Nostalgie: V.I.M.

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     04.02.2024 (17:30)     Sekcia kultura

Co představuje vlast? A co obnáší exil? Je stesk po domově zhojitelný? Je snad dětství jediný idylický moment v životě? Jak jen snít v cizí řeči.Nostalgie otvírá černobíle pohledem na kopec, z něhož sestupuje několik žen. Vidíme dům a slyšíme lidový zpěv, obraz je to zároveň idylický i teskný. Ko... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nostalgie jako avantgarda? V galerii Pragovka šest umělců prezentuje svou vizi

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     10.07.2020 (18:00)     Sekcia kultura

Adam Kašpar, Vilma Prázná, Alžběta Josefy, Julie Koudela Hansen-Löve, Ondřej Maleček a Matěj Kolář. Všichni jsou to zástupci střední generace a každý má jinou reflexi žité reality. Velkou roli na tom, co jsme teď, má naše minulosti. Přichází nostalgie.

 

RECENZE: Lana del Rey je na nové desce zběsile klidná

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.04.2021 (14:50)     Sekcia kultura

Americká zpěvačka Lana Del Rey, milovnice retra a nostalgie, konečně vydala několikrát ohlašovanou a kvůli pandemii odloženou desku Chemtrails Over The Country Club.

 

RECENZE: Švédské starosti na naši hlavu, natožpak na ruskou beznaděj

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.09.2020 (16:41)     Sekcia kultura

Ve švédské Kiruně rozdávají zimní oblečení, v ruském městečku Jelňa hledají kosti vojáků. Oběma dokumentům, které rozšířily nabídku kin, vládne nostalgie, ale krutě odlišná.

 

TZ Recenze páté řady Cobra Kai

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     18.09.2022 (14:00)     Sekcia kultura

Jestli mi nějaký seriál dělá v posledních letech opravdu velkou radost, tak je to právě parádní Cobra Kai. Z nenápadného sequelu Karate Kida vyrostla neskutečně návyková jednohubka s výtečně napsanými postavami, čím dál lepšími bitkami a tou správnou porcí osmdesátkové nostalgie a fan servisu. A ...

 

KOMENTÁŘ: To je fór! Jako by snad televizní nostalgie nebylo dost

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.06.2021 (07:59)     Sekcia kultura

Načasovala si to vskutku náramně. Prima Star, nová stanice zaměřená na vlastní archivní tvorbu mateřské Primy od seriálů po zábavu, zahájila vysílání v polovině června. Tedy v termínu, kdy na tradiční reprízovou politiku prázdninové sezony přepojují v podstatě všechny televize.

 

VIDEO: Představuje se dokument o Kunderovi (téměř) bez Kundery

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.09.2021 (11:58)     Sekcia kultura

Dokument Milan Kundera: Od Žertu k Bezvýznamnosti přijde do českých kin 21. října. Nyní představuje trailer a plakát, který visí také v Českém centru v Paříži na výstavě s názvem Milan Kundera: Nostalgie po Evropě.

 

(Ne)strašení Bílým pánem. Nápaditá ostravská inscenace má aroma nostalgie

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     29.11.2021 (05:00)     Sekcia kultura

Národní divadlo moravskoslezské obohatilo svůj repertoár novým nastudováním komické opery Jaroslava Křičky Bílý pán aneb Těžko se dnes duchům straší. Vznikla inscenace v režii Ondřeje Havelky, která je plná vtipu, humoru a muzikantského elánu.

 

Téma: 5 pokračování osmdesátkových klasik, která se blíží do kin

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     11.10.2022 (13:00)     Sekcia kultura

Dvojka Top Gunu letos jasně ukázala, že by se nikdy neměla podceňovat nostalgie v moderním balení. Maverickův návrat drtivě zabodoval ve všech ohledech (už má na kontě skoro 1,5 miliardy dolarů!) a mnoha lidem vrtá hlavou, co dalšího by mohlo mít alespoň poloviční úspěch.Podle Hollywoodu jsou sam...

 

RECENZE: Avril Lavigne v Praze zachránila nostalgie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.04.2023 (10:28)     Sekcia kultura

Není samozřejmostí, aby se interpreti dvě dekády po svém komerčním vrcholu těšili z pohledu na zaplněnou halu. Avril Lavigne se to v Praze poštěstilo. Vrátila se k nám po dlouhých patnácti letech, a to v době, kdy je pop-punk znovu v kurzu. Přesto stál její koncert hlavně na vzpomínkách na minulost.

 

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     23.11.2022 (09:00)     Sekcia kultura

Nostalgie jako prase a coby divák, který v mládí knížek o Mikulášových patáliích prečetl poměrně dost, jsem se během traileru vlastně pořád usmíval od ucha k uchu. Sázka na styl klasických Sempého ilustrací sice vypadá na první pohled jednoduše, na ten druhý ale zatím skvěle funguje a každému čte...

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy