceláře, ale Babiš ve středu kontrasignuje. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Babiš navrhl kvůli Zemanovi posunout termín oslav 28. října. Prymula má pozvánku „jen ústní“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2021 (10:55)     Sekcia bulvar

Loni překazila oslavy 28. října pandemie koronaviru, letos covid sílí na podzim zas, do toho ale leží prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemonici (ÚVN). Premiér Andrej Babiš (ANO) proto navrhl, aby se oslavy 28. října nekonaly ve standardním termínu ani letos, pro CNN Prima News zopakoval svůj názor, který už dříve řekl Blesku - premiér za prezidenta vyznamenání předávat nechce. Seznam oceněných, který obdrží od prezidentské kanceláře, ale Babiš ve středu kontrasignuje. Pozvánky pro hosty z Hradu na ceremoniál 28. října zatím zřejmě neodešly, například epidemiolog a hraní poradce Roman Prymula, který si má přijít pro loňské ocenění, ji zatím ale dostat aspoň ústně.

 

Babiš podepsal seznam vyznamenaných. Kvůli Zemanovi ale chce posunout termín oslav 28. října

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2021 (12:15)     Sekcia bulvar

Loni překazila oslavy 28. října pandemie koronaviru, letos covid sílí na podzim zas, do toho ale leží prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemonici (ÚVN). Premiér Andrej Babiš (ANO) proto navrhl, aby se oslavy 28. října nekonaly ve standardním termínu ani letos, pro CNN Prima News zopakoval svůj názor, který řekl dříve Blesku - premiér za prezidenta vyznamenání předávat nechce. Seznam oceněných, který obdrží od prezidentské kanceláře, ale Babiš už ve středu kontrasignoval, uvedla Česká televize. Pozvánky pro hosty z Hradu na ceremoniál 28. října zatím zřejmě neodešly, například epidemiolog a hraní poradce Roman Prymula, který si má přijít pro loňské ocenění, ji zatím ale dostat aspoň ústně.

 

Babiš podepsal návrhy vyznamenání na 28. října, obsahovaly razítko Zemana. Jenže jaké?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2021 (17:50)     Sekcia bulvar

Loni překazila oslavy 28. října pandemie koronaviru, letos covid sílí na podzim zas, do toho ale leží prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemonici (ÚVN). Premiér Andrej Babiš (ANO) proto navrhl, aby se oslavy 28. října nekonaly ve standardním termínu ani letos, pro CNN Prima News zopakoval svůj názor, který řekl dříve Blesku - premiér za prezidenta vyznamenání předávat nechce. Seznam oceněných, který obdrží od prezidentské kanceláře, ale Babiš už ve středu kontrasignoval, uvedla Česká televize. Na vládní tiskovce pak uvedl, že na dokumentech bylo razítko Zemana, nikoliv vlastnoruční podpis. Jaké ale razítko? 

 

Babiš popřál Zemanovi uzdravení, od nové vlády čeká boj za české zájmy a lidem radí očkovat se

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.10.2021 (20:20)     Sekcia bulvar

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes večer vystoupil s projevem, jehož tématem byl dnešní státní svátek připomínající výročí vzniku samostatného Československa. Několikaminutový projev nabídly ve 20:15 veřejnoprávní média i soukromé televize nebo weby včetně Blesk.cz. Oslavy vzniku republiky se každoročně pojí především s projevem prezidenta republiky, který tradičně vystupuje večer ve Vladislavském sále na Pražském hradě při předávání státních vyznamenání. Letošní ceremoniál byl ale odložen kvůli hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana.

 

Babiš odklepl návrhy vyznamenání, obsahovaly razítko Zemana. Prezident je ale měl podepsat

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2021 (19:03)     Sekcia bulvar

Loni překazila oslavy 28. října pandemie koronaviru, letos covid sílí na podzim zas, do toho ale leží prezident Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemonici (ÚVN). Premiér Andrej Babiš (ANO) proto navrhl, aby se oslavy 28. října nekonaly ve standardním termínu ani letos, pro CNN Prima News zopakoval svůj názor, který řekl dříve Blesku - premiér za prezidenta vyznamenání předávat nechce. Seznam oceněných, který obdrží od prezidentské kanceláře, ale Babiš už ve středu kontrasignoval, uvedla Česká televize. Na vládní tiskovce pak uvedl, že na dokumentech bylo razítko Zemana, nikoliv vlastnoruční podpis. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček přitom 6. října informoval, že prezident návrhy podepsal. 

 

Rekonstrukce Barrandovského mostu: Prodlužuje se konec letošních oprav. Skončí dělníci 10. října?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.10.2022 (16:43)     Sekcia bulvar

Správce stavby navrhl Technické správě komunikací (TSK) termín ukončení letošních oprav Barrandovského mostu v Praze 10. října. Termín ale není definitivní, obě strany o něm stále jednají. Po pondělním jednání mezi TSK, správcem stavby a stavební firmou Porr to uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. Rekonstrukce začala letos 16. května. Původně měly práce skončit 2. září. Kvůli vynuceným úpravám projektu bylo v létě dokončení oprav posunuto o 27 dní do 29. září, a nyní tak jde o druhé posunutí termínu.

 

Zemanovi chtějí rozmluvit 28. říjen Babiš a Hamáček. Ovčáček odmítl „party vyvolených“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.10.2020 (11:53)     Sekcia bulvar

Ceremoniál k předání vyznamenání u příležitosti státního svátku 28. října na Pražském hradě je zatím plánován v minimálních počtech účastníků, uvedl v pondělí ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Proti uspořádání akce se brzy začaly ozývat hlasy z řad opozice. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) následně vzkázal, že s premiérem Andrejem Babišem (ANO) pojedou oslavy 28. října rozmluvit do Lán prezidentu Zemanovi.

 

ONLINE: K Zemanovi i přes zákaz mohou návštěvy. Prezidenta čeká hovor s Babišem, Fiala přes video

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.11.2021 (08:50)     Sekcia bulvar

Miloš Zeman je od neděle 10. října opět hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN). Ve čtvrtek 4. listopadu ho přesunuli z oddělení KARIM na standardní lůžko Rehabilitačního oddělení. ÚVN k tomu poznamenala, že zabrala nutriční podpora. Dnes se má sejít Zemanovo nové lékařské konzilium. I když v ÚVN platí zákaz návštěv, k Zemanovi mohou tři lidé, potvrdil Radiožurnálu kancléř Vratislav Mynář. Kromě něj je to první dáma Ivana a dcera Zemanových Kateřina. Nabídku na videohovor s prezidentem na pátek dostal premiér Andrej Babiš (ANO), spojí se nakonec telefonicky. Další vývoj kolem zdraví hlavy státu sledujeme na Blesk.cz online.

 

Babiš o konci Prymuly: Zeman přijme v úterý jeho nástupce. Lékaře se zkušeností z ciziny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.10.2020 (17:25)     Sekcia bulvar

Návrh na odvolání ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) předložil prezidentovi Milošovi Zemanovi v pátek premiér Andrej Babiš (ANO). Deník Blesk odhalil a zveřejnil, že Prymula strávil středeční večer v luxusní restauraci na pražském Vyšehradě. Navzdory tomu, že restaurace mají mít podle nařízení vlády zavřeno, tam jednal s druhým mužem ANO Jaroslavem Faltýnkem. Babiš Zemanovi navrhl nástupce, kterého prezident přijme v úterý. Premiér doufá v to, že se mu bude líbit. A doufá, že nový ministr bude v úřadu ve čtvrtek. Řekl, že jde o lékaře se zkušenostmi ze zahraničí. Jméno ale neuvedl.

 

Babiš napsal Zemanovi dopis: Nedávejte Cimickému metál!

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.11.2021 (13:18)     Sekcia bulvar

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes poslal dopis prezidentovi Miloši Zemanovi, v němž apeluje na to, aby psychiatr a spisovatel Jan Cimický nedostal státní vyznamenání. 

„Výrok choromyslného starce.“ Zeman volá po odstřelení Blatného, Kalousek a spol. zuří

ONLINE: K Zemanovi míří Čaputová, ve středu Fiala. A první fotka hlavy státu po měsíci

Babiš o převozu Zemana do nemocnice: „Nějak to urychlili.“ Prezident měl zjevné bolesti

Babiš o převozu Zemana do nemocnice: „Nějak to urychlili.“ Zmínil i kandidaturu na Hrad

Babiš s Hamáčkem půjdou kvůli Rafajovi za Zemanem. Hlavu šéfa ÚOHS chtějí rada i kraj

Vysíláme ve 20:15: Babiš promluví k národu. Co řekne o 28. říjnu, Zemanovi a covidu?

Babiš vyveze Moniku a děti na novoroční oběd k Zemanovi. Premiér to hájí, opozice zuří

Vondráček se po tajné návštěvě omluvil: Pozval mě Zeman, tvrdí. Zmínil i fotku

Dan Hůlka chtěl Zemanovi na Hradě vracet metál: Na poslední chvíli ale couvl!

Ať Zeman metály nepředává, stačí projev, navrhl Hamáček. Čím ho prezident „odpálkoval“?

Rakušan v Blesku: Vzkaz Zemanovi do nemocnice! Babiš první pokus dostane, míní šéf STAN

Babiš chce konec Mynáře i Nejedlého pas. O Zemanovi prozradil: Byl strašně unavený, málo jedl

Babiš odklepl návrhy vyznamenání, obsahovaly razítko Zemana. Ceremoniál zřejmě se odloží

Oslavy 28. října na Hradě budou odloženy, přiznal Mynář. Změnit to může jen Zeman

Babiš svolává rodinnou radu: Rozhodnutí padne v září!

Registrace k očkování pro 16+ začne 4. června, oznámil Babiš. Původní termín nevyšel

Babiš se kvůli Koudelkovi a BIS v pondělí sejde s Hamáčkem. Poslance čeká schůzce v pátek

Bez recepce a pod ukrajinskou vlajkou: Zeman předá dlouho odsouvané metály. Kdo dorazí?

Pomoc pro dlužníky dalším moratoriem?

Jak v říjnu vybereme poslance? Parlament čeká kvůli změnám sprint. A Babiš soptil

ŽIVĚ: Předávání metálů na Pražském hradě! Podívejte se přímo do Vladislavského sálu

Babiš prozradil, co se dělo v Lánech: Zeman odmítal jet do nemocnice, prosil jsem jeho dceru o pomoc

Babiš a jeho možná kandidatura na Hrad: S oznámením ještě počká. Podporu by případně hledal u poslanců

Babiš o konci Vojtěcha: Byl moc slušný. Od Prymuly čeká krizové řízení a pevnou ruku

Monika i Kate zůstanou bez oběda. Babiš a Zeman změnili po kritice novoroční plány

Koronavirus ONLINE: 208 mrtvých a schodek 300 miliard v ČR. Babiš chystá změnu u obchodů

Koronavirus ONLINE: 208 mrtvých v ČR a 7132 případů. Babiš chystá změnu u obchodů

Babiš přál Zemanovi v Lánech k narozeninám. Řešili zdražování i drahé emisní povolenky

Babiš přál Zemanovi v Lánech k narozeninám. Po schůzce řešil i drahé emisní povolenky

ONLINE: Zemanův stav probere konzilium. Prezidenta čeká hovor s Babišem, Fiala přes video

Koronavirus ONLINE: Školy v přírodě je nutné ukončit. A 1051 úmrtí nakažených v ČR

Babiš a ANO odmítli prodloužit stav nouze. Přečtěte si, proč ho Hamáček chtěl dál

ONLINE: Mynář ukázal video se Zemanem a Vondráčkem. A Babiš se znovu pustil do kancléře

Koronavirus ONLINE: Babiš dal Zemanovi návrh na odvolání Prymuly. A 5000 hospitalizovaných

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy