Pět dobrých rad, jak poznat kvalitní chleba: Pekař popsal, co rozhoduje!
Zdroj:
blesk.cz
16.10.2020 (09:09)
bulvár
Provází nás celým životem. Většina z nás si bez něj neumí představit běžný den. Hodí se k snídani, neobejde se bez něj svačina, doplní oběd i večeři. Chleba je prostě nenahraditelný. A dneska slaví svůj svátek! celý článek
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Zdroj:
pikant.atlas.cz
20.03.2022 (15:13)
bulvar
Vystudovaný marketér Jakub Pavlovský už tři roky provozuje v obci Včelná na jihu Čech vyhlášenou pekárnu Chleba se solí. Řemeslo se naučil v Rakousku.
Co je pod skořápkou? Kvalitní ořechy vyberte už při nákupu! Jak je poznat?
Zdroj:
blesk.cz
06.12.2021 (05:00)
bulvar
Vánoční cukroví a štědrovečerní stůl si lze těžko představit bez ořechů. Protože nejde o levnou položku na svátečním seznamu, je dobré poznat už při nákupu, jak jsou ořechy kvalitní, abychom si domů nepřinesli plesnivé nebo žluklé...
Kde nejvíc hrozí plíseň, moli a larvy? Podívejte se, jak poznat kvalitní ořechy už při nákupu!
Zdroj:
blesk.cz
06.12.2021 (05:00)
bulvar
Vánoční cukroví a štědrovečerní stůl si lze těžko představit bez ořechů. Protože nejde o levnou položku na svátečním seznamu, je dobré poznat už při nákupu, jak jsou ořechy kvalitní, abychom si domů nepřinesli plesnivé nebo žluklé...
Čokoládové adventní kalendáře v obchodech: Pozor na triky výrobců! Rozhoduje i název
Zdroj:
blesk.cz
10.11.2021 (05:00)
bulvar
Vánoce se blíží a regály obchodů se zaplnily oblíbenými čokoládovými adventními kalendáři. Jenže v tak široké nabídce můžete velmi snadno koupit i laciné náhražky, které mají ke skutečné čokoládě hodně daleko. Návod, jak poznat kvalitní výrobek, je přitom docela jednoduchý.
Kvalitní ořechy vyberte už při nákupu: Co je pod skořápkou?
Zdroj:
ahaonline.cz
06.12.2021 (12:00)
bulvar
Vánoční cukroví a štědrovečerní stůl si lze těžko představit bez ořechů. Protože nejde o levnou položku na svátečním seznamu, je dobré poznat už při nákupu, jak jsou kvalitní, abychom si domů nepřinesli plesnivé nebo žluklé...
Snadný návod, jak poznat kvalitní medovinu: Jakým fíglem výrobci obcházejí vyhlášku?
Zdroj:
blesk.cz
17.12.2021 (05:15)
bulvar
Kvalitní medovina jako vánoční dárek potěší i zahřeje zároveň. Musíte ale vědět, jak vybrat tu správnou – tradiční! Snadno totiž můžete skočit na lep výrobcům, kteří obcházejí vyhlášku...
Burčáková sezóna je v plném proudu: Pozor! Takhle poznáte ten kvalitní! Víte, kolik má alkoholu?
Zdroj:
blesk.cz
15.09.2025 (13:13)
bulvar
Burčáková sezóna zahájena! Zájemci o burčák už mohou nakupovat první vzorky tohoto vinného nápoje. Jak ale poznat jen ten poctivý, kvalitní? A víte, že s burčákem se neťuká?
Císařův pekař: 70 let od premiéry
Zdroj:
ahaonline.cz
04.01.2022 (05:00)
bulvar
Přesně před 70 lety, 4. ledna 1952, měl v českých kinech premiéru film Císařův pekař a pekařův císař s Janem Werichem (†75) v hlavní roli.
Nejlepší rohlíky se vyrábí v Říčanech. Základem je tuk, lepek a poctivost, míní pekař
Zdroj:
pikant.atlas.cz
02.09.2020 (06:10)
bulvar
"Dnes už nejdou věci dělat jako dřív. Mouka časem zdegenerovala, přešlechtila se a ztratila na kvalitě," říká pekař s třicetiletou praxí.
Perličky z filmu Císařův pekař: Astronomické sumy pro herce, střep v noze Jana Wericha a mini role pro Chytilovou
Zdroj:
super.cz
26.12.2020 (18:25)
bulvar
Kdo by neznal historickou veselohru o císaři Rudolfovi II., jeho pekaři Matějovi a legendárním Golemovi? Slavný dvoudílný film Císařův pekař a Pekařův císař natočil s Janem Werichem (✝75) v hlavní dvojroli režisér Martin Frič (✝66) v roce 1951.
Pekař ve Francii nechává na zákaznících, kolik mu zaplatí za bagetu
Všechno, co jste chtěli vědět o výběru chleba
Kuchařský rádce: Jak dlouho vydrží chleba v mrazáku? A jak ho správně uchovávat?
Pozor, co si mažete na chleba: Velký máslový podfuk
Kvalitní čokoláda: Jak ji poznat? Prozradí ji i rychlý test!
Pravda o ceně chleba: Co ovlivňuje, kolik stojí? A proč pekaři mluví o náročné situaci
Pečivo bude zdražovat. Cena pšenice výrazně „poskočila“, letoší úroda není kvalitní
Pečivo bude zdražovat. Cena pšenice výrazně „poskočila“, letošní úroda není kvalitní
Nová služba: Chleba vám přiveze pošta!
Rádce Aha!: Což takhle dát si mošt
Perkál, batist, renforcé: Vyznáte se v ložním prádle? Pozor na to, co máte v posteli!
Umíte poznat kvalitní mák? Tady jsou tři rady, jak se nesplést!
Politiky si maže na chleba, nám odtajnila soukromí: Jak to má Bára Divišová s otcem své dcery?
Snadný návod, jak poznat pravou medovinu: Jakým fíglem výrobci obcházejí vyhlášku?
Sezóna moštu je tu! 7 věcí, které musíte o jablečném nápoji vědět
Zítra je Den domácího chleba! Pusťte se do pečení
Pozor na záměnu medvědího česneku a jedovatého ocúnu: Toxikolog popsal příznaky otravy
Oslavte dnes Světový den mouky: Upečte si chleba!
Kriminalista Doucha o vyšetřování na místě činu: O pachateli rozhodla půlka chleba
Vědci vaří pivo ze ztvrdlého neprodaného chleba, chtějí omezit plýtvání jídlem
Domácí chleba je blaho: Zkuste bramborový pro začátečníky i kváskový pro pokročilé!
Koupání v bazénu i přírodě: Jak poznat čistou vodu podle barvy
3 Tipy, jak poznat vir a zavirovaný telefon?
Mykolog Robert nasbíral košík plný holubinek: Vysvětlil, proč se „květů lesa“ houbaři nemusí bát
Chleba nebude nad zlato: Nekula odhadl, kdy se ceny potravin sníží. „Až se zchladí trh.“
Z role v seriálu Přátelé jsem byl k smrti vyděšený, přiznává Tom Selleck
Vepřové sádlo nejen na chleba: Neuvěříte, kde všude si ho Zuzana Bubílková maže
Zdravotní rádce Aha! Zázrak jménem kombucha
Rostoucí ceny potravin: Připlatíme si i za chleba! Pekaři řekli, o kolik zdraží a proč
Obnovená tradice pečení chleba v peci z 19. století pokračuje v Lenoře 30 let
Centrum Paraple pomáhá lidem s poškozením míchy: Jeho šéf popsal nejrizikovější zranění páteře
Čachry s extra panenskými olivovými oleji už řeší inspekce! Polovina jich neprošla!
Podvodné »extra panenské« olivové oleje už řeší inspekce! Polovina jich neprošla!

