Po městech a vesnicích Mallorky

Zdroj Zdroj: kafe.cz     01.02.2021 (10:23)     Sekcia pro ženy

Mallorca, největší ostrov Španělska, je velice oblíbenou turistickou destinací. Patří do Baleárského souostroví a vyniká především svými písčitými plážemi a romantickými zátokami. Pro přírodu jsou typické pomerančovníky, palmy, cypřiše, piniové háje a mandloně, které svou krásnou vůní okouzlují návštěvníky. To však není všechno, rozmanité krásy krajiny jsou tvořeny rozeklanými pohoří, pastvinami, ovocnými sady, starobylými městy a kláštery. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Tři králové žehnají i vašemu domu. Znáte celý jejich příběh a tradici?

Zdroj Zdroj: dama.cz     06.01.2023 (05:01)     Sekcia pro-zeny

Každý rok je 6. leden dnem, kdy po městech a vesnicích chodí Tři králové. Na hlavách mají zlaté koruny a jsou zahalení bílým pláštěm. Tuto tradici zná jistě každý z nás, stejně jako jejich jména: ...

 

Náplavy versus venkovani. Aneb když se lidé z města přestěhují na vesnici

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.05.2023 (16:00)     Sekcia pro-zeny

Je to hrůza. Ráno zvoní zvony a kokrhá kohout. A něco páchne. Člověka z města na venkově leccos zaskočí. Venkovan se taky diví. Proč náplavám pořád něco vadí a tváří se, že jsou lepší než my? A co Pražákům na vesnicích vadí ze všeho nejvíc?

 

Maďarský Hévíz – skvělý tip, kam vyrazit na prodloužený víkend nebo dovolenou

Zdroj Zdroj: kafe.cz     10.07.2020 (15:31)     Sekcia pro-zeny

Cestujete rádi po evropských městech, ale koronavirová pandemie vám tak trochu narušila vaše letošní plány?  

 

Móda ve stylu velkoměsta: city chic má jasné schéma

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.02.2022 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Tušíte, co si představit pod pojmem city chic? Jde o módní styl, který můžeme nejčastěji vidět ve velkých městech. Najdete se v něm?

 

Adventní trhy letos nebudou: Jak o ně nepřijít a užít si je v teple domova?

Zdroj Zdroj: dama.cz     28.11.2020 (05:00)     Sekcia pro-zeny

Milujete předvánoční čas a neumíte si představit ani jeden rok bez návštěvy vánočních trhů, ať už v Praze, nebo v blízkých zahraničních městech, jako jsou Drážďany či Vídeň? O tom si bohužel letos ...

 

Prvomájový polibek bude letos pod třešní bez květů: Kde je najdete v Praze, Brně, Ostravě a dalších městech

Zdroj Zdroj: dama.cz     30.04.2024 (12:00)     Sekcia pro-zeny

První máj je lásky čas. A jak jistě víte, tradice velí políbit se na prvního máje pod rozkvetlou třešní. Letos je to však vlivem počasí jinak: ovocné stromy jsou už odkvetlé, respektive květy jim ve ...

 

KVÍZ: Opáčko základních školních znalostí. Co si pamatujete ze zeměpisu?

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.05.2023 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Který předmět byl ve škole vaším nejoblíbenějším? Pokud to byl zeměpis, máte příležitost vyzkoušet, co si pamatujete ze školních lavic. Uvařte si kafe, sedněte k počítači a prověřte své znalosti o hlavních městech, dalekých zemích, horách, nížinách či vodstvu..

 

Samota je lék i tichý zabiják. Jaké nemoci spouští, popisuje psycholog

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.09.2023 (20:00)     Sekcia pro-zeny

Podle průzkumů trpí třetina všech lidí ve věku nad 65 let pocitem osamělosti. „Nemusíme ji negativně prožívat jen na úrovni myšlenek a pocitů, ale může mít i nepříznivé tělesné dopady,“ varuje psycholog Marek Preiss. Koho izolace ohrožuje nejvíce? Proč jsou samotáři hlavně ve velkých městech? Byl pocit osamocení kdysi jiný než dnes? A jak s ním bojovat?

 

Ve Špindlerově Mlýně funguje PCR testovací centrum

Zdroj Zdroj: kafe.cz     03.02.2022 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Pro koupi skipasu nebo ubytování na hotelu je aktuálně potřeba doložit bezinfekčnost očkováním proti covid-19 nebo prodělanou nemocí. Existuje ale řada výjimek, které si vystačí s PCR testem. Z některých horských středisek proto odvážejí klienty na testování kyvadlovými autobusy, případně je odkazují na odběrová místa ve městech s čekací lhůtou až několik dní. Skiareál Špindlerův Mlýn ve spolupráci s Městem Špindlerův Mlýn nabídnou ve Špindlu PCR testování přímo ve městě, bez rezervace a s garancí výsledku maximálně do druhého dne. Určeno bude nejen lyžařům, ale i hostům hotelů nebo místním obyvatelům.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy