RECENZE: Katarzia se na albu Celibát brání okolnímu světu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.04.2020 (14:50)     Sekcia kultura

Nová deska slovenské písničkářky Katarzie dýchá a tepe v rytmu nočního velkoměsta. Textově se dotýká bolestí i radostí lidské duše. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

RECENZE: Katarzia zve na otevřeném albu posluchače až do ložnice

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     29.04.2020 (18:00)     Sekcia kultura

Nové, čtvrté album slovenské zpěvačky Katarzie, je rozhodně nejosobnějším titulem její dosavadní diskografie. Nese název Celibát a posluchač má chvílemi dojem, že autorce a interpretce v jedné osobě nahlíží přímo do ložnice.

 

RECENZE: Hostina ze zbytků. Norah Jones na povedeném albu potřebuje zvednout z podlahy

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     27.07.2020 (05:00)     Sekcia kultura

Americká zpěvačka a instrumentalistka Norah Jonesová sestavila překvapivě soudržné album z písní „vyhozených“ z předchozích nahrávání.

 

RECENZE: Dneska je to jiný, čistší a jasnější. Nové album Davida Pomahače je povedená záležitost

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     31.05.2020 (12:00)     Sekcia kultura

„Zase se bojím jít ven,“ zpívá David Pomahač na svém prvním sólovém albu. V době koronavirové jeho písně dostávají nový rozměr.

 

RECENZE: Zpěvačka Ols na albu Widma oslavuje čistou dokonalost přírody

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2020 (16:50)     Sekcia kultura

Folková hudba má mnoho podob. Od nyvého vzývání romantiky železniční tratě směr Luka pod Medníkem až po niterné tóny vyvěrající z neutuchající potřeby napojit se na prastará božstva.

 

RECENZE: Z úsměvu Katy Perry na novém albu bolí koutky od křeče

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.09.2020 (10:50)     Sekcia kultura

Na tváři smích, hluboký hudební kal. Takto parafrázovaně by se dala charakterizovat deska zpěvačky Katy Perry jménem Smile.

 

RECENZE: Kdo je tady kádrovák? Slovenští rockeři zhudebnili výpovědi šéfa StB

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     07.07.2020 (06:00)     Sekcia kultura

Unikátní projekt přináší nová slovensko-maďarská skupina Drť. Na albu s názvem Puntičkár zhudebnila výroky někdejšího šéfa československé Státní bezpečnosti Alojze Lorence.

 

RECENZE: Kiesza servíruje popové blaho bezstarostnosti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.08.2020 (16:50)     Sekcia kultura

Stýská se vám po době, kdy pop patřil k životním stylu, podobně jako videokazety s akčními filmy, horory a romantickými filmy typu Hříšný tanec. V tom případě sáhněte po novém albu zpěvačky Kieszy.

 

RECENZE: Naléhavě komorní Oumou Sangaré. Potichu lze vytvořit razantní myšlenku

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     29.08.2020 (12:00)     Sekcia kultura

První dáma západoafrické hudby Oumou Sangaré se na albu Acoustic vrátila od elektroniky k jemnějšímu zvuku. Chystá i návrat na pražský festival Respect.

 

RECENZE: Burian nechce být rockerem. Naštěstí

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     21.07.2020 (18:00)     Sekcia kultura

Jan Burian nikdy nedělá to, co se od něj očekává. Nebojí se vstoupit ani na tenký led s rizikem, že se pod ním prolomí. Kupodivu, většina těchto sázek mu vychází. Včetně té zatím poslední: dát svým písničkám regulérní rockový zvuk. Je to k poslechu na albu První láska.

 

RECENZE: Tereza Mašková je na albu Zmatená, prázdná a patetická

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.06.2020 (10:50)     Sekcia kultura

Zpěvačka Tereza Mašková vyhrála pátou řadu Česko Slovenské SuperStar, účinkovala v pořadu Tvoje tvář má známý hlas a má růžové vlasy. O kvalitách jejího alba Zmatená to vypovídá dostatečně.

RECENZE: Příběh o tom, jak si může český bluesman v Mississippi splnit sen

RECENZE: James Taylor překvapil. Obrátil se do minulosti amerického popu

RECENZE: Chilská zastávka. Frontman Manics věnoval sólovku Victoru Jarovi

Inheritance: Recenze...

Zemřel jeden z prvních kytaristů Red Hot Chili Peppers Jack Sherman. Hrál na debutovém albu

RECENZE: Potřebujeme tajemství a laskavost. Kurt Elling by měl na podzim přijet do Česka

Lví král s lidmi a ve městě. Beyoncé na vizuálním albu oslavuje dědictví Afriky

KOMENTÁŘ: Jak je důležité míti Vladimíra Mišíka

VIDEO: Dokument o Meky Žbirkovi předznamenává klip She’s Out Of Control

Bývalý gólman Čech začal bubnovat se skupinou Wills & The Willing

Jsem zásadová. Když o něco jde, stojím si za tím a neuhnu, říká Vondráčková

Kus hudební historie. Rukopis textů písní Boba Dylana je v aukci

Místo míčů chytá rytmus. Bývalý gólman Čech začal bubnovat se skupinou Wills & The Willing

Jsem fanda věcí, co posluchačům hned nejdou na ruku, říká zpěvačka Lenny

Modelka Iva Kubelková a rocker Michal Pavlíček zkoumají na albu duši žen

Skládání hudby je podivné i nádherné, říká zpěvačka Lenny

Zpěvačka Lenny vydává album Weird & Wonderful. Nechtěla jsem, aby začínalo hned největším hitem, říká v rozhovoru

Protivně popoví Trollové, kteří vítězně zrušili veškerá pravidla

Léto v Plzni oživí kultura, konají se festivaly Divadelní léto a Náplavka k světu

Ve věku 91 let zemřel jazzový bubeník Jimmy Cobb. Vystupoval například na legendárním albu Kind of Blue

Globální filmový festival We Are One ukáže světu masožravou Adélu

Prezidementi. Trmíková a Rašilov rozhodují o odsunu výkonného jelena

KOMENTÁŘ: Othello byl běloch. A zatýkat už budou smět jen Mizerové

Recenze: Film o Havlovi je dobře zahraný, ukazuje i člověka chybujícího

TZ Nový Batman fasuje seriálový spin-off...

Dvojka Spideyho Paralelních světů zahájila produkci. Jak to vypadá se spin-offem?...

Režisér Jurského světa se vydá na Atlantidu...

Jurský svět třetím dílem neskončí. Tvůrci lákají na novou éru...

RECENZE: Z Metalliky se stala Hollywoodica, spolehlivý stroj na peníze

RECENZE: Tereza Boučková jede Bhútánem. Skromně a šťastně

RECENZE: To musí být člověk magor. Při mrazivém útěku hřeje Psí láska

RECENZE: The Killers zvou na slastnou grandiózní hudební jízdu

RECENZE: Die Happy snaživě křísí ducha rockových devadesátých let

RECENZE: Poctivá písničková pocta Petrovi Skoumalovi šíří radost

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy