Koronavirus ONLINE: Těžší návrat z Kanárů i Madeiry, lockdown v Rakousku a německé přitvrzení

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2021 (14:35)     Sekcia bulvár

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za čtvrtek testy odhalily v Česku dalších 13 374 případů covidu. Od pondělí budou v Česku zavedena opatření vycházející z tzv. bavorského modelu, který ruší uznávání všech testů. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) vrátila do hry plošné testování, týkat se bude škol i firem a předpokládá, že opatření budou trvat až do konce února. Z Kanárských ostrovů a Madeiry se od pondělí ztíží neočkovaným lidem návrat do Česka, na tzv. mapě cestovatele budou tato území červená. Rakousko zatím vyhlásilo plošný lockdown, který začne v pondělí a dopadne na očkované i neočkované. A neočkovaní v Německu se bez testu nedostanou do vlaků a autobusů a ani do práce. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Přehledně pro cestovatele: Složitější návraty z Kanárů nebo Madeiry a lockdown v Rakousku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.11.2021 (12:21)     Sekcia bulvar

Blesk pro vás připravil interaktivní mapu na základě dat dostupných na ministerstvu zahraničních věcí a zdravotnictví. Kromě mapy ale přikládáme i detailnější popis toho, co musíte splnit při cestě do vámi vybrané destinace, co vás tam čeká za pravidla a co musíte udělat při návratu do ČR. Níže najdete seznam zemí, stačí kliknout a dozvíte se o ní více. K dispozici máte i odkazy na nejrůznější formuláře potřebné k cestě. Mapu i informace pro vás budeme pravidelně aktualizovat v pondělí a v pátek. Nyní jsou informace platné k 22. listopadu.

 

Koronavirus ONLINE: Superpřenašeč nakazil 1500 lidí. A 147 případů za pátek v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.08.2021 (13:10)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku stagnuje. Za čtvrtek přibylo 163 nově odhalených případů, za pátek 147 - o osm více než před týdnem. Od pondělí bude těžší návrat z Islandu, Estonska a Madeiry. Na takzvané mapě cestovatele se přesunou z oranžové do červené kategorie značící vysokou míru rizika nákazy. A v Rusku jediný člověk trpící covidem-19 nakazil dalších 1500 lidí, uvedla státní agentura TASS s odvoláním na experta Alexandra Semjonova. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Přitvrzení na Čechy už neplatí, varuje Prymula. A Babiš vrší sliby

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2020 (12:05)     Sekcia bulvar

Vláda by měla v pondělí odsouhlasit návrat Česka do 4. stupně protiepidemického systému PES, ministři se musí jen shodnout na datu a šíři opatření. Přijde přitvrzení od středy nebo od pátku? Exministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v České televizi varoval, že větší přísnost už nezabere a že Češi ji nebudou respektovat, pomohly by podle něj kompenzace. Právě ty ve 100procentní výši slíbil premiér Andrej Babiš (ANO) těm, kterým vláda zastaví provoz. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Z Madeiry nebo Islandu do izolace a 163 případů v ČR za čtvrtek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.08.2021 (16:10)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku mírně zpomaluje. Za pondělí přibylo 151 nově odhalených případů, za úterý 237, za středu 205 a ve čtvrtek 163. Čtvrteční statistiky dlouho k dispozici nebyly, ministerstvo zdravotnictví ohlásilo při jejich aktualizaci chybu. Od pondělí bude obtížnější návrat z Islandu, Estonska a Madeiry. Na takzvané mapě cestovatele se přesunou z oranžové do červené kategorie značící vysokou míru rizika nákazy koronavirem. Pro lidi bez očkování nebo prodělané nemoci to znamená samoizolaci a PCR test nejdřív 5. den po návratu. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 147 případů za pátek. A nárůst epidemie může připravit Babiše o voliče

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.08.2021 (09:05)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku stagnuje. Za čtvrtek přibylo 163 nově odhalených případů, za pátek 147 - o osm více než před týdnem. Od pondělí bude těžší návrat z Islandu, Estonska a Madeiry. Na takzvané mapě cestovatele se přesunou z oranžové do červené kategorie značící vysokou míru rizika nákazy. A nárůst epidemie covidu-19 během září a října by mohl poškodit vládní strany v říjnových sněmovních volbách, zejména pak hnutí ANO premiéra Andreje Babiše, uvádějí politologové. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Neočkovaní Češi mají ode dneška utrum. A v Rakousku začal lockdown

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.11.2021 (00:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za sobotu testy odhalily 14 402 případů covidu, což je nejvíce za volný den od počátku pandemie v tuzemsku. Od půlnoci na pondělí platí zpřísnění opatření pro neočkované, do služeb nebo na hromadné akce můžou jen lidé s očkováním nebo prodělanou nemocí. Policie ČR při té příležitosti varuje i zájemce o falešné covidové certifikáty, že horní trestní sazba je v tomto případě až tři roky. Od 1. prosince se pro lidi od 60 let a chronicky nemocné zkrátí termín přeočkování třetí dávkou z šesti na pět měsíců, uvedl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) na facebooku. A v Rakousku začal lockdown, může trvat až 20 dní. Nesmí sem ani Češi mířící na lyže. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Přitvrzení v Česku provázely průtahy a chaos. A mrtvých je přes 1000

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.10.2020 (22:50)     Sekcia bulvar

Česko od středy čeká přitvrzení, na kterém se shodla po šestihodinovém jednání vláda Andreje Babiše (ANO). Nově budou zavřené školy s výjimkou mateřských, hospody budou moci prodávat jen přes okénko a na veřejných prostranstvích nebude možné pít alkohol. Omezené je také shrožďování na nejvýš šest osob, což se týká i sportovců. Stranou musel jít původně avizovaný projev ministra Romana Prymuly (za ANO). Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Chaos a průtahy během přitvrzení v ČR. A mrtvých je přes 1000

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.10.2020 (05:30)     Sekcia bulvar

Česko od středy čeká přitvrzení, na kterém se shodla po šestihodinovém jednání vláda Andreje Babiše (ANO). Nově budou zavřené školy s výjimkou mateřských, hospody budou moci prodávat jen přes okénko a na veřejných prostranstvích nebude možné pít alkohol. Omezené je také shrožďování na nejvýš šest osob, což se týká i sportovců. Stranou musel jít původně avizovaný projev ministra Romana Prymuly (za ANO). Za pondělí přibylo 4 310 nakažených. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Druhý potvrzený případ omikronu v Česku. A očkovaným Rakušanům skončí lockdown

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.12.2021 (15:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru s mutací delta stále sužuje Česko, navíc se tu objevila už i varianta omikron. Tento týden se v Česku potvrdil její druhý případ, jde o úzký kontakt první nakažené - ženy z Liberce. V úterý laboratoře zaznamenaly 19 482 pozitivních testů, je to asi o 2500 méně než před týdnem. Při nákaze variantou omikron dvě dávky vakcíny nejsou tak účinné, třetí dávka ji ale neutralizuje, naznačily podle Pfizer a BioNTech prvotní testy. A plošný lockdown v Rakousku skončí pro očkované nebo uzdravené v noci na neděli, spolkové země ho však budou uvolňovat rozdílným tempem. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Návrat z Chorvatska a Rakouska čeká zpřísnění. A 421 případů za čtvrtek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.09.2021 (14:50)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta výrazně posiluje, ve čtvrtek přibylo 421 případů. Počet podaných dávek vakcíny proti covidu týdně klesl od poloviny července na méně než pětinu. Menší zájem mají senioři i děti do 18 let. Slovensko začalo očkovat i děti pod 12 let, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) uvedl, že to zatím neplánuje. A od pondělí se ztíží neočkovaným lidem návrat do České republiky z Chorvatska a Rakouska. Na takzvané mapě cestovatele se přesunou z oranžové kategorie do červené, která značí vysokou míru rizika nákazy koronavirem. Návrat naopak bude jednodušší z Dánska, Švédska, Andorry, San Marina a z Kanárských ostrovů a Madeiry. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Snazší návrat z dovolenkového ráje. A cestovky vrací miliardy za vouchery

Koronavirus ONLINE: 2751 případů za sobotu v ČR. A lockdown jen pro neočkované v Rakousku

Koronavirus ONLINE: 1559 případů za čtvrtek. A návrat ze Slovenska i Kanárů bude snadnější

Koronavirus ONLINE: 13 374 případů za čtvrtek v ČR. Lockdown v Rakousku a tvrdé zpřísnění v Německu

Koronavirus ONLINE: Babiš tepal ministry, Blatný nasadí druhého PSA a prázdniny se prodlouží

Koronavirus ONLINE: Kanáry jsou dostupnější, Chorvatsko červené. A 421 případů za den v ČR

Koronavirus ONLINE: Další změny pro dolenkáře. A pětina českých dětí od 12 do 15 let očkována

Koronavirus ONLINE: Slováci končí se Sputnikem. A Madeira i Island Čechům zčervenaly

Koronavirus ONLINE: Další změny pro dolenkáře. A cestovky vrací miliardy za vouchery

Přehledně: Tvrdá opatření v Evropě. Noční zákaz vycházení i v Rakousku, lockdown Britů

Přehledně: Tvrdá opatření v Evropě. Zákaz vycházení v Rakousku, lockdown nejen u Britů

Koronavirus ONLINE: Ministerstvo razilo strategii promoření, prozradil Babiš. Co další lockdown?

Koronavirus ONLINE: Další sešup v přírůstku nakažených a Babišova vláda chystá přitvrzení

Koronavirus ONLINE: 1999 nakažených za neděli, PES se nelepší a vládu čeká boj o přitvrzení

Koronavirus ONLINE: Babiš tepal ministry, Blatný nasadí druhého PSA a od kdy vláda přitvrdí?

Koronavirus ONLINE: Epidemiolog kvůli neočkovaným krotí optimismus. A přitvrzení v Německu

Koronavirus ONLINE: Hamáček chce lockdown protáhnout aspoň o týden. A co nouzový stav?

Koronavirus ONLINE: Svrčinová odmítá další přitvrzení v Česku. A sešup v přírůstku nakažených

Koronavirus ONLINE: Návrat malých školáků, zelená pro uvolnění, ale i přitvrzení v obchodech

UNBOXKING: Porovnali jsme Lockdown 21 s rok starým modelem

Koronavirus ONLINE: 263 případů za úterý v Česku, epidemie zrychluje a přitvrzení v Německu

Koronavirus ONLINE: Mrtvý chlapec (†3) s covidem ve Slezsku. A Svrčinová odmítá další přitvrzení

Koronavirus ONLINE: Roušky na zastávkách, zavřené kluby i restaurace a další omezení v ČR

Koronavirus ONLINE: Epidemie v ČR zpomalila, delší lockdown v Rakousku a povinné očkování v Polsku

Lockdown v Rakousku skončí v neděli. Ples ve vídeňské opeře však pandemie opět zhatila

Koronavirus ONLINE: Skončil lockdown i zákaz vycházení. A nových nakažených je pod tisíc

Koronavirus ONLINE: 8244 případů za neděli v ČR. A Tečka hlásí problém po aktualizaci

Koronavirus ONLINE: Babiš připustil testování očkovaných. „Lockdown by společnost nepřijala“

Lockdown jen pro neočkované: Německá země chce při zhoršení stavu zvýhodnit lidi s vakcínou

Koronavirus ONLINE: Do Berlína se vrací tanec bez roušek. A Madeira i Island Čechům zčervenaly

Koronavirus ONLINE: 14 920 případů za pátek. A lockdown zakázal prodej pomlázek?

Koronavirus ONLINE: 147 případů za pátek. A Madeira i Island Čechům zčervenaly

Blatný: Lockdown i po 21. březnu, rozvolnění jen minimální. A těžký průběh i u mladých

Koronavirus ONLINE: Končí lockdown i zákaz vycházení, Babiš odráží hněv a Zeman varuje

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy