Covidová čísla opět porostou, varuje epidemiolog. Na vině bude i energetická krize. Vrátí se roušky?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.11.2022 (05:00)     Sekcia bulvár

Počet nakažených covidem-19 v posledních týdnech klesá. Podle epidemiologa Rastislava Maďara, člena epidemiologické skupiny Národního institutu pro zvládání pandemie, nás ale čeká zhoršení. Navíc je podle něj virová nálož v populaci vyšší, než vykazují reálná čísla. Na šíření viru se může částečně podílet i současná energetická krize, kdy se bude z úsporných důvodů v místnostech s výskytem kolektivů méně větrat. Budeme opět nosit roušky? A budou i nadále nutné izolace? celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Vysíláme: Prymula o sílícím covidu a dalších hrozbách. Nasadíme opět roušky?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.09.2023 (14:30)     Sekcia bulvar

Covid nezmizel a v posledních týdnech nabírá na síle. Světová zdravotnická organizace varovala před rostoucím počtem nakažených koronavirem a s nástupem nového školního roku rostou obavy, zda by se mohla vrátit pandemie koronaviru. Nasadíme opět roušky? Kdo, kdy a čím by se měl očkovat? Jak to bude s chřipkou? A proč se v Česku rozmáhá svrab? Hostem dnešního Epicentra je epidemiolog Roman Prymula. Dívejte se od 15:00.

 

Vysíláme: Epidemiolog Maďar o hrozbě mutací a letních opatřeních. Sundáme roušky v obchodech?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.06.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Téměř 4 miliony mrtvých a přes 161 milionů uzdravených. To je dosavadní celosvětová bilance - koronavirus versus lidstvo. V Česku epidemie koronaviru již několik týdnů oslabuje a život se pomalu vrací do zažitých kolejí. Od dnešního dne odložili roušky učitelé i školáci při vyučování už ve všech krajích a od 1. července se navýší kapacita kulturních akcí, v maloobchodech bude moci být jedna osoba na 10 metrů čtverečních, v restauracích a klubech bude umožněna živá hudba a do kina můžeme už i s popcornem. Máme to nejhorší za sebou? A jak si to opět nepokazit? Nejen o tom bude v dnešním Epicentru hovořit epidemiolog, odborný poradce ministra zdravotnictví a děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity Rastislav Maďar. Sledujte od 15:00.

 

Epicentrum: Epidemiolog Maďar o hrozbě mutací a letních opatřeních. Sundáme roušky v obchodech?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.06.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Téměř 4 miliony mrtvých a přes 161 milionů uzdravených. To je dosavadní celosvětová bilance - koronavirus versus lidstvo. V Česku epidemie koronaviru již několik týdnů oslabuje a život se pomalu vrací do zažitých kolejí. Od úterý odložili roušky učitelé i školáci při vyučování už ve všech krajích a od 1. července se navýší kapacita kulturních akcí, v maloobchodech bude moci být jedna osoba na 10 metrů čtverečních, v restauracích a klubech bude umožněna živá hudba a do kina můžeme už i s popcornem. Máme to nejhorší za sebou? A jak si to opět nepokazit? Nejen o tom hovořil v úterním Epicentru epidemiolog, odborný poradce ministra zdravotnictví a děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity Rastislav Maďar.

 

Koronavirus ONLINE: Po raketovém nárůstu případů se roušky vrací do celého Česka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.09.2020 (10:20)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 441 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 29 877 lidí, vyléčených je 20 164 a aktuálně nakažených je 9272. Během úterý přibylo rekordních 1164 potvrzených případů, nejvíc od začátku epidemie. Od čtvrtka se do všech vnitřních prostor v Česku vrátí roušky, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podrobnosti zveřejní ministerstvo během dne. Epidemiolog a vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula v rozhovoru pro Novinky.cz varuje, že Česko je na hranici exponenciálního růstu a počet případů bude strmě stoupat i nadále. Hlavní vinu podle něj nesou lidé, kteří podceňují opatření proti šíření viru. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 1164 nových případů za jediný den. A povinné roušky v celém Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.09.2020 (10:20)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 441 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 29 877 lidí, vyléčených je 20 164 a aktuálně nakažených je 9272. Během úterý přibylo rekordních 1164 potvrzených případů, nejvíc od začátku epidemie. Od čtvrtka se do všech vnitřních prostor v Česku vrátí roušky, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podrobnosti zveřejní ministerstvo během dne. Epidemiolog a vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula v rozhovoru pro Novinky.cz varuje, že Česko je na hranici exponenciálního růstu a počet případů bude strmě stoupat i nadále. Hlavní vinu podle něj nesou lidé, kteří podceňují opatření proti šíření viru. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Opatření zabrala, ale počty pacientů ještě porostou, varuje Dušek. Jak dlouho ještě?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.01.2021 (21:00)     Sekcia bulvar

Epidemie se chová podle určitých pravidel, která už začínáme chápat. Uvedl to šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek v rozhovoru pro Novinky.cz. Koronavirová čísla navíc začínají klesat, což podle ředitele ústavu ukazuje na začátek brzdění epidemie. I přesto ale očekává, že počty hospitalizovaných porostou ještě týden.

 

Koronavirus ONLINE: 1511 případů za den, zasedne covidová rada. A Babiše čeká třetí dávka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.10.2021 (17:40)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta opět zesiluje. Za pondělí přibylo 1345 případů, za úterý 1511, nejvíc od 11. května. Přibylo i lidí v nemocnicích, kde jich je 388. Premiér Andrej Babiš (ANO) letos na podzim vůbec poprvé připustil, že by covidová opatření v Česku mohla přitvrdit, na čtvrtek svolal vládní radu pro zdravotní rizika. Na twitteru opět zdůraznil důležitost očkování.  „Covidová čísla se zhoršují, v nemocnicích končí více lidí, převážně neočkovaných,“ zmínil. Sám dostane třetí posilující dávku v pátek dopoledne v Ústřední vojenské nemocnici. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

„Češi se musí změnit.“ Epidemiolog Smejkal o druhé vlně: Jen roušky nás nespasí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.09.2020 (20:30)     Sekcia bulvar

Česká republika se potýká s druhou vlnou epidemie. Stoupající čísla dělají vrásky i epidemiologovi IKEM Petru Smejkalovi. V rozhovoru pro Blesk Zprávy uvedl, že se předně musíme vyhnout lockdownu, k tomu ale musí přispět především občané. Souhlasí s kolegou a zmocněncem pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Romanem Prymulou, že se musí Češi vyhýbat hromadným akcím. Zdůrazňuje pak, že jen roušky nás nespasí a chování Čechů se musí proměnit. Okomentoval i hrozbu během voleb a ze strany dovolenkářů.

 

Roušky se vrací i do kadeřnictví a hospod: Přehled nových pravidel a výjimek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.08.2020 (13:00)     Sekcia bulvar

Od 1. září budeme muset v Česku opět nasadit ve vnitřních prostorách roušky. Nad rámec této informace ale moc známo nebylo. Detaily prozradil až dnes ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a hlavní hygienička Jarmila Rážová - podle nich se roušky vrátí například i do kadeřnictví nebo restauračních zařízení. Podívejte se, jaká pravidla budou platit.

 

Koronavirus ONLINE: Babiš svolal covidovou radu, přitvrdí opatření? A 1511 nakažených za den

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.10.2021 (09:45)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta opět zesiluje. Za pondělí přibylo 1345 případů, za úterý 1511, nejvíc od 11. května. Přibylo i lidí v nemocnicích, kde jich je 388. Premiér Andrej Babiš (ANO) letos na podzim vůbec poprvé připustil, že by covidová opatření v Česku mohla přitvrdit, na čtvrtek svolal vládní radu pro zdravotní rizika. Na twitteru opět zdůraznil důležitost očkování.  „Covidová čísla se zhoršují, v nemocnicích končí více lidí, převážně neočkovaných,“ zmínil. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Epidemiolog Prymula: KRIZE MĚ NAUČILA SPÁT ČTYŘI HODINY!

„Neveselý podzim“. Roušky v Česku se od října vrátí do MHD i obchodů, prosazuje Maďar

Čvančarová a Dvořák: Pikantní pozadí jejich sblížení

Manuál pro učitele: Dvě roušky do pytlíku a žádný tělocvik

Dobrá zpráva expertů: Energetická krize pomalu končí. Vládě ale vytkli „salámovou metodu“

Nakažených může být až 100 tisíc denně, varoval USA epidemiolog. Lidé mají nosit roušky

Ekonom Kovanda o „krušném“ roce 2022: Ceny porostou rychleji než mzdy. Zdraží všechno

Hlavní epidemiolog zostra proti rouškám: Jsou nebezpečné, dávají mylný pocit bezpečí

Roušky na podzim a testy jen pro zdravotníky a rizikové skupiny: Nechceme zahltit systém, říká Maďar

Není to úplně šetřivý typ. Dvojnásobná mamina Aneta Krejčíková přiznala, že jí došly peníze

Epidemiolog Maďar končí u Vojtěcha. Roušky ve školách nebyl jeho nápad, hájí se

Epidemiolog Maďar končí u Vojtěcha. Roušky ve školách prý odmítal, ministr popřel podpásovku

Koronavirus ONLINE: Češi už zase vozí nákazu ze zahraničí. A roušky v Chorvatsku se vrací

„Neviditelný závod o čas.“ Maďar o nebezpečí mutací. Třetí dávka vakcín už za rok

„Méně nařizování, více vysvětlování,“ říká epidemiolog z IKEM. A promluvil o druhé vlně

Hygienička varuje: Roušky jsou povinné v Praze i na zastávkách. Omezení barů se bude řešit

Přibývá nakažených koronavirem: Druhá pandemie?

Prymula o podzimu s covidem: Očkování novou vakcínou, kdo by měl nasadit roušky?

Počet nemocných prudce roste: Čeká nás virový trojboj, varuje epidemiolog Maďar

Aktuální covidová pravidla: Přehled nových zákazů!

BOJ PROTI COVIDU: Co všechno bude nově jinak?!

Konec roušek v MHD: Maďar řekl, proč byl proti. A kdy se podle něj respirátory vrátí?

Plaga: 1. a 2. třídy se vrátí 18. listopadu. Tělocvik a zpěv zakázán, roušky po celou dobu

Živě: Sociolog Buchtík o dopadech války i energetické krize na Čechy. Kdy bude líp?

Vakcinace sama o sobě nestačí, varoval epidemiolog. Roušky budou potřeba ještě roky?

V ČR rostou teploty i počty nakažených: Maďar radí, jak Češi mají přežít tropy. S rouškami

Roušky se budou nařizovat v Česku lokálně? Maďar: Na podzim je vytáhneme dobrovolně

Češi už jsou měsíc v rouškách. Obstarat si je museli sami, vláda zůstala u slibů

Hlavní epidemiolog Švédska: Pro roušky jsou chabé důkazy, rozestupy jsou důležitější

„Covidová záda“ jako dozvuk pandemie. Bolest beder či lopatek hlásí většina dvacátníků

Roušky nesundáme ani v létě, venku ale potřeba nebudou. „Pořád se to může zlomit,“ varuje Arenberger

Velká akce v Praze se blíží. Fiala s Macronem sezvali 44 prezidentů a premiérů na supersummit!

Důrazné varování pro Prahu: Roušky povinně na letišti, o školách rozhodnou ředitelé

Po Dni svobody v Británii opět rostou covidová čísla. Nákaza mladých z nočních klubů?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy