RECENZE: Je nám opravdu ctí, Michale Prokope. Děti nám prominou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.11.2020 (11:39)     Sekcia kultura

Byli jsme srábkové, vyznává se zpěvák v životopisném dokumentu Michal Prokop Až si pro mě přijdou, jehož premiéru v sobotu večer uvede ČT art v rámci cyklu Je nám ctí. Také z něj se ctí vyšel. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Chlapec a volavka: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     23.11.2023 (09:30)     Sekcia kultura

Tak tentokrát už opravdu naposled! Anebo ne? Slavný a zbožňovaný japonský filmař Hajao Mijazaki před dekádou oznámil už několikátý odchod do důchodu a chvíli se opravdu zdálo, že jeho příběh s názvem Zvedá se vítr bude posledním celovečerákem, pod nějž se držitel čestného Oscara a bezpočtu festiv...

 

RECENZE: Kazmův film opravdu existuje. Ale svět by se bez něj obešel

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.08.2023 (08:00)     Sekcia kultura

Zase jedna bublina splaskla. Po dlouhých dohadech, zda Kamil Bartošek čili tvář internetu Kazma opravdu natočil film, nebo do kin láká jen na další ze svých mystifikací, se jeho Onemanshow: The Movie skutečně promítá. Paradoxně je nudnější než tanečky kolem.

 

Mayhem!: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     12.12.2023 (17:00)     Sekcia kultura

Francouzi byli v akčních filmech vždy velice činí a šikovní a zdá se, že nám v tomhle ohledu naservírují další slušný nášup. Mayhem! se totiž v dosti nadupaném traileru snaží prezentovat jako nástupce pecky Raid či Johna Wicka, v němž se hlavní hrdina prokope celým thajským podsvětím. A snaha je ...

 

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     25.08.2022 (13:00)     Sekcia kultura

Už dopředu raději uvádím, že tato recenze bude opravdu velmi osobní. A nejspíš nejenom pro mě, ale i pro řadu z vás. Stejně jako nespočet dalších, i já jsem v dětství vyrůstal na filmech Buda Spencera a Terence Hilla. Žral jsem Budovu mrzutost a ruce jak kladiva i Hillovu ukecanost a rychlé ruce....

 

RECENZE: Co takhle ozdravná pauza? Rozmělnit talent Petry Soukupové by byla škoda

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.01.2024 (12:10)     Sekcia kultura

Petra Soukupová, jedna z nejúspěšnějších českých spisovatelek po roce 2000, vydala novou knihu pro děti. Jmenuje se Divné děti a smutná kočka – a volně navazuje na autorčin pět let starý bestseller Klub divných dětí. Ty divné děti byly čtyři. Dva kluci, dvě holky. Kolem deseti jedenácti let. Každý měl něco, nějakou zátěž, nějaké prokletí – na těle nebo na duchu.

 

RECENZE: Pro opravdu trpělivého čtenáře je příběh ve stylu Agathy Christie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.01.2021 (13:57)     Sekcia kultura

Angličan Anthony Horowitz je v češtině známý hlavně díky knihám pro děti, kde je v hlavní roli tajný agent Alex Rider. Píše však i pokračování Sherlocka Holmese nebo Jamese Bonda. Jeho nejnovějším kouskem je „detektivní příběh ve stylu Agathy Christie“, jak praví obálka – kniha s pěkně zpěvným titulem Mnoho strak věští vraždu.

 

RECENZE: Skutečná zvířata, pravý sníh. Nejen děti ocení Maxe a Máju

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.02.2024 (11:10)     Sekcia kultura

Vzít děti do kina znamená většinou výpravu do pohádkové říše animovaných postaviček. O to příjemnější změnu představuje novinka Max a Mája: Příběh lištiček, natočená se skutečnými zvířaty v jejich přirozeném prostředí v severozápadní Kanadě.

 

No Sudden Move: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     16.06.2021 (10:00)     Sekcia kultura

Kde jsou ty časy, kdy Soderbergh točil pecky z ranku Dannyho parťáků, Traffic – Nadvlády gangů, Zakázaného ovoce a kdysi trochu nedoceněné Nákazy? Slušní Loganovi parťáci prominou, ale poslední roky je to od Stevena nuda, kterou mu financují už jenom streamovací platformy vděčné za jakýkoliv dalš...

 

Šoumen krokodýl: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     25.10.2022 (13:09)     Sekcia kultura

Vždycky, když píšu o filmu pro děti, jsem trošku nervózní z toho, že vím, že nejsem cílovka. A na rozdíl od jiných filmů primárně určeným jiným typům diváků jde zrovna tuhle cílovku odhadnout docela těžko. U Šoumena krokodýla jsem však měl štěstí, v sále bylo několik desítek z dětí plus mínus prv...

 

GLOSA: Mistři prominou, vzkázaly Oscary. Oč přišli ti, kdo nepřišli

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.03.2023 (11:00)     Sekcia kultura

Bez překvapení i přešlapů se obešlo 95. udílení Oscarů. Poněkud dietní večer nicméně dal najevo, že po afroamerické vlně teď hodlá uspokojit jiné čekatele. Malajská rodačka Michelle Yeohová se stala první asijskou nositelkou ceny pro herečku v hlavní roli a tančilo se po indicku.

RECENZE: Colours Of Ostrava den první aneb Co jste hasiči?

RECENZE: Nové album Hurts vzbuzuje dojetí a sype konfety

RECENZE: Opravdu a doslova Na krev. Na scéně i v osobním výprodeji

Film o pandemii od Michaela Baye má problémy. Proč na něm herci nesmí pracovat?...

Spiderhead: Recenze

RECENZE: Na krumlovské točně vyvolá Formanova projekce doslova závrať

RECENZE: Scorpions zahráli solidně, opravdu strhnout ale nedokázali

Madam Web: Recenze

RECENZE: Tak do tance, mládeži, vyzývá na albu DISCO Kylie Minogue

Ztracená kulka 2: Recenze

RECENZE: Jako Pelíšky u moře. Dívčí vzpouru s harpunou líčí Muréna

RECENZE: Láska pod poklopem. To je sci-fi romance White Plastic Sky

RECENZE: Co je vlastně evropský film? Výstižně odpoví Daaaaaalí!

RECENZE: Nesnáším Pohádkov je neurvale zábavná komiksová rubanice

RECENZE: Taylor Swift je na nové desce velmi nenápadně vypočítavá

RECENZE: Oko za oko, gram za gram. Ubal a zmiz jen pěstuje žánrovou hru

Invalida: Recenze

Znovu se zamilovat: Recenze

RECENZE: Denzelu Washingtonovi chybí ve třetím Equalizerovi šest statečných

RECENZE: Hudba Sarah & The Adams je plná konejšivého klidu

TZ Recenze třetí Sexuální výchovy

RECENZE: Šarlatán si mohl víc věřit. Ivan Trojan ale ztvárnil opravdu silnou postavu

Lou: Recenze

Dvě slova jako klíč: Recenze

První recenze: Druhý Top Gun je blockbusterem roku!

RECENZE: Téměř pohádkové jsou knižní Příběhy biatlonového šílenství

TZ Recenze páté řady Cobra Kai

RECENZE: David Koller je nejsilnější, když ho netíží jméno Lucie

Chip a Dale: Recenze

The King of Staten Island: Recenze

Pánský klub: Recenze

RECENZE: Kéž by Poslední oběť byla opravdu poslední v celé sérii

RECENZE: Útěk z Utopie. Země, kde občan musí odevzdávat vlastní výkaly

RECENZE: Něžné i kruté Krásné bytosti jsou vzdor osudu vskutku krásné

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy