Protesty v Kazachstánu přehledně: Střelba do demonstrantů, tisíc zraněných a 2000 zatčených

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.01.2022 (14:51)     Sekcia bulvár

Almaty má za sebou krušnou noc a před sebou náročný den, v největším městě Kazachstánu pokračují už třetím dnem rozsáhlé protesty proti vládě. Na hlavní náměstí v Almaty vjelo několik obrněných transportérů, informují zpravodajové agentury Reuters. Na místě jsou desítky vojáků, podle ruskojazyčné verze BBC byla na místě slyšet intenzivní střelba. Podle agentury TASS vojáci po demonstrantech střílejí. Nejméně 13 policistů přišlo o život při potyčkách s demonstranty v největším kazašském městě Almaty, uvedla podle TASS státní televize s tím, že dvěma zabitým policistům prý útočníci odřízli hlavu. Dále agentura TASS dodala s odkazem na mluvčí policie v Almaty, že strážníci zlikvidovali desítky lidí, kteří v noci zaútočili na administrativní budovy. Podle ministerstva zdravotnictví si protesty vyžádaly již nejméně 1000 zraněných, 400 lidí muselo být hospitalizováno. Policie podle tiskových agentur uvedla, že zadržela asi 2000 lidí při potlačování nepokojů v Almaty. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Protesty v Kazachstánu přehledně: Mrtvým policistům uřízli hlavy, tisíc zraněných a 2000 zatčených

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.01.2022 (13:17)     Sekcia bulvar

Almaty má za sebou krušnou noc a před sebou náročný den, v největším městě Kazachstánu pokračují už třetím dnem rozsáhlé protesty proti vládě. Na hlavní náměstí v Almaty vjelo několik obrněných transportérů, informují zpravodajové agentury Reuters. Na místě jsou desítky vojáků, podle ruskojazyčné verze BBC byla na místě slyšet intenzivní střelba. Nejméně 13 policistů přišlo o život při potyčkách s demonstranty v největším kazašském městě Almaty, uvedla podle TASS státní televize s tím, že dvěma zabitým policistům prý útočníci odřízli hlavu. Dále agentura TASS dodala s odkazem na mluvčí policie v Almaty, že strážníci zlikvidovali desítky lidí, kteří v noci zaútočili na administrativní budovy. Podle ministerstva zdravotnictví si protesty vyžádaly již nejméně 1000 zraněných, 400 lidí muselo být hospitalizováno. Policie podle tiskových agentur uvedla, že zadržela asi 2000 lidí při potlačování nepokojů v Almaty.

 

Protesty v Kazachstánu: Policistům uřezali hlavy, tisíc zraněných a střelba do demonstrantů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.01.2022 (17:07)     Sekcia bulvar

Almaty má za sebou krušnou noc a před sebou náročný den, v největším městě Kazachstánu pokračují už třetím dnem rozsáhlé protesty proti vládě. Na hlavní náměstí v Almaty vjelo několik obrněných transportérů, informují zpravodajové agentury Reuters. Na místě jsou desítky vojáků, podle ruskojazyčné verze BBC byla na místě slyšet intenzivní střelba. Podle agentury TASS vojáci po demonstrantech střílejí. Nejméně 13 policistů přišlo o život při potyčkách s demonstranty v největším kazašském městě Almaty, uvedla podle TASS státní televize s tím, že dvěma zabitým policistům prý útočníci odřízli hlavu. Dále agentura TASS dodala s odkazem na mluvčí policie v Almaty, že strážníci zlikvidovali desítky lidí, kteří v noci zaútočili na administrativní budovy. Podle ministerstva zdravotnictví si protesty vyžádaly již nejméně 1000 zraněných, 400 lidí muselo být hospitalizováno. Policie podle tiskových agentur uvedla, že zadržela asi 2000 lidí při potlačování nepokojů v Almaty.

 

Protesty v Kazachstánu přehledně: 13 mrtvých policistů, tisíc zraněných, prezident žádá pomoc

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.01.2022 (12:51)     Sekcia bulvar

Almaty má za sebou krušnou noc a před sebou náročný den, v největším městě Kazachstánu pokračují už třetím dnem rozsáhlé protesty proti vládě. Na hlavní náměstí v Almaty vjelo několik obrněných transportérů, informují zpravodajové agentury Reuters. Na místě jsou desítky vojáků, podle ruskojazyčné verze BBC byla na místě slyšet intenzivní střelba. Nejméně 13 policistů přišlo o život při potyčkách s demonstranty v největším kazašském městě Almaty, uvedla podle TASS státní televize s tím, že dvěma zabitým policistům prý útočníci odřízli hlavu. Dále agentura TASS dodala s odkazem na mluvčí policie v Almaty, že strážníci zlikvidovali desítky lidí, kteří v noci zaútočili na administrativní budovy. Podle ministerstva zdravotnictví si protesty vyžádaly již nejméně 1000 zraněných, 400 lidí muselo být hospitalizováno.

 

Po prudkém zdražení LPG padla vláda: A 200 zatčených demonstrantů v Kazachstánu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.01.2022 (09:25)     Sekcia bulvar

Policie v Kazachstánu ve středu zatkla více než 200 lidí poté, co několika městy v této středoasijské zemi otřásly násilné protesty proti náhlému zdražení zkapalněného ropného plynu (LPG). Několik desítek policistů utrpělo zranění, informovala AFP. Bezpečnostní jednotky v hlavním městě Almaty rozehnaly protestující pomocí zábleskových granátů a slzného plynu. Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev v odpovědi na protesty odvolal tamní vládu. 

 

Proč to v Kazachstánu vře: Český analytik zmínil mnoho chudých v nejbohatší zemi v regionu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2022 (20:10)     Sekcia bulvar

Nynější protesty v Kazachstánu mají širší souvislosti. Přestože je země nejbohatší v regionu střední Asie, značná část obyvatel zůstává chudá. Největší protestní potenciál mají oblasti západního Kazachstánu, soudí Martin Laryš z Ústavu mezinárodních vztahů. Kazachstánem v posledních dnech otřásly nepokoje, označované za nejhorší od dosažení nezávislosti bývalé sovětské republiky před třemi desetiletími. Podle kusých zpráv úřadů jsou důsledkem nejméně desítky mrtvých, stovky zraněných a tisíce zatčených.

 

Manévry kvůli novým demonstracím za Navalného: Desítky zatčených, zablokované centrum Moskvy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     31.01.2021 (08:59)     Sekcia bulvar

Desítky zatčených demonstrantů hlásí ruská média z Dálného východu, kde vzhledem k časovému posunu již začaly protesty proti uvěznění opozičního předáka Alexeje Navalného. Úřady v předstihu varovaly před tvrdým postihem za účast na nepovolených akcích.

 

Manévry kvůli novým protestům za Navalného: Desítky zatčených, zablokované centrum Moskvy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     31.01.2021 (10:15)     Sekcia bulvar

Desítky zatčených demonstrantů hlásí ruská média z Dálného východu, kde vzhledem k časovému posunu již začaly protesty proti uvěznění opozičního předáka Alexeje Navalného. Úřady v předstihu varovaly před tvrdým postihem za účast na nepovolených akcích.

 

Protesty v Kazachstánu: Střelba a mrtvá těla na ulicích, prezident hlásí ústavní klid

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2022 (08:08)     Sekcia bulvar

Kazachstán prožívá těžký týden, zemi ovládly nepokoje. V centru Almaty, největšího města Kazachstánu, pokračuje střelba, mrtví leží na ulicích, píše TASS. Podle vojáků v Almaty „teroristé kladou odpor“. Ministerstvo vnitra oznámilo, že bezpečnostní síly zadržely při nepokojích v zemi přes 3000 lidí, 26 osob bylo „zlikvidováno“ a 18 lidí zraněno. Resort rovněž informuje o 18 zabitých a 748 zraněných příslušnících bezpečnostních sil. Prezident středoasijské republiky Kasym-Žomart Tokajev podle agentury TASS v pátek ráno prohlásil, že ve všech regionech Kazachstánu byl z velké části obnoven ústavní pořádek. Podle agentury TASS ve čtvrtek po soumraku v Almaty opět zněla střelba. V ostatních městech je situace relativně klidná, informoval Kommersant.

 

Protesty v Kazachstánu: Mrtví v ulicích, prezident dovolil střílet bez varování. Čína tleská

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2022 (19:20)     Sekcia bulvar

Kazachstán prožívá těžký týden, zemi ovládly nepokoje. V centru Almaty, největšího města Kazachstánu, pokračuje střelba, mrtví leží na ulicích. Podle vojáků v Almaty „teroristé kladou odpor“. Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev uvedl, že dovolil policii a vojsku střílet bez varování a že nebude vyjednávat s účastníky nepokojů. Podle ministerstva vnitra bezpečnostní síly zadržely přes 3000 lidí, 26 osob bylo „zlikvidováno“ a 18 zraněno. Resort rovněž informuje o 18 zabitých a 748 zraněných příslušnících bezpečnostních sil. Prezident v pátek ráno prohlásil, že ve všech regionech Kazachstánu byl z velké části obnoven ústavní pořádek. Podle agentury TASS ve čtvrtek po soumraku v Almaty opět zněla střelba.

 

Protesty v Kazachstánu: Střelba a mrtvá těla na ulicích, prezident dovolil střílet bez varování

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.01.2022 (09:46)     Sekcia bulvar

Kazachstán prožívá těžký týden, zemi ovládly nepokoje. V centru Almaty, největšího města Kazachstánu, pokračuje střelba, mrtví leží na ulicích, píše TASS. Podle vojáků v Almaty „teroristé kladou odpor“. Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev podle agentur uvedl, že dovolil policii a vojsku střílet bez varování a že nebude vyjednávat s účastníky nepokojů. Ministerstvo vnitra oznámilo, že bezpečnostní síly zadržely při nepokojích v zemi přes 3000 lidí, 26 osob bylo „zlikvidováno“ a 18 lidí zraněno. Resort rovněž informuje o 18 zabitých a 748 zraněných příslušnících bezpečnostních sil. Prezident v pátek ráno prohlásil, že ve všech regionech Kazachstánu byl z velké části obnoven ústavní pořádek. Podle agentury TASS ve čtvrtek po soumraku v Almaty opět zněla střelba. V ostatních městech je situace relativně klidná, informoval Kommersant.

Protesty v Kazachstánu: Prezident hlásí klid, úřady tisíce zatčených a desítky „zlikvidovaných“

Tisíc zraněných, desítky „zlikvidovaných.“ Protesty v Kazachstánu gradují, prezident žádá pomoc

Přes 100 zatčených a útoky na policisty i koně. V Ottawě při protestech to vře

12 mrtvých policistů a tisíc zraněných. Protesty v Kazachstánu gradují, prezident žádá pomoc

Odpor proti Lukašenkovi nepolevil: Tisíce demonstrantů, vodní děla a 20 zatčených

406 zraněných policistů, 540 zatčených: Smutná bilance prvomájového pekla ve Francii

Odpor proti Lukašenkovi nepolevil: Tisíce demonstrantů, vodní děla a 103 zatčených

Dým a výstřely po prudkém zdražení LPG: Padla vláda, dav vrhl na radnici v Kazachstánu

Střelba v nočním klubu v USA: Nejméně 12 zraněných, policie povolala posily

„Svobodu Navalnému!“ Přes 1000 demonstrantů zatčených v Rusku. I manželka opozičníka

Zkáza po zemětřesení v Afghánistánu: Více než 2000 mrtvých a 9000 zraněných

Dým a výstřely po prudkém zdražení LPG: Padla vláda, prezident Kazachstánu vyhlásil nouzový stav

Věznice s odpůrci režimu v plamenech, zní sirény a střelba! Íránské úřady hovoří o nejméně osmi zraněných

Střelba v bance v americkém Louisville: Nejméně pět mrtvých a šest zraněných

Střelba v americkém městě Baltimore: Několik mrtvých a desítky zraněných?!

Krvavý účet za nepokoje: V Kazachstánu zemřelo 225 lidí. I civilisté, přiznaly úřady

Papež smutní nad mrtvými a násilnostmi v Kazachstánu. K čemu vyzval svět?

Střelba v bance v americkém Louisville: Nejméně šest zraněných, útočníka policie zneškodnila

Koncert v nočním klubu ukončila přestřelka: Dva mrtví a osm zraněných v USA

Noční střelba v Chorvatsku: Mrtvá žena, mezi zraněnými i dítě!

Bouře v Kazachstánu: Diktátor na penzi Nazarbajev už není nedotknutelný. Má se bát i Putin?

Prezident musel uprchnout z paláce, do sídla mu vnikly tisíce demonstrantů. Srí Lankou zmítá krize

Výbuch a střelba u nemocnice v Kábulu: Nejméně 25 mrtvých a 50 zraněných. Útočil ISIS

Střelba v americkém městě Baltimore: Nejméně dva mrtví a desítky zraněných

Výbuch a střelba v luxusním hotelu na pláži: Nejméně 15 mrtvých po útoku džihádistů

Slzný plyn a ochromující granáty. Při protestech v Bělorusku policie sebrala stovky lidí

Výbuch a střelba v luxusním hotelu na pláži: Nejméně pět mrtvých po útoku džihádistů

Výbuch a střelba v luxusním hotelu na pláži: Nejméně 17 mrtvých po útoku džihádistů

Střelba v Kalifornii po oslavě lunárního Nového roku: Na místě je prý 10 mrtvých a 16 zraněných

Masakr v USA: 18 mrtvých a 13 zraněných, pachatel stále na útěku! Vraždil instruktor střelby?

Protesty proti opatřením i pasům: Lidé šli do ulic v Nizozemí, Řecku i v Rakousku. Dánové slaví

Střelba v nemocnici v Rotterdamu: Při útoku zemřelo několik lidí!

Protesty proti Lukašenkovi: Moderátor rezignoval, nobelistka se bojí občanské války

Jurečku čeká jednání s odboráři o růstu platů. Středula už vyhrožoval protesty

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy