Křupavě a zdravě: Proč horkovzdušná fritéza patří do každé kuchyně
Zdroj:
blesk.cz
24.04.2025 (00:00)
bulvár
Zapomeňte na přepálený olej a těžká jídla. Horkovzdušné fritézy přináší revoluci do domácího vaření – připraví chutné pokrmy s minimem tuku, snadno a rychle. Můžete si tak dopřát smažené řízečky, sýr či křupavé hranolky bez obav, že vás chytne žlučník. Tyto fritézy totiž umí kouzlit jen s pár kapkami oleje. celý článek
„Ženy patří do kuchyně!“ Fast food se omlouvá za přešlap na MDŽ
Zdroj:
blesk.cz
09.03.2021 (11:25)
bulvar
Mezinárodní den žen stanovený OSN má být připomínkou občanských svobod a rovnoprávnosti. Přispět chtěl i fastfoodový řetězec Burger King, ve snaze o vtipnou formulaci dobrého úmyslu se však nějak zamotal. Na Twitteru britská pobočka zveřejnila 8. března slogan „Ženy patří do kuchyně.“
Test osobnosti podle kuchyně: Křupavé, krvavé, natvrdo nebo s okurkou?
Zdroj:
ahaonline.cz
18.09.2022 (05:00)
bulvar
Že oblíbené jídlo odráží naši osobnost, je známá věc. Ovšem vědci teď přišli na to, že důležitý je i preferovaný způsob přípravy. Například na krvavém steaku prý ujíždějí kreativní lidé, řádně propečený si zase dopřávají přemýšliví strávníci. A do jaké skupiny patříte vy?
Proč do kuchyně nekupovat levný dřez?
Zdroj:
blesk.cz
20.10.2021 (00:00)
bulvar
Před několika desítkami let ovládaly české kuchyně převážně dřezy smaltované. Poté došlo k obměně – na trhu se objevily nerezové dřezy, lehčí a barevně stálé. Nerezový dřez je dodnes jedničkou, ale i on zažívá ústup ze slávy. Především ty levnější a křehčí nerezové dřezy mizí, často je nahrazují výrobky z granitu. Lidé stále více preferují u dřezů kvalitu nad cenou. Proč ale za dřez dávat 7 tisíc korun a více? V dnešním článku se blíže podíváme na dřezy do kuchyně a zjistíme, v čem jsou nevýhodné ty levné.
Jak na to nejlepší uspořádání kuchyně?
Zdroj:
ahaonline.cz
05.01.2023 (00:00)
bulvar
Kuchyně patří mezi ty nejdůležitější místnosti v každém bytě. Tady se odehrává velká část našich životů. Děti tu píší úkoly, my vaříme, pak tu společně stolujeme. Kdo má štěstí a má na ni dostatek prostoru, ten se nemusí omezovat a může si ji uspořádat tak, jak chce.
Sexy boubelka do každé kuchyně: Objevte krásu hokkaido
Zdroj:
ahaonline.cz
22.09.2025 (07:14)
bulvar
Uchiki kuri – to není zaklínadlo, ale název oblíbené odrůdy tykve, kterou známe jako hokkaido. Pro atraktivní barvu, příjemnou chuť, široké možnosti využití a díky bohatému obsahu živin stojí na čelním místě hitparády podzimní zeleniny. Proč je zdravá, jak dlouho vydrží a co z ní vykouzlit?
Italská kuchyně bez rajčat? Ještě v 19. století je měli za nejedlá
Zdroj:
blesk.cz
14.03.2021 (10:50)
bulvar
Základ každé správné pizzy i spousty omáček na těstoviny – rajčata jsou klíčový prvek tradiční italské kuchyně. Tradice to však není zdaleka tak stará, jak by si našinec mohl myslet, takový renesanční autor Dante se pizzou necpal. Rajčata totiž dorazila z Ameriky a ještě dlouho poté se v kuchyni nepoužívala, píše CNN.
Den toustů: Jak nevytvořit rakovinotvornou bombu
Zdroj:
ahaonline.cz
24.02.2022 (05:00)
bulvar
Dnešní den patří toastům! Pokud patříte mezi milovníky opečených plátků chleba, pak vězte, že to, co je chutné, nemusí být zdravé! Může za to rakovinotvorná látka akrylamid, která se v pečivu běžně vyskytuje a při pečení se její koncentrace zvyšuje. Aha! vám poradí, jak toastovat zdravě...
Fritéza způsobila požár!
Zdroj:
ahaonline.cz
21.08.2020 (12:00)
bulvar
Dramatickou situaci zažili hosté restaurace v Chrudimi. Začalo tam totiž hořet od fritézy v kuchyni (na snímku).
Křupavý toust jako rakovinotvorná bomba? Pozor, jak dlouho ho pečete!
Zdroj:
blesk.cz
24.02.2022 (05:00)
bulvar
Dnešní den patří toustům! Pokud patříte mezi milovníky opečených plátků chleba, pak vězte, že co je chutné, nemusí být zdravé! Může za to rakovinotvorná látka akrylamid, která se v pečivu běžně vyskytuje a při pečení se její koncentrace zvyšuje. Poradíme, jak toustovat zdravě…
Křupavý toust může poškodit zdraví? Pozor, jak dlouho ho pečete!
Zdroj:
blesk.cz
24.02.2022 (05:00)
bulvar
Dnešní den patří toustům! Pokud patříte mezi milovníky opečených plátků chleba, pak vězte, že co je chutné, nemusí být zdravé! Může za to rakovinotvorná látka akrylamid, která se v pečivu běžně vyskytuje a při pečení se její koncentrace zvyšuje. Poradíme, jak toustovat zdravě…
Soutěž Blesku: Vyhrajte 10 horkovzdušných grilů! Zdravé hranolky, sušení bylinek i pečení
Velikonoční beránek, jidáše i bylinková nádivka! Recepty, které musíte vyzkoušet!
Citron je nejlepší pomocník v domácnosti: Do kuchyně i pro zdraví
Zdravě a chutně nejen pro děti: Vyrobte si domácí nanuky, dokud je ještě teplo
Dva mrtví po požáru v Sovoluskách: Tragédii nejspíš způsobila horkovzdušná trouba
Kvalitní máslo je poklad! Poradíme, jak ho vybrat, skladovat a přepustit
Sezóna medvědího česneku je tady: Zkuste polévku, makaróny s pestem a chléb!
Medvědí česnek je levný: Zkuste polévku, makaróny s pestem a chléb!
Požár kuchyně v Chebu! Usnul během vaření...
Bratři Kubešové bodují s vlastní odrůdou: Ten česnek má říz!
Použijte zbytky z kuchyně: Jak snadno a levně pěstovat?!
5 tipů na vybavení a uspořádání moderní kuchyně
Veronika Kopřivová zařizuje vysněný byt s obří terasou! Modrá kuchyně? To snad ne!
Christina (29) boří předsudky: Kráska z oblaků!
Jak levně pěstovat zeleninu? Použijte odřezky z kuchyně! Takhle to funguje!
Ženy umírají na infarkt častěji než muži: Proč mají jiné příznaky a kdy zpozornět?
Testovali jsme knedlíčky do polévky: Jsou ve výrobcích zkažená játra?
Jak na okurky? Pomůže kuchařka Blesku s 20 tipy! Zkuste pikantní, slovácké i domácí tatarku
21 milionů pod podlahou! Poklad nalezený při rekonstrukci kuchyně
Tmavě zbarvená moč dcerky (4) vyděsila maminku: Lékaři pak odhalili nevyléčitelnou nemoc
Levná a oblíbená klasika: Zkuste sekanou dvakrát jinak!
Jíst zdravě na podzim? Zkuste zvěřinové kuličky, dančí ragú i bagetu Banh mi
Tradiční ukrajinská kuchyně u vás doma: Recepty na boršč, vareniky, holubky i slanečkový salát
Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…
Vdova po režisérovi Hanušovi (†70): Jardu rozprášíme pod okny kuchyně jako šejka
Nenechte se zabít cukrem: Proč jsme otupělí a depresivní!
Panu Miroslavovi řemeslník při opravě kuchyně pokazil na co sáhl: Pomohl až Ombudsman Blesku!
Exposlankyně Kočí (35) má 4. syna: Proč mají děti jména na A a vrátí se do politiky?
Nečekaný tah v MasterChefovi: Drsná slova o kapitánu Romanovi! A změna v hlasování
Recenze: Kuchařka Jak jíme zdravě na podzim přináší netypické kombinace a zahřeje
Mlsejte zdravě: Recepty na dobroty bez výčitek podle výživové poradkyně!

