Denis Villeneuve promluvil o plánech s druhou částí Duny

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     18.08.2021 (17:00)     Sekcia kultura

Pokud se nic nezmění, dočkáme se epické Duny od režiséra Sicaria nebo Příchozích Denise Villeneuvea na plátnech už 22. října. A opravdu věřme, že to klapne, protože jinak bude konec roku dost smutný. Nicméně jak samotný tvůrce dopředu varuje, příběh filmu nebude kompletní adaptací celé knihy, nýb... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Villeneuve už sepisuje trojku Duny

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     22.04.2024 (13:00)     Sekcia kultura

Denis Villeneue nelení. Po úspěchu druhé Duny, která celosvětově utržila bezmála 700 milionů dolarů, už sepisuje její třetí část. Zatímco o úvodní román ze světa Duny se podělily dva filmy, trojka adaptuje druhou knihu série Franka Herberta s názvem Messiah (v češtině se titul překládá jako Spasi...

 

RECENZE: Za devadesát procent. Druhý díl Duny je krutá i krásná podívaná

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.02.2024 (00:00)     Sekcia kultura

Po zhlédnutí druhé části sci-fi eposu Duna lze prohlásit, že v prvním díle se režisér Denis Villeneuve rozehříval a všechny vypravěčské i audiovizuální trumfy vynáší na stůl teprve nyní.

 

První dojmy: epické pokračování Duny

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     27.02.2024 (18:00)     Sekcia kultura

Denis Villeneuve se nedávno nechal slyšet, že mu chybí doba, kdy filmy byly vyprávěny více pomocí obrazů a méně za pomoci dialogů. No jestli má někdo šanci tuhle éru alespoň částečně přivést zpátky, je to nejspíš tenhle kanadský velikán, protože pokračování jeho epické Duny je v podstatě jeden úž...

 

Denis Villeneuve chystá další sci-fi klasiku

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     16.12.2021 (13:30)     Sekcia kultura

Většina z nás si asi před pár týdny solidně oddechla. Nejen, že se velmi očekávaná Duna opravdu povedla a Denis Villeneuve natočil jeden z největších kinozážitků roku, který si tu návštěvu multiplexu prostě zaslouží, ale navíc si díky solidním tržbám dokázal vybojovat potřebný druhý díl, jenž ada...

 

‚HBO nejspíš zabila Dunu.‘ Režisér Denis Villeneuve ostře kritizuje model duálních filmových premiér

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     11.12.2020 (15:00)     Sekcia kultura

Očekávaný sci-fi snímek Duna bude mít příští rok premiéru zároveň v kinech i na streamovací službě HBO Max. Jeho režisér Denis Villeneuve (Zmizení, Blade Runner 2049) v článku napsaném pro magazín Variety nešetří hněvem. Společnosti Warner Brothers a AT&T podle něj zabily filmový průmysl.

 

První reakce: Velkolepá Duna je nej sci-fi posledních let a adeptem na film roku

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     04.09.2021 (13:00)     Sekcia kultura

Ano, letos se té Duny nejspíš opravdu dočkáme. Ostře sledovaný režisér Denis Villeneuve nám už příští měsíc naservíruje první část adaptace jedné z největších knižních klasik vůbec. Trailery slibovaly opravdu obří film, který by mohl potěšit jak čtenáře Franka Herberta, tak fanoušky velkolepých s...

 

Denis Villeneuve slibuje třetí Dunu

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     30.08.2023 (09:30)     Sekcia kultura

V ideálním světě by se touhle dobou pořádně rozjížděla kampaň na druhou Dunu, jenže v Hollywoodu stávkují scenáristé i herci a pro ty druhé to znamená nejen to, že nesmí před kameru, ale nemůžou film ani propagovat. A to je u velkolepé a sakra drahé sci-fi podívané plné hvězd trochu problém, takž...

 

Jak dlouhá bude druhá Duna?

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     12.12.2023 (17:00)     Sekcia kultura

Legendární sci-fi román Duna spisovatele Franka Herberta je tak hutné dobrodružství, že když režisér Denis Villeneuve přistoupil k adaptaci příběhu, rozdělil jej hned na začátku na dvě části, a to i přesto, že neměl jisté, že dvojku skutečně natočí. Nakonec to klaplo, a kdyby nedošlo na letošní s...

 

Duna: Část druhá: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     29.02.2024 (18:20)     Sekcia kultura

Nejsem konzervativní, ale pár jistot mám rád. A Denis Villeneuve mi je dopřává v pravidelných intervalech. Ve chvíli, kdy i géniové jako Fincher točí nudné průměrnosti, Matthew Vaughn ztrácí sebe sama v přeplácanostech typu Argylle, Zack Synder servíruje bláboly, jaké si nedokáží užít už ani nená...

 

VIDEO: Jak vypadá Duna, kde bílého hrdinu vystřídala černošská herečka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.09.2020 (16:52)     Sekcia kultura

Do předvánočních kin, přesně 17. prosince, přijde nejnovější verze slavné sci-fi Duna. Podle předlohy Franka Herberta ji tentokrát natočil Denis Villeneuve, který v klasickém příběhu o malé planetě s velkým pokladem udělal několik změn.

VIDEO: Zdává se mi o dívce z jiné planety. V nové podobě se vrací Duna

Druhá Duna vítá hereckou legendu

Režisér Texaského masakru točí vlkodlačí horor

Druhá Duna ulovila bondgirl

Warneři odkládají své komiksové hity. Kdy dorazí nový Batman?

KINORIP: První záběry z epické Duny

TOP 10 soundtracků Hanse Zimmera

Život je někdy příšerný a je to tak v pořádku, míní Denis Šafařík

Naše seriály nabízejí jen vizitky českých vrahů a loupežníků, říká Filip Renč

První nové fotky z Duny 2!

GALERIE: Kupa nových plakátů Duny 2!

DENIS MATSUEV klavírní koncert

Sicario se dočká třetího dílu

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2022)

Téma: Dočkáme se v říjnu Duny na HBO Max?

Ferrari: Teaser

Špatný film skvělého režiséra. Jsem pyšný na všechno kromě Duny, prohlásil David Lynch

VIDEO: Pohled na Zabijáky rozkvetlého měsíce

Bídníci: Re-release Trailer

Téma: Bude Matrix Resurrections v kinech propadák?

Jak osedlat písečného červa. Očekávané pokračování Duny navnadilo trailerem

Druhá Duna letos nedorazí

Na co do kina aneb 10 nejočekávanějších filmů do konce roku

Téma: Všechno, co víme o nové Planetě opic

Duna 2 oficiálně odklepnuta! Premiéry se dočkáme brzy

Téma: Dočkáme se na podzim druhé Duny, nebo ji Warneři odloží?

Soutěž o LEGO®: Vyhrajte parádní ornitoptéru z Duny

Swim: Trailer

MovieZone Live #217 nejen o Duně už ve čtvrtek ve 21:30

MovieZone Live #217 nejen o Duně už ve čtvrtek ve 22:00

Třetí Spider-Man a Kraven se opozdí. Sony odkládá své filmy

MZ Live #217 o Duně, Rytmusovi a Neesonovi a Shawshank a Nebezpečná rychlost na HH

MovieZone Live #217 o Duně 2, Železných bratrech, Neesonovi i Rytmusovi

Měl jsem písek úplně všude. Čeští kaskadéři vzpomínají na natáčení Duny

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy