Češi během covidu propadli zahrádkaření: Vlastní jídlo si pěstuje polovina domácností
Zdroj:
blesk.cz
07.02.2022 (13:08)
bulvár
Vlastní jídlo si loni pěstovalo 52 procent tuzemských domácností, meziročně o osm procent více. Vyplývá to z průzkumu o vztahu lidí v Česku k jídlu během pandemie covid-19. Na 14 procent respondentů pěstování ovoce, zeleniny a chov zvířat zvažovalo. Jen 17 procentům respondentů však tyto aktivity pokryly zásadní část spotřeby. O průzkumu, kterého se zúčastnilo 515 dospělých, informovala dnes Akademie věd ČR (AV). celý článek
František už 60 let plete košíky: Pěstuje si vlastní vrby!
Zdroj:
blesk.cz
15.11.2025 (15:35)
bulvar
Už jako malému klukovi se Františkovi Vodičkovi (73) z Vísky na jižním Plzeňsku líbilo pletení košíku. První vlastní koš vyrobil ve dvanácti letech a tahle záliba ho drží dodnes. Aby měl dostatek proutků, pěstuje si vlastní vrby.
Drahota drtí Čechy: Čtvrtina domácností zaplatí jen základní potraviny, ukázal průzkum
Zdroj:
blesk.cz
17.12.2022 (09:35)
bulvar
Přibližně 28 procent českých domácností si může dovolit nakupovat jen základní potraviny. Vyplývá to z průzkumu společnosti KRUK, která se zaměřuje na správu pohledávek finančních ústavů a korporátních zákazníků. Více než polovina rodin vyhledává pouze zlevněné potraviny. Nejčastěji Češi za jídlo měsíčně utratí 5000 až 10 000 korun. Firma o tom informovala ČTK v tiskové zprávě.
Češi platí za elektřinu víc, než musí. Jak mohou domácnosti ušetřit?
Zdroj:
blesk.cz
09.09.2025 (05:00)
bulvar
České domácnosti zbytečně přeplácejí za elektřinu. Týká se to zejména spotřebitelů, kteří mají u svých dodavatelů původní, staré smlouvy na dobu neurčitou. Takových domácností je víc než polovina! Jejich tarify přitom patří k nejdražším na trhu.
Rádce Aha! Co vysévat na zahradě v květnu?
Zdroj:
ahaonline.cz
09.05.2023 (05:00)
bulvar
První polovina května, zdá se, bude deštivá, ale to nemůže zahradníkům zabránit v jejich bohulibé činnosti. No a až se vybrečí Žofie, snad nás čekají slunečné dny, kdy bude zahrádkaření radostí.
Podcast: Češi propadli otužování. „Vyfotí se a na chvíli ponoří. Je to jen módní záležitost,“ říká odborník
Zdroj:
blesk.cz
23.01.2021 (05:00)
bulvar
U řek a rybníků je letošní zimu živější než během minulých let. Češi totiž propadli staronovému fenoménu otužování a pozadu nezůstávají ani české celebrity jako Eva Holubová, Nela Boudová, Tereza Ramba nebo Jitka Boho. Podle předsedy České otužilecké unie Vladimíra Komárka se však jedná o módní záležitost, která s koronavirem pomine. Přesto v pořadu Blesk Podcast varuje, že by měli být lidé opatrní, a radí, jak se správně otužovat.
Češi propadli Madeiře a Azorům: Jak se ostrovní ráje liší a kde uvidíte velryby?
Zdroj:
blesk.cz
13.09.2025 (05:00)
bulvar
Češi propadli portugalským ostrovům. Zájem o Madeiru a Azory roste, všímají si toho i letecké společnosti a cestovní kanceláře a navyšují počty zájezdů i letů. Oba tyto ostrovy, respektive souostroví, jsou dostupné z Česka za pár hodin, nabízí koupání v oceánu, úchvatnou přírodu a příjemné teploty do 25 stupňů Celsia. Přesto jsou obě destinace trochu odlišné.
Veřejné zostuzení, noční vyhnání z bytu i karanténa v posilovně: Takhle řeší covid Čína
Zdroj:
blesk.cz
11.11.2022 (19:40)
bulvar
Karanténa v kanceláři, tělocvičně, ale i v restauraci. Výměnný obchod cigaret a tabletu za jídlo. Vloupání do bytu za zjištěním, zda se tam neskrývá někdo, kdo byl v kontaktu s nakaženým. Oddělování pozitivních dětí od rodin. Nemožnost utéct před zemětřesením kvůli lockdownu. Polovina roku v karanténě nebo veřejné zahanbení. Půlnoční převoz tisícovky lidí do karantény. A do toho zpomalující ekonomika... Co Číňané během covidu zažívají?
Češi si sice stěžují na drahotu, ale... Ročně vyhodíme jídlo za tisíce
Zdroj:
ahaonline.cz
23.06.2025 (17:34)
bulvar
Jsou rodiny, ve kterých se nevyhazuje takřka nic a dbají, aby každá potravina byla využita na maximum. Takových je u nás ale jen málo. Ostatní Češi klidně jídlo vyhazují, průměrně za 4636 Kč ročně na osobu!
Samanthě po covidu páchne jídlo, šampon i manžel. Lékaři „vyléčené“ varují před problémem
Zdroj:
blesk.cz
31.03.2021 (07:50)
bulvar
Samantha LaLiberteová, sociální pracovnice v americkém Nashvillu, si myslela, že už se plně zotavila z covidu-19. Ale v polovině listopadu, asi sedm měsíců poté, co onemocněla, její jídlo z dovážkové služby páchlo tak odporně, že ho vyhodila. Když se zastavila u kamarádky, která právě vařila, vyběhla ven a pozvracela jí trávník, napsal zpravodajský server The New York Times.
Češi si na Vánoce půjčují častěji, třetina z nich přitom nemá ani na nejlevnější jídlo, varuje odbornice
Zdroj:
blesk.cz
04.12.2020 (10:24)
bulvar
Češi a vánoční dárky? Téměř 92 % českých domácností pořizuje dárky a financuje přípravy na Vánoce ze svých běžných příjmů nebo úspor. Téměř každý dvacátý Čech si někdy na Vánoce vzal půjčku do 5 000 korun a o něco méně lidí (necelá 4 %) si pak na dárky půjčilo více než 5 000 korun.
Ella (19) bydlí na opuštěném ostrově: V domě nemá elektřinu, ani wi-fi a jídlo si pěstuje sama!
Farmář pěstuje zeleninu přímo mezi ranvejemi. Půdu letišti neprodá ani za miliony
Češi v karanténě propadli nárazovému pití, ukazuje studie! Co radí psycholog?
Překvapení během pandemie: S příjmy snadno vychází nejvíce Čechů za skoro 20 let
Zachraň jídlo: Nesnědené školní obědy na Praze 5 už nekončí v koši. Vozí je do azylového domu
Vařící jídlo v mixeru jí vybuchlo do obličeje! Vážně popálená žena do nemocnice musela vrtulníkem
Vánoce během covidu. Češi teď zatnou zuby, ke konzumu se ale vrátí, říká psycholog
Hrdý táta Petr Kotvald (61): Krásná dcera Viktorka jde v jeho šlépějích!
Alarmující zpráva: Polovina mladých užívá nikotin!
Jurečka: Vím, že jsem mnoho z vás zklamal... KDU-ČSL ho drží, opozice vzpomněla i pivo za covidu
Češi během pandemie živoří: Víc než polovina sotva vyjde s výplatou, ukázal průzkum
Totální debakl v Protřeno: Soupeři pomažou pro jídlo do obchodu!
Totální debakl v Prostřeno: Soupeři pomažou pro jídlo do obchodu!
Polovina dětí používá internet víc než před epidemií, ukázal průzkum
Kantor Zdeněk z Domažlicka mistrem košíkářem: Na proutky si pěstuje tisíce vrb
Oblíbená delikatesa poslala desítky lidí do nemocnice, dva zemřeli: Houbu zabijáka sbírají i Češi!
Jak na kompostování: Jde to i v bytě? Fígle, které pomohou!
Koronavirus zasadil tvrdou ránu peněženkám Čechů: Třetina domácností přišla o peníze
Češi během pandemie propadli nákupům online. Loni utratili v eshopech rekordních 223 miliard
Černé svátky v domově důchodců: Covidu podlehla polovina klientů, umírali i na Štědrý den
Kusy městské zeleně lákadlem developerů: zahrádkaření v Praze upadá
Hrady a zámky strádají kvůli covidu: Chybí turisté ze zahraničí, Češi mění zvyklosti. Jak?
Eva z Buchlovic zavařuje 80 sklenic okurek: Prozradila recept i překvapivou ingredienci!
Náhlá úmrtí během covidu. Bude moje závěť platit? Návod, jak na to!
Jaké jsou vedlejší účinky očkování? Češi si během pandemie chodí pro rady do lékáren
Češi vyráží na hory a podceňují pojištění: Pozor, v zahraničí se nedoplatíte, varují odborníci
Malá farma na Pelhřimovsku váže kytice z květin, jež sama pěstuje
Češi nemají na jídlo, na dárky si ale půjčí. Ekonom zmínil výpadek 10 miliard i lichváře
Češi se mají hůře než před rokem, se zlepšením nepočítají: Ekonom radí, jak ušetřit
Jak reklamovat jídlo v restauraci?! Hlavně ho nesnězte...
Jak sklízet a uskladnit cukety, aby vydržely co nejdéle?
Podzimní vlna covidu klepe na dveře: Virus má nový hlavní symptom, upozorňuje epidemiolog

