RECENZE: Když bylo znásilnění běžný přestupek. Ze série Zmizím ve tmě mrazí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.08.2020 (13:59)     Sekcia kultura

Dokumentární série o skutečných zločinech jsou na vzestupu. Sérioví vrazi, znásilnění i záhadná zmizení diváky fascinují. Etický rozměr jejich popularizace přitom zůstává stranou. O trochu odlišný přístup se pokusili tvůrci řady Zmizím ve tmě z produkce HBO. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

RECENZE: Nevlastní bratr, trenér, myslivec. Trvalé Znásilnění pod kůží

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.11.2021 (07:00)     Sekcia kultura

Filmařsky žádná sláva, spíše publicistika než dokument, ilustrační záběry slušně řečeno na draka. Jenže projekt Znásilnění pod kůží, který ČT po úterní premiéře reprízuje ve čtvrtek, patří k výjimkám, jež se na řemeslné dovednosti nemusejí ohlížet.

 

RECENZE: Drásavou inscenaci o znásilnění by měl vidět každý (většinou muž)

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.10.2023 (17:10)     Sekcia kultura

Jsou témata, jejichž rozebírání a opakování neškodí v žádné době. Novinka Na první pohled otvírá problematiku znásilnění a vztah společnosti k oběti tak sugestivním způsobem, že ji lze doporučit každému. Ve Švandově divadle v roli právničky Tessy září Marie Štípková.

 

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     06.04.2022 (18:00)     Sekcia kultura

První a druhá Fantastická zvířata se líbila jen hrstce lidí a já jsem se (velmi potichu) hlásil mezi ně. Potterovský svět mě ohromně baví, a i když nová série zrovna nehýřila super postavami, pořád tu bylo dost kouzlení a rowlingovské hravosti na to, abych se v kině netrápil. Od trojky jsem každo...

 

Žaluji!: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     14.09.2020 (10:00)     Sekcia kultura

Roman Polanski ani v 86 letech nepřestává natáčet, a to navzdory nelibosti velké části filmové obce. Bylo by hezké rozebírat jeho nejnovější filmové díla bez nutnosti vyjádření k jeho kontroverzní minulosti, na níž už více než 40 let ulpívá děsivá šmouha v podobě obvinění ze znásilnění. Přestože ...

 

TZ Recenze duchařiny The Haunting of Bly Manor

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     18.10.2020 (11:00)     Sekcia kultura

Když se před dvěma lety objevil na Netflixu zprvu nenápadný horor The Haunting of Hill House, vzešel z toho hodně nečekaný (a příjemný) blesk z čistého nebe a jeden z nejlepších seriálů toho roku, který katapultoval režiséra Mikea Flanagana do první žánrové ligy. Hill House nebyl jen hutnou mrazi...

 

RECENZE: Vyžilý Downey Jr., peklo na ranveji. Krása, když se to umí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.04.2024 (10:00)     Sekcia kultura

Série Sympatizant, kterou uvádí HBO, zosobňuje nejen televizní vzácnost, totiž vybranou hostinu jak pro mozek, tak pro smysly. I divák, který špionážní zápletky zrovna nemiluje, rád uzná, jaká je to krása, když někdo umí vyprávět jako režisér Park Chan-wook.

 

RECENZE: Co když to bylo jinak, zkoumá Oběť, kterou poslali za Oscarem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.11.2022 (10:45)     Sekcia kultura

Prorazila už na festival do Benátek, Slovensko ji posílá do bitvy o cizojazyčného Oscara a nyní vstupuje Oběť i do kin v Česku, které bylo spolu s Německem jejím koproducentem.

 

Mezi živly: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     15.06.2023 (10:00)     Sekcia kultura

Už je to pár let, co jsem byl naposledy z nějaké pixarovky odvařený. Naposledy to bylo skutečně nejspíš u animáku V hlavě, což je rok 2015. Od té doby slavné studio samozřejmě do kin poslalo hromadu dalších filmů, většina z nich mě ale vůbec nezajímala, a když už jsem něčemu dal šanci, bylo to z ...

 

Franta Mimozemšťan: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     10.02.2024 (18:00)     Sekcia kultura

Když se před pár měsíci objevily v pražských multiplexech velké papírové poutače na Frantu mimozemšťana, bylo jasné, že se blíží něco výjimečného. A byla to pravda. Sci-fi komedie není zrovna žánr, do kterého by se filmaři v ČR pouštěli několikrát do roka, a když už, tak si vystačí s nějakým tím ...

 

RECENZE: Když jsou umění a diváci v divadle znásilněni aktivismem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.07.2022 (20:00)     Sekcia kultura

Jak již naznačuje odvážný název Muž vlastní penis, vagína vlastní ženu, představení Švandova divadla opravdu nabídne muže, ženu, penis i vagínu. To vše ve 3D. Bohužel. Téměř hodinu a půl dlouhé představení oplývá pohrdáním pohlavími, nesmiřitelným bouráním myšlenkových i genderových stereotypů a okatou provokativností.

Moonfall: Recenze

Nic ve zlým: Recenze

Vyšehrad: Fylm: Recenze

RECENZE: Poleháváme, nesnášíme se. Patnáct videí ukáže, jak se čeká na smrt

RECENZE: Boží mlýny aneb když v Expozituře řádí čeští Avengers

RECENZE: Smrt do roku 2020. Satira od Netflixu začne zavánět agitkou

Marco: Recenze

RECENZE: Albánský lék na severské chmury. Série Vítejte na konci světa svůj účel splnila

RECENZE: Duchovno mu nesedí, radši mlátí šmejdy. Kung Fu Panda 4

RECENZE: Detektivní série Mare z Easttownu je sólo pro Kate Winsletovou

Halloween zabíjí: Recenze

Gran Turismo: Recenze

RECENZE: Když psychologickou prózu střídá chudokrevná červená knihovna

Jeanne du Barry - Králova milenka: Recenze

RECENZE: Znásilnění, nebo pomsta? Seriál Pět let jde snaživě s dobou

RECENZE: Alanis Morissette se vzdala písniček a víceméně i zpěvu

RECENZE: PG Roxette se snaží znovu nastartovat popové dynamo

Hrana zlomu: Recenze

RECENZE: Něžné i kruté Krásné bytosti jsou vzdor osudu vskutku krásné

Nyad: Recenze

RECENZE: Tohle už tady bylo. V Srdci Evropy je průměrné skoro všechno

Irský zázrak: Recenze

RECENZE: Když Alejandro Jodorowsky tančí. Biografie je románem i učebnicí

Příběh, ze kterého mrazí. Minisérie Unorthodox vypráví o útěku před vírou

Wonka: Recenze

Saltburn: Recenze

Když prší slzy, kam utíká žena od násilnického muže? Zase k ženě

Godzilla x Kong: Nové imperium: Recenze

TZ Recenze animáku Star Wars: The Bad Batch

Pokračování Krotitelů duchů našlo režiséra

RECENZE: Byl slušný člověk. Když syn obhajuje otcovy válečné zločiny

UFO Švédsko: Recenze

RECENZE: Fyzicky nepříjemné. Dějiny násilí doprovázejí emoce i zvuk pračky

Šoumen krokodýl: Recenze

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy