Meky: Trailer...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     23.05.2020 (18:35)     Sekcia kultura

Trailer je cool, plakáty jsou cool, nové záběry vypadají taky cool a King Skate Šimona Šafránka byl bez debat cool - takže je vůbec nějaký důvod nevěřit tomu, že i výsledný biják bude cool? Asi ne. Já mám pro Mekyho Žbirku celkem slabost, což malinko neguje moje obavy, že z mladých ČESKÝCH diváků... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Miroslav Žbirka vydává DVD z O2 areny a zahraje lékařům

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.05.2020 (16:50)     Sekcia kultura

„Nemoderný chalan“ Meky v karanténních časech nezahálí. Kromě DVD se záznamem koncertu k oslavám čtyřiceti let na scéně se chystá rovněž dokument Meky, který by se měl v kinech objevit v létě.

 

RECENZE: Meky jako fenomén i člověk. Moudrý muž si nečiní nárok na to, že všemu rozumí

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     10.07.2020 (05:00)     Sekcia kultura

Do kin přichází dokument o nepřehlédnutelné postavě československé populární hudby. Portrét Miroslava Žbirky zvaného Meky je hravý a místy ironický, ve výsledku ale především citlivý a uznalý.

 

VIDEO: Miro Žbirka zblízka, upřímně a s humorem. Přichází Meky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.05.2020 (08:59)     Sekcia kultura

Jeho skutečný život zná málokdo, přitom se podobá skvělé písni: má příběh, tempo, emoce a překvapení. O Mirovi Žbirkovi to tvrdí tvůrci snímku Meky, který zveřejnil ukázku. Do kin jde 9. července.

 

PRVNÍ DOJMY: Dokument Meky je nejsilnější v kontrastech a chvílích ticha

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.06.2020 (14:50)     Sekcia kultura

Po vizuálně nadupaném a Českým lvem oceněném dokumentu King Skate se režisér Šimon Šafránek hlásí neméně obrazově energickým snímkem Meky o životě a díle zpěváka Miroslava Žbirky.

 

Meky, V síti 18+, Kouř. Kina bez Hollywoodu se vrhají na domácí tvorbu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.07.2020 (07:58)     Sekcia kultura

Z pěti premiér týdne přicházejí jenom dvě ze zahraničí, a to mimo Hollywood. Většinu přírůstků tvoří domácí tvorba, ovšem skutečnou novinku mezi nimi zosobňuje pouze muzikantský portrét Meky.

 

RECENZE: Nenuceně zábavný vytrvalec ve škrtící košili. Prostě Meky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.07.2020 (07:57)     Sekcia kultura

Loni ve Varech začínal dokument o Jiřím Suchém, letos Meky kvůli zrušenému festivalu o start na červeném koberci přišel. Vůbec to nevadí, podstatou portrétu Mira Žbirky není oslava, nýbrž čistota.

 

S Mekym se dalo mluvit o fotbale i běžných věcech, říká režisér dokumentu Meky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.11.2021 (00:00)     Sekcia kultura

Režisér Šimon Šafránek se s Miroslavem Žbirkou opakovaně setkával s filmovým štábem, nahlédnul do jeho soukromí a výsledkem byl v roce 2020 uvedený dynamický snímek Meky, na nějž navázal dokumentem o vzniku Modrého alba.

 

Meky Žbirka chystá nové album a bude komunikovat přes La Manche

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.02.2021 (12:08)     Sekcia kultura

Meky Žbirka má letošní kalendář nabitý. Připravuje třetí řadu televizního pořadu Doupě, chystá vinylovou reedici Modrého alba a v neposlední řadě pracuje na nové studiové desce.

 

Od těžkých začátků v 70. letech k dokumentu Meky. Miro Žbirka bilancuje

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.07.2020 (17:00)     Sekcia kultura

Jeho hudba, to je mix britské lehkosti a slovanské rozervanosti, za něž vděčí anglické matce a slovenskému otci. Životní cestu Miroslava Žbirky (67), kterou kromě nezvyklé genetické kombinace ovlivnilo i několik tragických událostí, rekapituluje celovečerní dokument Šimona Šafránka s názvem Meky, který měl 8. července premiéru.

 

Zblízka, svižně, s nadhledem, shrnul Šimon Šafránek svůj film Meky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.07.2020 (07:58)     Sekcia kultura

Do kin míří Meky, celovečerní portrét zpěváka, muzikant a skladatele Miroslava Žbirky. Režisér snímku Šimon Šafránek slibuje dokument, který vidí svého hrdinu „zblízka, bez filtru, svižně a s nadhledem“.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy