RECENZE: S dětmi se probudila, bez nich zhasla. Věra Plívová-Šimková

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2023 (07:10)     Sekcia kultura

Jen vzácně se stane, že dokumentarista vyzařuje stejně nakažlivé nadšení jako hrdina jeho filmu. K takovým výjimkám patří středeční premiérový titul ČT art, nazvaný prostě Věra Plívová-Šimková. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ve věku 103 let zemřela britská zpěvačka Vera Lynn

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.06.2020 (11:37)     Sekcia kultura

Ve věku 103 let zemřela britská zpěvačka Vera Lynn. Byla oblíbená hlavně mezi vojáky druhé světové války. Zpívala o míru a touze po domově. Zmínku o ni najdeme na dvojalbu The Wall kapely Pink Floyd v dvojici skladeb Vera a Bring The Boys Back Home.

 

Lítá v tom: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     15.12.2023 (15:30)     Sekcia kultura

Romantické komedie jsou dlouhodobě oblíbený žánr u českých diváků a logicky i u českých filmařů. Problém je ale v tom, že jen málo z nich se skutečně povede, že spousta z nich je doopravdy špatná a že filmaři si pod pojmem romantická komedie mnohdy představují tupé příběhy o ženách toužících ulov...

 

RECENZE: Milující i chladné ženy. Vypráví o nich Atentátník či Říše divů

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.02.2021 (16:55)     Sekcia kultura

Tři nové romány z produkce nakladatelství Moba se vrací k událostem první poloviny minulého století. Dva z nich, Atentátník a Lady Clementine, jsou založeny na skutečnosti, třetí nazvaný Říše divů je fikce.

 

Ve věku 94 let zemřela režisérka Krkonošských pohádek Věra Jordánová

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.11.2022 (18:21)     Sekcia kultura

Ve věku 94 let v neděli zemřela televizní režisérka Věra Jordánová. Věnovala se zejména tvorbě pro děti a mládež, režírovala například večerníčkovou sérii Krkonošské pohádky. Informaci o úmrtí Jordánové potvrdila její dcera Jana Procházková.

 

TZ Recenze děsivého Příběhu Jeffreyho Dahmera

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     01.10.2022 (12:45)     Sekcia kultura

Jeffrey Dahmer zabil mezi lety 1978 a 1991 celkem sedmnáct mladých chlapců a mužů. Předtím, než se na nich dosyta (ehm) vyřádil, je zdrogoval a většinu z nich bezbolestně uškrtil.Inu, a pak... některé části (většinou lebky) si občas nechal na památku svého činu, jiné části vyhodil do koše a na ji...

 

RECENZE: Barevní, vtipní i hluční Mimjové vsadili na pantomimu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.09.2020 (13:54)     Sekcia kultura

Představením pro rodiny s dětmi zahájilo oficiálně provoz pražské Divadlo Bravo. Zdejší soubor Losers Cirque Company a mim Radim Vizváry společně zvou na barevné představení kombinující pantomimu, nový cirkus i tématiku bojových umění.

 

Tání: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     25.01.2024 (09:00)     Sekcia kultura

Uprostřed zcela prázdné místnosti se houpe oběšenec, pod nímž se nachází kaluž vody. Co se stalo? Jak se muž zabil? Tuhle hádanku řekne třináctileté Evě (Rosa Marchant) její otec a dívka s ní pak slaví spoustu úspěchů mezi kamarády. Křehké vazby mezi sotva dospívajícími dětmi však čekají těžké zk...

 

RECENZE: Čtyři Matky, málo smíchu. Kletba českých romantických komedií

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.06.2021 (10:50)     Sekcia kultura

Do sbírky českých romantických komedií přibyly Matky, jež by se daly charakterizovat jako Sex ve městě s dětmi v zádech. Na rozdíl od jiných divákovu inteligenci vyloženě neurážejí, ale samy hrdinky jí rozhodně nepřekypují.

 

RECENZE: Bojovní Návštěvníci. Jak se rodinka vydala na Špicberky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.03.2023 (10:50)     Sekcia kultura

Zajímavý portrét novodobé misionářky přináší do kin dokument Návštěvníci, loni oceněný na festivalu Jeden svět, jehož letošní ročník právě začíná. Sociální antropoložka s mužem a třemi malými dětmi přesídlila na Špicberky, kde se v ní sváří vědecký úkol se sluníčkářskou náturou.

 

Věra Křesadlová slaví 80. Herečka zaujala smyslem pro humor i krásou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.02.2024 (07:30)     Sekcia kultura

Výtvarnice, herečka a zpěvačka Věra Křesadlová slaví ve středu 28. února osmdesátiny. Nejvíce se uplatnila v divadle Semafor, kde zažila slavnou éru scény v 60. až 80. letech. Stříbrné plátno pak dobyla svou přirozeností a smyslem pro humor, které dobře ladily s všednodenní poetikou jednoho z proudů domácí nové vlny.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy