Softwarová sklizeň (12. 8. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     12.08.2020 (00:00)     Sekcia it, počítače

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme ovládat LED světla chladiče, pomocí zkratek přizpůsobíme velikost a pozici oken, vyhledáme soubor se zdrojovým kódem dle výrazu a nakonec budeme vizualizovat a analyzovat data. Wraith Master umožňuje ovládat barevná LED světla na chladičích AMD Wraith. Podporuje všechny dostupné režimy a nastavení, která lze pro chladič použít. Konfigurace RGB LED je uložena v paměti zařízení, v případě odinstalace programu je nastavení ponecháno. V současné době je možné konfigurovat pouze pro chladiče Wraith Prism. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Softwarová sklizeň (11. 11. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     11.11.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na aplikaci pro návrh uživatelského rozhraní, vyzkoušíme lehký prohlížeč obrázků, zahrajeme si pár her pro PlayStation 1 a trochu provětráme Lenovo Legion. Editor vektorové grafiky napsaný ve Vala a GTK. Primárně se zaměřuje na vývoj uživatelského rozhraní. Jeho cílovou skupinou jsou hlavně weboví a grafičtí designeři, kteří používají Linux jako svou hlavní platformu.

 

Softwarová sklizeň (19. 8. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     19.08.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zahrajeme hry pro PS3, nainstalujeme obrazy disku na více médií naráz, vyzkoušíme jednoduchý hudební přehrávač a řekneme si o programovacím rozhraní pro začátečníky. Otevřený emulátor PlayStationu 3 napsaný v C++. Už od roku 2011 jej vyvíjí malý tým programátorů. Tento emulátor je stále ještě v experimentální fázi, takže ne vše v něm bude perfektně fungovat. V současné době si na něm můžete zahrát už 1876 her pro PS3 s tím, že se jejich seznam neustále rozšiřuje.

 

Softwarová sklizeň (16. 12. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     16.12.2020 (07:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zašifrujeme a zazálohujeme data, namapujeme tlačítka vstupních periferií, nasimulujeme uživatelské interakce a nakonec si necháme bezztrátově zoptimalizovat data. nFreezer umožňuje zašifrovat data a zazálohovat je na server. Jedná se o tzv. zálohování Encryption at rest, kdy je pro útočníka složité kromě získání dat (např. z nedůvěryhodného úložiště) také data dešifrovat. Pro šifrování využívá standardu AES. Zálohování probíhá inkrementálně a lze jej v průběhu přerušit a později v něm pokračovat.

 

Softwarová sklizeň (14. 10. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     14.10.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si navrhneme plošné spoje, vyzkoušíme si aplikaci pro konverzi audio souborů, vytvoříme si vlastní sociální síť a podíváme se na pár svobodných filmů a seriálů. Software pro návrh tištěných spojů. V jednom programu máte k dispozici editor desek a schémat nebo nástroj na správu knihoven s některými inovativními funkcemi. Jeho grafické uživatelské rozhraní je přehledné a intuitivní. Výstupní formáty jak projektů, tak knihoven jsou okem čitelné.

 

Softwarová sklizeň (16. 9. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     16.09.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na softwarově definované rádio, vyzkoušíme nástroj pro sledování přidělení paměti, představíme si MPD klienta a podíváme se na jednu komunikační aplikaci. Softwarově definované rádio postavené na GNU Radio. Pro interní komunikaci používá VoIP. Jeho primární účel je experimentální a vzdělávací, lze jej ale použít i pro datovou komunikaci. Jeho další využití je samozřejmě také jako amatérský radiopřijímač.

 

Softwarová sklizeň (28. 10. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     28.10.2020 (08:43)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Dnes se podíváme na systém pro zpracování a úpravu 3D triangulárních sítí, vyzkoušíme si zálohovací software, nasimulujeme si oběh vody v půdě a řekneme si o nástroji pro spouštění linuxových aplikací v DOSu. Systém pro zpracování a úpravu 3D triangulárních sítí. Poskytuje sadu nástrojů pro úpravu, vyčištění, opravu, kontrolu, renderování a konverzi těchto sítí. Také nabízí funkce pro zpracování dat získaných digitalizací 3D dat a pro přípravu modelů určených na 3D tisk.

 

Softwarová sklizeň (25. 11. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     25.11.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si extrahujeme zvukovou stopu z videa, vyzkoušíme nástroj pro vizualizaci síťového provozu, řekneme si o pokročilém YUV přehrávači a podíváme se na moderní desktopové prostředí. VIdeo TO MUsic jak už název napovídá je nástroj na extrakci zvukové stopy z videa. Umí to jak z online tak z offline video souborů. Stačí jen táhnout a pustit místní soubor nebo URL a zahájit konverzi. Aktuální verze umí zpracovat videa z YouTube a lokální soubory ve formátu MKV a MP4.

 

Softwarová sklizeň (2. 12. 2020)

Zdroj Zdroj: root.cz     02.12.2020 (00:00)     Sekcia it-pocitace

[1 minuta čtení] Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na ovladač uživatelského režimu pro adaptér Xboxu One, budeme pracovat s GitLab repozitáři v CLI a sestavíme si vlastní hlavní panel. xow je ovladač uživatelského režimu pro bezdrátový adaptér (USB dongle) Xbox One. Ovladač s tímto adaptérem komunikuje prostřednictvím knihovny libusb, vstup z joysticku pak umožňuje získávat přes kernel modul uinput. Mapování funguje na základě existujícího kernel ovladače (xpad aj.).

 

Softwarová sklizeň (3. 11. 2021)

Zdroj Zdroj: root.cz     03.11.2021 (00:00)     Sekcia it-pocitace

Dnes si představíme databázového klienta pro PostgreSQL, vytvoříme lokální certifikační autoritu, poohlédneme se po dalším git klientovi a nakonec se vypořádáme s příliš aktivní myší.

 

Softwarová sklizeň (22. 12. 2021)

Zdroj Zdroj: root.cz     22.12.2021 (00:00)     Sekcia it-pocitace

Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme rozhraní pro práci s AppImage balíčky, natrénujeme si sluch, podíváme se na internetovou televizi a na editor záznamů v EFI.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy