Viggo Mortensen a David Cronenberg opět spolu

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     02.02.2021 (08:59)     Sekcia kultura

David Cronenberg natočil spoustu filmových klasik. Na kontě má Mouchu, Východní přísliby, Nahý oběd nebo Mrtvou zónu. Ale svůj poslední kousek poslal tenhle svérázný Kanaďan do kin v roce 2014, což už je zatraceně dlouhá doba. Kariéru nepověsil na hřebík, jen pořád hledá zajímavý projekt, kterého... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

David Cronenberg a Viggo Mortensen chystají brutální sci-fi

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     30.04.2021 (17:30)     Sekcia kultura

David Cronenberg je už žijící hollywoodská legenda, jež má na kontě spousty značně osobitých a nekompromisních klasik, z nichž nebylo divákovi příliš dobře, a i v novém tisíciletí nám dokázal naservírovat pecky jako Východní přísliby či Dějiny násilí. Svůj prozatím poslední snímek však natočil sv...

 

Viggo Mortensen míří na Divoký západ

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     07.10.2022 (17:30)     Sekcia kultura

Viggo Mortensen už asi nikdy nebude patřit mezi hollywoodské megahvězdy plnící kina (a ani jí být asi nechce), ale rozhodně zůstává jménem, na něž diváci zatraceně slyší. Představitel Aragorna totiž pořád patří mezi herce, který si filmy pečlivě vybírá. I když třeba jeho letošní sázka na Cronenbe...

 

David Cronenberg se spojí s mrtvými

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     12.05.2022 (13:00)     Sekcia kultura

David Cronenberg, režisér takových pecek jako Moucha, Dějiny násilí či Východní přísliby, se v posledních letech malinko flákal. Zdá se ovšem, že letos by se mohl vrátit v opravdu velkém stylu. Jeho novinka Crimes of the Future, v níž se s Viggo Mortensenem vydá do tajů lidských těl a vrátí se ke...

 

První reakce: Cronenbergovo Crimes of the Future sbírá rozporuplné ohlasy

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     25.05.2022 (14:00)     Sekcia kultura

Zvučný filmový festival v Cannes je v plném proudu a jeden z nejočekávanějších snímků na něj přivezl režijní veterán David Cronenberg, který se po menší filmařské pauze vrátil opravdu ve velkém stylu. Jeho novinka Crimes of the Future, v níž si Viggo Mortensen hraje se svými vlastními orgány a se...

 

RECENZE: Viggo Mortensen proti svému filmovému otci hraje druhé housle

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.05.2021 (10:57)     Sekcia kultura

Nositel tří hereckých nominací na Oscara si zkusil režii. Podle svého scénáře Viggo Mortensen natočil drama otce a syna Ještě máme čas, jež patří k prvním premiérám otevřených kin. Představitel Aragorna v Pánovi prstenů, hrdina filmů Zelená kniha či Tohle je náš svět si tu přidělil i roli.

 

Viggo Mortensen a Al Pacino proti mafii

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     22.05.2023 (13:00)     Sekcia kultura

David Mamet není možná jméno, které by se v Hollywoodu skloňovalo extra často, rozhodně by však mělo. Mamet je především autor divadelních her, ale občas si odskočí i sem, aby napsal nějaký scénář nebo natočil film, z něhož se časem stane klasika. Pomáhal na svět Neúplatným, Roninovi, Vrtěti psem...

 

Ještě máme čas: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     04.06.2021 (13:00)     Sekcia kultura

Rozhodně se nedá říct, že by Viggo Mortensen svůj režijní debut uspěchal. Posledních pár let se snažil o realizaci vlastního scénáře, navíc film i produkoval, postaral se o hudbu i jednu z hlavních rolí. A zjevně ho k tomu vedly hluboké vnitřní zážitky – zhruba před pěti roky se totiž oba Mortens...

 

VIDEO: Kina vedle festivalových vítězů otevře Viggo Mortensen

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.05.2021 (16:50)     Sekcia kultura

Zatímco multiplexy s otevřením váhají, dokud nebude povoleno občerstvení v sále, pro jiná kina, vesměs jednosálová, už se chystá nabídka. Společnost Aerofilms nasadí hned v prvním týdnu po znovuotevření sálů režijní debut herce Vigga Mortensena Ještě máme čas.

 

Cronenberg dotočil svůj nový horor. O čem bude?

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     21.06.2023 (17:00)     Sekcia kultura

80letý veterán filmové branže David Cronenberg rozhodně neotálí a poté, co loni představil svůj sci-fi horor Zločiny budoucnosti, natočil letos další temnou vizi toho, co nás možná jednou čeká. Snímek The Shrouds vznikal v kanadském Torontu a natáčení zabralo jen zhruba měsíc. Rolí v jeho novince...

 

RECENZE: Ještě máme čas je chlapská porce nesnesitelnosti. Ke sdělení se divák musí prokousat

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     04.06.2021 (05:00)     Sekcia kultura

Americký herec Viggo Mortensen má za sebou zářnou hereckou kariéru, z jeho filmografie lze namátkou připomenout Cronenbergovy Východní přísliby (2007), oscarovou Zelenou knihu Petera Farrellyho (2018) a samozřejmě roli charismatického bojovníka Aragorna v Pánovi prstenů (2001–2003). Ve dvaašedesáti letech teď představil také svůj scenáristický a režijní debut Ještě máme čas, kde rovněž ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Východní přísliby: V.I.M.

Zločiny budoucnosti: Recenze

Mikrorecenze karlovarských bijáků I.: David Cronenberg a české novinky

Videodrom: V.I.M.

David Koller opouští kapelu Lucie. Odehrají spolu koncerty do konce léta

Thirteen Lives: Trailer

Na obzoru: indiánský Predátor a nový Cronenberg

RECENZE: Ještě přímočařejší než Michal David sám je film o něm

RECENZE: Členové Lucie hrají vedle sebe, ale bohužel ne spolu

„My Chorvati to přechlastáme.“ Dlouhý a Novotný poprvé spolu po 35 letech

TZ Recenze speciálu Přátel

Byl táta jako Trautenberk? V něčem ano, vzpomíná David Prachař

První dojmy: Mank od Davida Finchera

Ať se zruší výtvarné granty, přeje si výtvarník Jiří David

‚Cítím pokoru a vděk.‘ Michal David slaví 60. narozeniny a 40 let na hudební scéně

RECENZE: Kozubův Rain Man si ve filmu Spolu říká o Českého lva

Zachraňuje rodinu sexem přes internet. Víc odhalí film Jedna noc

Warneři chtějí více Pottera a Supermana

VIDEO: David Koller má nový singl a klip k písni My se vám ozveme

Starým písničkám jsem dal moderní zvuk, říká Michal David

KOMENTÁŘ: Michal David se má dobře. A ještě to národu klidně ukáže

David Žák dostal výroční cenu Albatrosu, teď píše o Tleskačovi

Připadá mi nepatřičné zpívat po šedesátce disko, říká Michal David

Král Šumavy si nebezpečí uvědomoval, ale nebylo cesty zpět

Příroda bije na poplach, varuje v novém dokumentu David Attenborough

Přivezu vám emotivní rozloučení, slibuje zpěvák David Coverdale

RECENZE: I na onom světě se David Drábek chvástá a přehání

RECENZE: David Koller je nejsilnější, když ho netíží jméno Lucie

TELEVIZIONÁŘ: Jsou Spolu. Žilková a Štěpán Kozub jako tuzemský Rain Man

V nové vánoční pohádce Krakonošovo tajemství si pána hor zahraje David Švehlík

Cenu Anděl získali Ewa Farna, David Stypka a skupina Mirai

Zdvojení ve vile aneb Výstava roku. Svět umělců je drží pohromadě víc než jen slupkou

David Pomahač zosobňuje písničkářství ve zvukovém prostředí bez kytary

Drápy a krev? Pohádková drsnost dětem neškodí, míní David Prachař

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy