Nouzový stav není potřeba, shodli se s vládou hejtmani. Hrozí pořádná krize, varuje Grolich

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.11.2021 (10:46)     Sekcia bulvár

Šéf Asociace krajů Martin Kuba (ODS) po jednání s představiteli vlády v demisi uvedl, že se shodli, že není potřeba v tuto chvíli vyhlásit nouzový stav. Pro jeho zavedení se však vyjádřili jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) či zlínský hejtman Radim Holiš (ANO). Se zástupci krajů chtějí dnes pomocí videokonference mluvit i politici budoucí vládní koalice. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Hejtmani budou po vládě chtít nový nouzový stav, míní Vondrák. Grolich Babiše varoval

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.02.2021 (13:21)     Sekcia bulvar

„Hejtmani budou žádat vládu o vyhlášení nouzového stavu,“ řekl dnes ČTK moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO). Je to podle něj jejich povinností. Podle libereckého hejtmana Martina Půty (SLK) není možné přejít z lockdownu do úplného uvolnění a otevřít všechny provozovny, sportoviště apod. Od ministerstva zdravotnictví chce proto slyšet, jaká opatření mají fungovat i mimo nouzový stav. Šéf Asociace krajů Martin Kuba (ODS) varuje, že není možné vytvářet dojem, že v tuto chvíli boj s pandmií povedou hejtmani. Nemají na to dle něj adekvátní nástroje. Jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) pak přidal varování pro Andreje Babiše (ANO) před jednáním s vládou.

 

Hejtmani budou po vládě chtít nový nouzový stav, míní Vondrák. Půta: Nelze vše rozvolnit

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.02.2021 (11:31)     Sekcia bulvar

Hejtmani budou žádat vládu o vyhlášení nouzového stavu, řekl dnes ČTK moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO). Je to podle něj jejich povinností. Podle libereckého hejtmana Martina Půty (SLK) není možné přejít z lockdownu do úplného uvolnění a otevřít všechny provozovny, sportoviště apod. Od ministerstva zdravotnictví chce proto slyšet, jaká opatření mají fungovat i mimo nouzový stav. Šéf Asociace krajů Martin Kuba (ODS) varuje, že není možné vytvářet dojem, že v tuto chvíli boj s pandmeií povedou hejtmani. Nemají na to dle něj adekvátní nástroje. A vyhlášení stavu nebezpečí v kraji nemůže suplovat nouzový stav v celém Česku, varoval.

 

ŽIVĚ: Babiš o tom, co čeká Česko. Hejtmani nabídli dva týdny stavu nouze, kývla vláda?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.02.2021 (21:30)     Sekcia bulvar

V Česku úderem nedělní půlnoci končí po 132 dnech nouzový stav. Co bude dál? O dalším postupu jednala vláda s krajskými hejtmany a primátorem Prahy. Ve hře jsou tři varianty. Nový nouzový stav pro celou ČR, který vyhlásí vláda, pokud o něj hejtmani požádají. Konec nouzového stavu s tím, že balík omezujících opatření vydá ministerstvo zdravotnictví a další úřady. A odpoledne přišel premiér s tím, že by bylo možné stav nouze vyhlásit jen v těch krajích, které o to požádají.  Hejtmani se nakonec shodli na prodloužení stavu nouze o dva týdny, ale za podmínek, že vláda zruší některá, podle nich nesmyslná, omezení. Co bude platit? Sledujte přímý přenos tiskové konference premiéra.

 

Čekáme na tiskovku: Babiš o tom, co čeká Česko. Hejtmani nabízí dva týdny stavu nouze, mají ale podmínky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.02.2021 (19:35)     Sekcia bulvar

V Česku úderem nedělní půlnoci končí po 132 dnech nouzový stav. Co bude dál? O dalším postupu jednala vláda s krajskými hejtmany a primátorem Prahy. Ve hře jsou tři varianty. Nový nouzový stav pro celou ČR, který vyhlásí vláda, pokud o něj hejtmani požádají. Konec nouzového stavu s tím, že balík omezujících opatření vydá ministerstvo zdravotnictví a další úřady. A odpoledne přišel premiér s tím, že by bylo možné stav nouze vyhlásit jen v těch krajích, které o to požádají.  Hejtmani se nakonec shodli na prodloužení stavu nouze o dva týdny, ale za podmínek, že vláda zruší některá, podle nich nesmyslná, omezení. Co bude platit? Sledujte přímý přenos tiskové konference premiéra, avizovaná je na 20:00

 

Koronavirus ONLINE: Nouzový stav do konce února, navrhují hejtmani. A Německo zavírá dveře

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.02.2021 (19:30)     Sekcia bulvar

Nouzový stav v Česku úderem nedělní půlnoci skončí, poslanci odmítli jeho prodloužení o měsíc, jak žádala vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Kabinet hledá cesty, jak bude země dál fungovat, ve hře je, že o vyhlášení nouzového stavu požádají hejtmani a vláda jim vyhoví. A zdá se, že se tak stane. Hejtmani navrhují nouzový stav na další dva týdny, ale za jasných podmínek. Mezi ně patří například zrušení zákazu nočního vycházení nebo otevření všech obchodů, řekl liberecký hejtman Martin Půta. Za pátek v ČR přibylo 8782 nakažených. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Německo zavřelo Čechům hranice. A nouzový stav do konce února, navrhují hejtmani

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.02.2021 (00:01)     Sekcia bulvar

Nouzový stav v Česku úderem nedělní půlnoci skončí, poslanci odmítli jeho prodloužení o měsíc, jak žádala vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Kabinet hledá cesty, jak bude země dál fungovat, ve hře je, že o vyhlášení nouzového stavu požádají hejtmani a vláda jim vyhoví.Sobotní jednání dohodu nepřinesla. Hejtmani navrhují nouzový stav na další dva týdny, ale za jasných podmínek. Mezi ně patří například zrušení zákazu nočního vycházení nebo otevření všech obchodů, řekl liberecký hejtman Martin Půta (STAN). Úderem sobotní půlnoci zavřelo Německo hranice s ČR, zemí není možné ani projíždět. Výjimky mají dopravci a také někteří pendleři. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Poslanci s vládou handlovali o nouzový stav: Delší omezení zadarmo nebude

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     29.04.2020 (05:00)     Sekcia bulvar

Připustit otevření všech obchodů a hospod naráz už tento čtvrtek i za cenu, že nakažených může skokově přibývat? To prý hrozí, pokud se nouzový stav neprotáhne i přes duben. Jenže na to se poslancům moc kývnout nechce a včera to dávali vládě najevo.

 

Babiš tlačí na hejtmany: O nouzový stav si musíte říct do večera. A nastínil další plán

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.02.2021 (14:50)     Sekcia bulvar

Nouzový stav by v Česku po neděli mohl platit jen v krajích, které o to požádají vládu. ČTK to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Předseda vlády ale doufá, že kabinet o vyhlášení stavu nouze požádají všichni hejtmani, aby v různých částech republiky neplatila odlišná opatření proti covidu-19. Kabinet má k dispozici analýzu, podle které by opětovné vyhlášení nouzového stavu na základě žádosti krajů nebylo protiústavní, dodal. Hejtmani za ODS už přitom avizovali, že oni nouzový stav žádat nebudou.

 

Babiš tlačí na hejtmany: O nouzový stav si musíte říct do večera. O jednání s opozicí nestojí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.02.2021 (14:23)     Sekcia bulvar

Nouzový stav by v Česku po neděli mohl platit jen v krajích, které o to požádají vládu. ČTK to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Předseda vlády ale doufá, že kabinet o vyhlášení stavu nouze požádají všichni hejtmani, aby v různých částech republiky neplatila odlišná opatření proti covidu-19. Kabinet má k dispozici analýzu, podle které by opětovné vyhlášení nouzového stavu na základě žádosti krajů nebylo protiústavní, dodal. Hejtmani za ODS už přitom avizovali, že oni nouzový stav žádat nebudou.

 

Koronavirus ONLINE: PES se vrátil do pětky a vláda bojuje s hejtmany o nouzový stav

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.02.2021 (07:55)     Sekcia bulvar

Nouzový stav v Česku úderem nedělní půlnoci skončí, poslanci odmítli jeho prodloužení o měsíc, jak žádala vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Kabinet hledá cesty, jak bude země dál fungovat, ve hře je, že o vyhlášení nouzového stavu požádají hejtmani a vláda jim vyhoví. Sobotní jednání dohodu nepřinesla. Hejtmani navrhují nouzový stav na další dva týdny, ale za jasných podmínek. Mezi ně patří například zrušení zákazu nočního vycházení nebo otevření obchodů. Úderem půlnoci zavřelo Německo hranice s ČR, zemí není možné ani projíždět. Za sobotu přibylo 5118 nových případů, Index rizika PES se vrátil do pátého stupně a je na 77 bodech. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Vláda nouzový stav nevyhlásila, Vojtěch o něj ani nežádal. A vrací do hry povinné očkování

Česko čeká nový nouzový stav. Hejtmani žádají dva týdny a návrat dětí do škol

Hejtmani zachraňují Česko?! Nouzový stav zamítnut, šéfové krajů chtějí pravidla dál

Nouzový stav v Česku je dál ve hře: Musí požádat hejtmani, tvrdí Babiš. Jasno bude až v neděli

Přehledně: Nouzový stav v Česku končí. Co všechno se od pondělí změní?

Babiš chce pro Česko nový nouzový stav. Jednat s ním je za trest, tvrdí hejtman

Nouzový stav skončil, jenže… Psychické následky uvidíme až za rok, varuje psycholožka!

Nouzový stav v ČR: Střední školy zavřely v 10 regionech a v hospodách u stolu nejvýš 6 lidí

Koronavirus ONLINE: Němci obsadili hranice, PES na pětce a vláda bojuje s hejtmany o nouzový stav

Vláda vyhlásila nový nouzový stav do 28. března! Poslanci odmítli prodloužení starého

Komentář: Masakr ve Sněmovně. Politici si vzali Česko jako rukojmí, nouzový stav končí

Nouzový stav do konce roku? „Ať si to odhlasují sami,“ dochází opozici trpělivost s vládou

Čekáme na tiskovku: Vláda o novém nouzovém stavu v Česku. Kdy začne platit?

Čekáme na tiskovku: Vláda nouzový stav nevyhlásila. Jak budou vypadat kompenzace?

Koronavirus ONLINE: Stav nouze do konce února, žádají hejtmani. A Němci obsadili hranice

ŽIVĚ Bitva o nouzový stav: Babiš jednal s opozicí a hrozí katastrofou

10 stížností na nouzový stav: Ústavní soud je smetl ze stolu

Babiš spoléhá s novým nouzovým stavem na hejtmany. Ústavní právník přidal varování

ONLINE Bitva o nouzový stav: Babiš si vzal další pauzu. Jedná s opozicí a hrozí katastrofou

Nouzový stav za hranou Ústavy? Opozice ladí noty, Bartoš vyrazí za Zemanem

Válek po výbuchu v Senátu promluvil: Bez pandemického zákona nouzový stav na dva týdny

Svatby budou mít limit na 30 lidí, upřesnil Prymula. Nouzový stav chce na měsíc

Vláda schválila Blatného opsaný pandemický zákon. Schillerová tasí schodek 500 miliard

ŽIVĚ: Poslanci odmítli prodloužit nouzový stav, Babiš burcoval marně. Vyhlásí vláda nový?

Koronavirus ONLINE: Davy na horách krotí policie. A stav nouze do konce února, žádají hejtmani

Nouzový stav visí ve vzduchu, na řadě další jednání. Hejtman: Míříme do pořádné krize

Nouzový stav: Co znamená a jak dlouho trvá? Má vliv na nákupy státu i trestání zlodějů

Vánoce v ohrožení? Babiš chce prodloužit nouzový stav a naznačil rozvolňování do února

Hamáček: Nouzový stav do příštího roku a Vánoce ve trojce

Koronavirus ONLINE: Přes 1800 mrtvých v ČR. Prymula tepal Čechy a vláda požádá o delší nouzový stav

Nouzový stav v ČR na měsíc. Střední školy zavřou v 10 regionech a v hospodách u stolu maximálně 6 lidí

Komunisté hodili Babiše přes palubu, nouzový stav odmítají. Zachrání vládu opozice?

Nouzový stav v ČR? Pro lepší pomoc Ukrajině bude třeba vyhlásit, míní Rakušan

Sněmovna prodloužila nouzový stav do konce června. Už naposledy, slibuje Fiala

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy