Vědci: AI by mohla ovlivnit vaření a přinést jednotný standard kvality jídla
Zdroj:
ceskenoviny.cz
23.05.2024 (16:50)
bulvár
Praha - Umělá inteligence by mohla ovlivnit vaření v restauracích. Jejich provozovatelé a kuchaři ji mohou využít při vymýšlení nových receptů, úpravě jídelníčku podle výživových hodnot, vytváření... celý článek
Vědci překvapili studií: Pivo z vesmíru? Chutná nebesky!
Zdroj:
blesk.cz
23.09.2024 (12:35)
bulvar
Vědci z USA zjistili, že vaření piva v mikrogravitaci může přinést revoluci v pivovarnictví. Zrychlené kvašení a čistší chuť jsou jen některé z výhod kosmického ležáku. Jak by se pivo v nulové gravitaci vyrábělo?
Umělá inteligence by mohla předpovědět infarkt až deset let dopředu, uvádí vědci
Zdroj:
ceskenoviny.cz
23.11.2023 (07:14)
bulvar
Londýn - Umělá inteligence by mohla do budoucna pomoci lékařům vyhodnocovat riziko infarktu u pacientů. Zjistili to vědci z anglické Oxfordské univerzity, podle kterých by zkoumaný nástroj AI mohl...
Vědci z Mendelovy univerzity prohrabávali popelnice: Každý Brňan vyhodí ročně 37 kg jídla
Zdroj:
blesk.cz
22.07.2020 (15:03)
bulvar
Brňáci si neváží jídla a potravin, i když si sami myslí opak. Usvědčil je z toho unikátní průzkum vědců z Mendelovy univerzity, zaměřený na způsob nakládání s potravinami.
Brňan vyhodí 37 kilo jídla za rok: Jídlem přetékají popelnice hlavně na sídlištích
Zdroj:
blesk.cz
28.04.2022 (13:33)
bulvar
Průměrný Brňan vyhodí ročně do popelnice 37,4 kilogramů potravin. Vědci zkoumají obsah popelnic již několik let. Podle nich na lidi zabírá kampaň, po ní množství jídla v odpadu klesá.
Slované nejedli maso, jen kaše, tvrdí vědci!
Zdroj:
ahaonline.cz
12.10.2025 (12:17)
bulvar
Překvapivé zjištění přinesl výzkum, který zkoumal jídelníček prvních Slovanů na našem území. Vědci zjistili, že prakticky vůbec nejedli maso. Do jídla ale hojně přidávali med.
Vůně grilování patří k létu a zahradní gril k pohodovým chvílím venku
Zdroj:
blesk.cz
12.05.2025 (00:00)
bulvar
Grilování je pro mnoho lidí symbolem léta, pohody a chvil strávených s přáteli nebo rodinou. Příprava jídel pod širým nebem spojuje lidi a přináší radost z každého sousta. Své místo si tento způsob vaření našel po celém světě a české zahrady nejsou výjimkou. Výběr vhodného grilu je přitom důležitý, protože správné vybavení může ovlivnit nejen samotnou přípravu jídla, ale i atmosféru celého odpoledne. Mezi nejvyhledávanější modely patří zahradní grily, které nabízejí široké možnosti využití pro všechny, kdo si chtějí chvíle u ohně užít naplno.
Vesmírné prdy? Vědci se přou o plyny ze vzdálené planety
Zdroj:
blesk.cz
23.04.2025 (15:05)
bulvar
Vědci z Cambridgeské univerzity oznámili, že v atmosféře planety K2-18b, vzdálené 124 světelných let, detekovali dimethylsulfid – plyn, který je na Zemi spojován s biologickými procesy. Tvrdí, že nález může naznačovat přítomnost mimozemského života. Ostatní odborníci ale upozorňují, že použitá metoda nesplňuje vědecký standard a detekce může být chybná.
Milujete pálivé jídlo? Může vám to způsobit choulostivý problém, varují vědci
Zdroj:
blesk.cz
28.08.2024 (20:03)
bulvar
Podle nové studie by pikantní pokrmy mohly působit velice neblaze na zdraví všech mužů. Podle zjištění vědců může totiž nadměrná konzumace pálivého jídla vést k erektilní dysfunkci! Výsledky studie naznačují, že problémy by se mohly ukázat u mužů, kteří si ostrá jídla dopřávají třikrát týdně a častěji.
V arabských zemích mi nechutná. Nevím, co dávají do jídla, říká Lounová
Zdroj:
idnes.cz
06.10.2020 (11:20)
bulvar
Olga Lounová (39) se rozpovídala na téma jídlo a vaření. Jak je na tom zpěvačka s přípravou jídel na dovolené? Ve kterých zemích jí moc nechutná a proč? A co umí sama nejlépe připravit? To vše prozradila v rozhovoru pro iDNES.cz.
VIDEO: Pohlreich doma vzorně poslouchá manželku. Cizrnovou polévku necedí
Zdroj:
idnes.cz
08.11.2021 (00:00)
bulvar
Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéfem za pár minut na Primě opět ukázal několik jednoduchých receptů jako inspiraci pro domácí vaření. Víte, jak se pozná stárnoucí kuchař? Tím, že mu začínají chutnat obyčejná jídla, prozradil na sebe.
Umíte správně uchovávat potraviny? Poradíme vám
Chytrá domácnost? Chtějte ji se standardem Matter
Recepty z nové kuchařky Jamieho Olivera: Dobroty z jedné pánve!
Podvědomě jsem si vybrala muže, který umí vařit, říká o partnerovi Svátková
Bacha při předvánočním nákupu: »Na vaření« nemusí být ČOKOLÁDA
Vaření z »musu« není úplně příjemná věc, říká kuchař Hugo Hromas! Umí Češi grilovat?
Tradice jako garance kvality špekáčků? Bejvávalo! »Běžné« dopadly lépe
Nákaza covidem-19 z povrchů a jídla: Jak dlouho přežívá virus ve vzduchu?
Lidé se bojí neznámého, říká o rasismu Chili Ta Thuy z MasterChefa
Známá moderátorka bojuje s krizí středního věku prací i razantní změnou image!
To nejlepší z Moravy: Festival jídla a řemesel na slavkovském zámku nezhatil ani déšť
České děti nesnídají a svačí sladkosti: Hrozí jim obezita a cukrovka. Co radí odborníci?
Křupavě a zdravě: Proč horkovzdušná fritéza patří do každé kuchyně
Pozdní mráz může podle vědců ovlivnit migraci listnatých stromů
Hvězda Pobřežní hlídky se vrací na obrazovky: Sexy vaření s Pamelou
Pozor při předvánočním nákupu: Čokoláda »na vaření« může být chyták! Co si hlídat?
Na Měsíci je jeskyně, mohla by posloužit jako útočiště, zjistili vědci
Ovlivňuje očkování menstruaci? Pozor na silné krvácení, varují norští vědci v nové studii
Liberecké Prostřeno! plné karambolů: Krvavá zranění, rozvařená jídla i nákup uprostřed vaření!
Vědci vyvíjejí lék na covid-19 z lamí krve: Zvíře má proti viru protilátky!
Lídry EU čeká debata o biči na vysoké ceny plynu, shodu nemají. Fiala požaduje strop
Mafiána prozradila videa o vaření
Vysíláme: Léčba Alzheimera a nádorů? Čeští vědci přišli s průlomovou metodou
Z vaření Anety Vignerové má legraci i Zdeněk Pohlreich: Když to Kolečkovi chutná, smál se jako kůň
Olivový skandál v Itálii: Dětem a seniorům firma roky dodávala nebezpečný olej!
Epicentrum: Léčba alzheimera a nádorů? Čeští vědci přišli s průlomovou metodou
První dávka AstraZeneca a druhá Pfizer? Vědci vidí naději v míchání vakcín proti covidu
Napínavé Prostřeno!: Kritika zahraničního menu a taktizování v plném proudu!
Pražský dopravní podnik vzkazuje: Už žádná reklama na alkohol či erotiku na busech a tramvajích!
Zkroťte drahé energie a potraviny: 6 rad, jak ušetřit při vaření?
S dietami na ni nechoďte. Milovnice jídla Markéta Hrubešová poslouchá své tělo a to se jí vyplácí
Extrémní výzva pro soutěžící: Vaření za neprůhlednou stěnou!
Obuv, kterou milují davy – rychlý přehled nejoblíbenějších modelů na světě

