NordVPN: užitečný pomocník pro ty, kteří se nechtějí nechat špehovat [recenze]

Zdroj Zdroj: zive.cz     02.07.2020 (12:53)     Sekcia it, počítače

Není vám lhostejné vaše soukromí a bezpečnost na internetu? • Efektivním řešením může být používání VPN • Testovali jsme NordVPN a prozradíme vám výhody i nevýhody celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

BSOD jako pomocník: Jak se vyznat v modrých obrazovkách smrti

Zdroj Zdroj: zive.cz     01.05.2020 (07:55)     Sekcia it-pocitace

Nenáviděnou modrou obrazovku signalizující pád Windows sice nevidí nikdo rád, často to však může být užitečný pomocník pro vyhledání problému. Vystačí systémové nástroje, lepší to však bude se specializovanou aplikací.

 

Komunisté nechtějí platy politiků vázat na minimální mzdu

Zdroj Zdroj: ceskenoviny.cz     17.05.2020 (11:44)     Sekcia it-pocitace

Praha - Komunisté nechtějí vázat platy ústavních činitelů na výši minimální mzdy, jak v uplynulém týdnu navrhla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Podle...

 

Formality na dálku: Jak zřídit elektronický podpis a k čemu je dobrý

Zdroj Zdroj: zive.cz     18.06.2020 (17:54)     Sekcia it-pocitace

Především podnikatelé a živnostníci ocení v dnešní době možnost podepisování dokumentů elektronicky na dálku. Ti, kteří nemají nebo nechtějí využívat datovou schránku, si mohou zřídit tzv. elektronický podpis. Jde to i z pohodlí domova.

 

Soudní dvůr EU smetl ze stolu dohodu EU a USA. Bojí se, že nás mohou Američané špehovat

Zdroj Zdroj: zive.cz     16.07.2020 (14:27)     Sekcia it-pocitace

Evropská unie a USA se před čtyřmi lety dohodly na tzv. Privacy Shieldu, který měl upravit, jak mohou americké internetové služby nakládat s daty evropských uživatelů uložených v zámořských datových centrech. Dohoda tehdy nahradila starší ujednání, které smetl ze stolu Soudní dvůr EU a jenž ...

 

Tipy na weby: hlídání dětí zdarma či posílání papírových dopisů internetem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.05.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

Komunitní web Hlídejme.cz sdružuje lidi, kteří nechtějí zbytečně utrácet za hlídání dětí a pohlídají si je sami navzájem. Naučit se posílat papírové dopisy přes internet je hračka s portálem Listonoška.cz. A v případě špatné dopravní situace pomohou najít lepší trasu mapy od Googlu.

 

Nový Huawei MateBook X láká na displej a haptický touchpad

Zdroj Zdroj: zive.cz     13.09.2020 (13:30)     Sekcia it-pocitace

Huawei na své vývojářské konferenci představil nové notebooky, chytré hodinky a sluchátka. Nositelnostem se věnovali kolegové na Mobilmanii, my se blíže podíváme na ony počítače. Čínská společnost po třech letech aktualizovala MateBook X. Zůstala mu úhlopříčka 13" a užitečný poměr stran 3:2, ale ...

 

Fedora 33 přejde na Btrfs

Zdroj Zdroj: root.cz     17.07.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[5 minut čtení] Po vyškrnutnutí Btrfs z Red Hat Enterprise Linuxu a soustředění sil na Stratis může rozhodnutí Fedory působit překvapivě. Stojí za ním dostatečné důvody? Jen v rychlosti připomeňme nejnovější fakt vzešlý z rozhodnutí Fedora Engineering and Steering Committee: s vydáním Fedora 33 přejde ve výchozí tato populární linuxová distribuce ze souborového systému Ext4 na Btrfs. Nejde o žádnou zásadní revoluci ani nevratný krok, ale pouze změnu ve výchozím nastavení instalace systému, který se v principu nedotkne lidí, kteří upgradují ze starší Fedory ani těch, kteří Btrfs nechtějí. Ti jednoduše setrvají u svého preferovaného filesystému, i kdyby to byl třeba Reiser4.

 

Turista psal negativní recenze na thajský hotel, nyní mu hrozí až dva roky vězení za pomluvu

Zdroj Zdroj: zive.cz     30.09.2020 (09:45)     Sekcia it-pocitace

Online recenze nejrůznějších podniků mohou sloužit nejen jako zpětná vazba jejich provozovatelům, ale také ostatním zákazníkům, jež díky nim mohou získat přesnější představu o tom, co je čeká. Mohou být ale i dvousečnou zbraní – vedle zmíněných pozitiv je totiž někteří zákazníci používají k ...

 

U.S. Space Force se chystají vypustit čtyři přísně tajné průzkumné satelity

Zdroj Zdroj: zive.cz     15.07.2020 (11:55)     Sekcia it-pocitace

Vesmírné síly Spojených států amerických (USSF) se jménem National Reconnaissance Office (NRO) chystají vypustit na oběžnou dráhu čtyři přísně tajné průzkumné satelity. Informoval o tom server Space.com. Tento užitečný náklad do vesmíru vynese raketa Minotaur IV, kterou postavila společnost ...

 

Tuhle desetiminutovou procházku po Marsu ve 4K si nesmíte nechat ujít

Zdroj Zdroj: zive.cz     26.07.2020 (08:13)     Sekcia it-pocitace

Disney+ míří do dalších evropských zemí. Češi i Slováci si mohou nechat zajít chuť

[článek] Twitter vs. Donald Trump, AI nahrazuje novináře a Facebook rozděluje uživatele

Jak se v Seznamu spouští nová služba během 14 dní

Softwarová sklizeň (13. 5. 2020)

[aktualita] Česká televize spustila novou HbbTV aplikaci k extralize ledního hokeje

[článek] Gigabitové připojení od Vodafonu: rychlosti a zkušenosti s novým routerem

Komunisté podmiňují toleranci vládě jednáními o ochraně vod

Minecraft jako deskovka funguje, ztrácí ale kreativitu PC verze | Recenze

Externí monitor pro malý stůl: přenosný pomocník nejen na cesty

Zákon MZ chce opozice většinou probrat mimo legislativní nouzi

Zástupci SŠ: Návrh nechat prospět maturanty je nespravedlivý

Reklamace mobilních aplikací: Jak reklamovat nákup aplikace na telefonu

Old Guard: Nesmrtelní – válečnice Charlize Theron průměrný akční film Netflixu nevytrhne [recenze]

Na migrační návrh EK se názory politiků liší, kvóty nechtějí

Jak lépe a příjemněji pracovat s e-maily v Thunderbirdu

Tenistka Martincová je ve finále po boxu a hodinách na kurtu

Povinnou možnost přenosu lodí u jezu žádají od poslanců vodáci

Software zdarma: aktivujte si automatické zálohování souborů

Pivovary nechtějí platit 100 milionů Kč na dani za vylité pivo

Klienti H-Systemu prosí stát o pomoc, nechtějí přijít o domovy

Pendleři se mohou zdarma testovat na covid na bavorském přechodu

Tipy na software: Jednoduchá tvorba panoramatických fotografií

Havlíček: Obchody, restaurace a služby chceme nechat otevřené

Vyproštění: Chris Hemsworth a jeho záchranná mise v Bangladéši na Netflixu [recenze]

Budoucnost léčby onemocnění oční sítnice? Místo starých očí bychom si mohli nechat narůst nové

Vodáci budou mít možnost přenášet lodě u jezů, schválila Sněmovna

Policie dosud nenašla mladíky, kteří se šli koupat do Sázavy

To je ale ohromná čtečka! Ideální do ušáku. Recenze PocketBook InkPad X

Radvac: „Garážová“ vakcína proti COVID-19 byla hotová za pouhé 4 měsíce

Software zdarma: zabraňte uspání PC či naopak automatizujte jeho restart

Kde je moje tělo? – nejlepší animovaný film roku 2019 na Netflixu [recenze]

Fotografové vyrazili do Mafie, pořídili snímky nasáklé kultovní atmosférou

Policie dál pátrá po mladících, kteří se šli koupat do Sázavy

Většina obchodů neplánuje na svátek 8. května otevřít

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy