S testováním ve školách jednou týdně nesouhlasí Pedagogická komora, řekl pro Blesk Zprávy její šéf

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.01.2022 (16:36)     Sekcia bulvár

Ve školách bude od 17. ledna povinné testování na covid jednou týdně antigenním testem. Novinářům to dnes při návštěvě Fakultní nemocnice Brno řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). V případě pozitivity bude následovat PCR test, karanténa a izolace bude pět dní. Nyní se děti ve školách testovaly dvakrát týdně. Prezident Pedagogické komory Radek Sárközi pro Blesk Zprávy uvedl, že s touto změnou komora nesouhlasí. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Testování ve škole jen jednou týdně, oznámil Válek. Vláda jedná s Pfizerem ohledně nákupu léků na covid

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.01.2022 (16:10)     Sekcia bulvar

Ve školách bude od 17. ledna povinné testování na covid jednou týdně antigenním testem. Novinářům to dnes při návštěvě Fakultní nemocnice Brno řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). V případě pozitivity bude následovat PCR test, karanténa a izolace bude pět dní. Nyní se děti ve školách testovaly dvakrát týdně.

 

Plaga odvrací kritiku za zmatky u škol. „Stavíte veřejnost proti učitelům,“ tvrdí kantoři

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.05.2020 (16:15)     Sekcia bulvar

Způsob postupného znovuotevírání škol zavřených kvůli koronaviru staví podle vedoucího středních škol ve spolku Pedagogická komora Štefana Klímy veřejnost proti ředitelům a učitelům ve školách. Klíma to napsal v dopise, který adresoval ministrovi. ČTK má dopis k dispozici. Podle něj Plaga zničil důvěru rodičů ve školu, s učiteli v době koronavirové krize ministr příliš nekomunikoval a jejich práci spíše komplikoval. Plaga napsal, že negativní obraz učitelského povolání svou činností vytváří naopak spolek Pedagogická komora, který označil za obskurní. Podle něj nereprezentuje většinový hlas českých škol a učitelů.

 

Koronavirus ONLINE: Školáky od 17. ledna čekají testy jednou týdně. A 2761 za neděli v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.01.2022 (14:50)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru sužuje Česko, po variantě delta přebírá vládu varianta omikron. V neděli přibylo v tuzemsku 2761 potvrzených případů koronaviru. Je to o zhruba 800 více než před týdnem. Po antigenním testování ve školách minulé pondělí se potvrdila nákaza covidem-19 přesnější PCR metodou u 1236 žáků a 177 pedagogů a dalších zaměstnanců. Celkem se ve školách testovalo zhruba 1,45 milionu lidí. Pozitivních bylo 0,1 procenta. Od pondělí 17. ledna bude testování ve školách probíhat už jen jednou týdně antigenními testy, oznámil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Školáky s pozitivními výsledky čeká kontrolní PCR test. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Omikron už ovládl Česko. A pro školáky od 17. ledna test jen jednou týdně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.01.2022 (16:45)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru sužuje Česko, po variantě delta přebrala vládu varianta omikron. Podle Státního zdravotního ústavu tvoří již více než polovinu případů nákazy koronavirem. Data z větších měst ukázala až 79 procent. V neděli přibylo v tuzemsku 2761 potvrzených případů koronaviru. Je to o zhruba 800 více než před týdnem. Po antigenním testování ve školách minulé pondělí se potvrdila nákaza covidem-19 přesnější PCR metodou u 1236 žáků a 177 pedagogů a dalších zaměstnanců. Celkem se ve školách testovalo zhruba 1,45 milionu lidí. Pozitivních bylo 0,1 procenta. Od 17. ledna bude testování ve školách probíhat jen jednou týdně antigenními testy, oznámil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Školáky s pozitivními výsledky čeká kontrolní PCR test. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Testování ve školách jednou týdně: Prymula zmínil risk, po přesných PCR sahají školy okrajově

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.05.2021 (20:25)     Sekcia bulvar

Školám v polovině krajů České republiky se uleví. Podle nového pokynu ministerstva školství budou moci testovat jen jednou týdně antigenními testy a u PCR testů dokonce jednou za 14 dní. Výjimkou bude druhý stupeň základních škol v sedmi krajích s horší epidemickou situací, kde bude antigenní testování jako dosud dvakrát týdně. Školy to vítají, epidemiologové v tom vidí riziko.

 

Koronavirus ONLINE: „Nával“ na očkování 45+, méně testů ve školách a rekordně mrtvých v březnu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.05.2021 (13:30)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku zpomaluje. Za pondělí přibylo 1532 nových případů, o 685 méně než před týdnem. Od půlnoci na úterý dostali možnost přihlásit se k očkování i všichni lidé 45+, za prvních 12 hodin se jich registrovalo přes 120 tisíc. V březnu zemřelo v Česku asi 16 600 obyvatel, nejvíc za jediný měsíc, uvedli statistici. Úmrtnost nejstarších seniorů se ale oproti průměru výrazně snížila. Frekvence testování žáků s PCR testy na covid-19 se ve školách od 17. května sníží z každého týdne na jednou za 14 dnů. Při používání antigenních testů od státu bude testování nutné jednou týdně. Výjimkou bude druhý stupeň základních škol v sedmi krajích s horší epidemickou situací, kde bude antigenní testování jako dosud dvakrát týdně. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Vysíláme: Šéf Pedagogické komory o nové vyhlášce pro školy. Jaké změny děti i učitele čekají?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.08.2023 (14:20)     Sekcia bulvar

34 žáků ve třídě, jedna toaleta pro 500 dětí či školky bez plotů  - to jsou jen některé obavy, které vzbuzuje nová hygienická vyhláška pro školy. Nedostatečné kapacity ve školách přitom staví žáky, rodiče i učitele před problém, jehož řešení zatím nenabývá žádných konkrétních obrysů. Jaké změny přinese tento školní rok? Vyhneme se zmatkům kolem přijímacích zkoušek? Budou čeští učitelé stávkovat a proč? Nejen o tom budeme hovořit v dnešním Epicentru s prezidentem spolku Pedagogická komora Radkem Sárközim. Sledujte počad Epicentrum na Blesk.cz od 15:00.

 

Povinné očkování seniorů praktici spíš odmítají. A jak by trestali dezinformátory mezi lékaři?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.12.2021 (05:00)     Sekcia bulvar

Vyhláška o povinném očkování proti covidu-19 pro vybrané profese a lidi nad 60 let vyšla ve Sbírce zákonů v pátek minulého týdne. Povinnost být očkován má pro tyto skupiny platit od 1. března 2022. Nastupující koaliční vláda ale s povinným očkováním seniorů nesouhlasí a slibuje, že vyhlášku okamžitě zruší. Kandidát na ministra zdravotnictví příští vlády Vlastimil Válek (TOP 09) už dříve řekl, že nesouhlasí s povinným očkováním podle věku, u profesí bude záležet na stanovisku profesní organizace. Blesk Zprávy oslovily praktické lékaře, co říkají na možnost očkování vybraných profesí a jak se staví k očkování seniorů.

 

Vláda přehledně: Testy v práci dvakrát týdně, ve školách jednou. A pro koho platí pracovní karanténa?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.01.2022 (18:38)     Sekcia bulvar

Seznam profesí, na něž se bude vztahovat takzvaná pracovní karanténa, na pátečním jednání schvalovala vláda Petra Fialy (ODS). Platit nakonec bude jen pro zaměstnance ve zdravotnictví a v sociálních službách. Původně se mluvilo o například i pohřebnictví nebo energetice. Kabinet také upravil pravidla pro lyžařské kurzy. Bez ohledu na to, kdo bude lyžáky pořádat, budou platit stejná pravidla jako ve školách. V těch bude nově probíhat antigenní testování jen jednou týdně. 

 

Budoucí ministr Gazdík o testech ve školách: „Sklady jsou téměř prázdné“. A co nouzový stav?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2021 (05:00)     Sekcia bulvar

Kandidát na ministra školství, bývalý učitel Petr Gazdík (STAN) je připravený místo ve vládě přijmout. Současnému kabinetu v demisi vyčítá, že nezajistil dostatek testů pro testování neočkovaných žáků a studentů ve školách na covid-19. Prověřování přítomnosti nákazy by nakonec podle premiéra Andreje Babiše (ANO) mělo probíhat jednu týdně až do února. Gazdík v rozhovoru pro Blesk Zprávy odmítl, plošné zavírání škol kvůli šíření nákazy a vyloučil i zavedení školného.

Vojtěch pro Blesk: Testy zdarma budou déle, školáky asi znovu prověříme. Co vyšší čísla?

Koronavirus ONLINE: AstraZeneca dostala stopku na Slovensku. A „nával“ na očkování 45+

Plaga to schytal za zmatky kolem škol: „Stavíte veřejnost proti učitelům,“ tvrdí kantoři

Dvě desítky škol neotevřely kvůli koronaviru. A zahájení školního roku bez Zemana i Babiše

Nová opatření přehledně: Dva testy týdně v práci, jeden ve škole. A upravená pravidla karantén

Koronavirus ONLINE: Omikron už ovládl Česko. Němci debatují o čtvrté dávce očkování

Novinky v českých školách od 1. září: Plaga radí nejmíň dvě roušky na den. Co výlety?

Hamáček promluvil o konci testování ve školách a firmách. Kdy se rozhodne?

Babišova odložená cesta do Vídně: S Kurzem probere vakcíny, řešit bude i testování ve školách

Velké fronty na testy zdarma: Neočkovaní 18+ budou od pondělí platit. Prymula řekl, co čeká dál

Učitelé měli krušný víkend, řešili zádrhel u testů. Ředitelka varuje: Pro děti jsou těžké

Merkelová chybovala s vypnutím jádra, řekl Blesku její životopisec. Uprchlíky naopak zvládla

Praha nesouhlasí s antigenním testováním školáků. Po vládě žádá povolení spolehlivějších PCR testů

Svaz odmítá start testování ve firmách 2x týdně uspěchat, podle potravinářů je zbytečné

Vojtěch ladí „jízdní řád“ na nový školní rok: Testy jen na začátku září. A co roušky?

Koronavirus ONLINE: 4457 případů za úterý v ČR. A další opatření už od pondělí, oznámil Prymula

Přehledně: Pracovní karanténa pro zdravotníky a sociální služby. Vláda schválila i změny ve školách

Pavlův poradce: Vládní balíček inflaci utlumí. Zlevnění? „Bude záležet na férovosti prodejců,“ míní ekonom

Když padne Ukrajina, přijedou tanky zase až na Václavák, řekl pro Blesk Zprávy Ukrajinec Pavlo

Koronavirus ONLINE: 4457 případů za úterý v ČR. A „zásadní“ opatření od pondělí, oznámil Prymula

Odbory vyhlásily den protestů. Středula se kvůli vládnímu balíčku chystá za Pavlem

Biochemik Trnka o vládních změnách: Neopatrné a riskantní. Zmínil i nová problematická data

Putin usiluje o srdce Ukrajiny, řekl Šedivý pro Blesk Zprávy. NATO se konfliktu bude chtít vyhnout

Testování ve školách odhalilo jen zlomek nakažených. I tak má smysl, tvrdí šéf statistiků

Koronavirus ONLINE: Babiš tlačí na Blatného kvůli druhé dávce. A scénář pro otevření škol

Koronavirus ONLINE: 315 mrtvých v ČR. V Rusku 153 mrtvých za den a velký průšvih v Brazílii

Koronavirus ONLINE: Španělé přijmou v červenci turisty. A Prymula o rodině i proč jezdí do USA

Koronavirus ONLINE: Akce pro maximálně 20 lidí, žádá Prymula. A omezí i výuku na školách

Osm procent nestačí? Lékařská komora žádá nárůst úhrad o 13%, u Válka návrh smetli

Koronavirus ONLINE: 314 mrtvých v ČR. U Dolu Darkov již 169 nakažených a dezinfekce školy

Koronavirus ONLINE: 314 mrtvých v ČR. Počet nakažených u Dolu Darkov stoupl na 169

Koronavirus ONLINE: 315 mrtvých v ČR, 8891 případů. U Dolu Darkov již 186 nakažených

Koronavirus ONLINE: 314 mrtvých v ČR, 8890 případů. U Dolu Darkov již 169 nakažených

Koronavirus ONLINE: 315 mrtvých v ČR, 8891 případů. U Dolu Darkov již 169 nakažených

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy