Lidé ji odsuzovali, ale já viděl i druhou stranu, říká novinář Moravec o Soukalové

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.03.2024 (14:00)     Sekcia kultura

Pořád v sobě mám duši novináře, ale spisovatel zní taky dobře, říká Martin Moravec. Už osmnáct let vede Magazín DNES, v posledních letech také píše biografie a knihy rozhovorů. Vloni na podzim mu vyšla sedmá, opět velmi úspěšná kniha. Co musí nyní udělat pro to, aby neskončil v knižním pekle? celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Kdo mohl, odjel z New Yorku pryč. Spousta mých přátel onemocnělo, říká fotografka Marie Tomanová

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     25.05.2020 (05:00)     Sekcia kultura

Marie Tomanová je mladá česká fotografka žijící v New Yorku. Jak říká, pandemie změnila město k nepoznání – na jednu stranu lze dojít pěšky z East Village na 5. Avenue prostředkem ulice, na stranu druhou z města čiší obavy a úzkost. Metropole, která dříve tepala životem, je koronavirem stále paralyzovaná.

 

Imaginární přátelé: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     15.12.2023 (19:00)     Sekcia kultura

Z hlavy Johna Krasinskiho bych teda upřímně viděl raději něco úplně jiného než Příšerky s.r.o. naruby (třeba jako další Tiché místo, nebo jiný originální horor -> cokoliv), na druhou stranu už to je docela dlouho, co jsme viděli nějakou příjemnou hranou fantasy pro děti i dospělé (teda pokud...

 

Krvavě rudé nebe: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     27.07.2021 (08:00)     Sekcia kultura

Jsem rozpolcený a je to z jiného důvodu, než si myslíte. Na jednu stranu bych vás měl nalákat na puštění slušného traileru, ve kterém není nouze o akci, krev a cool záběry v čele s větrem vykolejeným přistávajícím letadlem. Na druhou stranu se jedná o upoutávku Netflixu a tím pádem se bohužel zno...

 

Lidé jsou mi schopní říct cokoli, tvrdí novinář a spisovatel Tuvia Tenebom

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     24.08.2020 (05:00)     Sekcia kultura

Mezi hrst zahraničních hostů, kteří za současné složité situace zvládli dorazit na letošní Letní filmovou školu, patřil americko-izraelský novinář a spisovatel Tuvia Tenenbom. V Uherském Hradišti vystoupil v rámci odborného programu na debatě o svých knihách, kterých má zatím pět.

 

RECENZE: Dvořáková znovu otevírá tabu. Zahrada je ale spíš průměrná

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.12.2022 (14:30)     Sekcia kultura

Spisovatelka Petra Dvořáková (ročník 1977) otvírá tabuizovaná – nebo minimálně periferní – témata ve svých knížkách opakovaně. Ať jde o mentální anorexii nebo o incestní vztahy v rodině. Na jednu stranu modeluje postavy, které jistě zaslouží víc než xenofobní, rychlený odsudek z pozice takzvané normality, na stranu druhou pak literaturu obohacuje o motivy psychologické a sociologické.

 

Náš humor je nekorektní, vlastně už do toho jdeme s tím, že nám to YouTube zablokuje, říká herec Kozub

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     26.03.2021 (12:00)     Sekcia kultura

Rozhovory přes webové aplikace mají plno nevýhod. Na druhou stranu, asi bych jinak nemohla dělat rozhovor s hercem ležícím v Ostravě v modrém županu na kanapi, občas si popotahujícím deku na břiše, jako se mi to přihodilo jednoho sobotního odpoledne se Štěpánem Kozubem. Byl čas poobědové siesty.

 

Musím být trochu gadžem, abych uspěl, říká romský novinář Patrik Banga

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.05.2023 (00:00)     Sekcia kultura

Být Romem v Česku je opravdu těžké. V mládí ho zmlátili i policisté. Romský novinář a spisovatel Patrik Banga pochází z prostředí pražského Žižkova a je mu 41 let. Na iDNES.cz má na starosti blogy, zároveň podniká v IT a ve volném čase hraje v kapele swing. Banga dostal za příběh svého dospívání literární cenu Magnesia Litera.

 

Návrat Přátel je jen nostalgická sešlost. V seriálu žijí sen mladých, říká Cífka

Zdroj Zdroj: aktualne.centrum.cz     25.05.2021 (18:03)     Sekcia kultura

Deset sérií seriálu je scenáristicky neskutečně našlapaných, šestice herců je velice specifická, každý si tam najde oblíbence, říká filmový novinář.

 

Vadí pilotům potlesk pasažérů? Odpověď odhaluje kapitán David Hecl

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.10.2021 (13:59)     Sekcia kultura

Novinář a vedoucí čtvrtečního Magazínu DNES Martin Moravec vydává další knihu rozhovorů. Po neurochirurgovi Vladimíru Benešovi vyzpovídal pilota Davida Hecla. Ten se stal jako první Čech kapitánem na Airbusu A380, největším dopravním letadle světa. Prvenství si drží i jako první český kapitán v prestižních leteckých společnostech Emirates a Korean Air.

 

Své děti učím, že se musí makat, říká romský spisovatel a novinář Patrik Banga

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.04.2023 (12:00)     Sekcia kultura

Výchovná poradkyně mu na základní škole předpověděla, že z něj bude příživník, policisté mu už v pěti letech přisoudili roli kriminálníka. Jenže Patrik Banga se živí jako novinář, který občas programuje. Nedávno mu vyšla kniha Skutečná cesta ven, která v pondělí získala cenu Magnesia Litera v kategorii Debut. Popisuje v ní, co vše jako příslušník romské menšiny musel udělat, aby se uplatnil ve společnosti, která podle něj pořád ještě bojuje s předsudky.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy