Vítězné tažení Xiaomi skončilo. Letošním recenzím kraluje Samsung

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.12.2020 (01:08)     Sekcia věda a technika

Mezi tradiční ohlédnutí za končícím rokem patří i přehled nejčtenějších recenzí. Xiaomi, které loni dosáhlo zlatého hattricku, se musí spokojit s druhou pozicí. Ta první totiž pro letošek náleží Samsungu, a to konkrétně nejvyššímu modelu aktuální řady Galaxy S20. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Xiaomi chce být lepší než Samsung. Dokázat to má nový Mix Fold 2

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.08.2022 (01:08)     Sekcia veda-a-technika

Xiaomi představil druhou generaci skládacího modelu Mix Fold. Pohledný telefon je přímým konkurentem Samsungu Z Fold 4. Výbava je obdobná, ale Xiaomi je výrazně tenčí. Samsung to ovšem prozatím může trápit jen v Číně.

 

Ostrý začátek roku. Samsung bude soupeřit se silnou konkurencí od Xiaomi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.12.2020 (01:08)     Sekcia veda-a-technika

Příští rok se výrobci nemusejí zaobírat veletrhy, takže novinky začnou chrlit už od počátku roku. První by měl být Samsung a jeho nová řada S21. Ale zřejmě velmi rychle dostane konkurenty od Xiaomi a Oppa a OnePlus.

 

Samsung má slevu pět tisíc, Xiaomi mnohem nižší, ale i na levné mobily

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.09.2021 (01:08)     Sekcia veda-a-technika

Se začátkem školního roku výrobci připravili slevy na smartphony i příslušenství. Samsung tedy na žáky a studenty příliš nemíří, jeho cashback platí jen na drahé přístroje. Huawei má zajímavé slevy na příslušenství a Xiaomi zlevnilo i levnější modely.

 

Xiaomi jede ve světě, na domácím trhu zatím rivaly dohání

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.09.2021 (01:08)     Sekcia veda-a-technika

V globálním měřítku začíná Xiaomi těsně dotírat na dlouhá léta největšího výrobce smartphonů Samsung. Přitom na domácím trhu má zatím Xiaomi před sebou hned dva soupeře.

 

Rekordní fotoaparát bude od Samsungu, ale první ho dostane mobil Xiaomi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     29.04.2021 (01:08)     Sekcia veda-a-technika

Samsung pracuje na snímači pro fotoaparáty s rozlišením 200 Mpix. Ale jako první ho zřejmě použije Xiaomi v zatím neznámém modelu.

 

To je on. Samsung představil rekordní snímač fotoaparátu pro mobily

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.09.2021 (12:06)     Sekcia veda-a-technika

Nový snímač překonává současné maximum téměř dvojnásobně. Na trhu by se měl objevit příští rok, ale je otázkou, zda to bude v telefonech Samsung. Spekuluje se o přístroji od Xiaomi.

 

Xiaomi má vlastní ohebný smartphone. Napodobuje Samsung, a to i názvem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.03.2021 (17:19)     Sekcia veda-a-technika

Po poměrně dlouhé době lákání na technologické koncepty se Xiaomi rozhodlo konečně oficiálně vkročit do segmentu ohebných smartphonů. Novinka s názvem MIX Fold je velice podobná modelům se stejným názvem od Samsungu, je však znatelně levnější.

 

Poráží Samsung, Apple i Huawei. Nejlepší fotomobil má Xiaomi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.08.2020 (12:06)     Sekcia veda-a-technika

Na čele známého žebříčku fotomobilů organizace DxO Mark je situace aktuálně vyrovnanější než v posledních letech. Ale dosud mu s přehledem vládl čínský Huawei. Teď má však žebříček, alespoň na nějaký čas, nového vládce, čínské Xiaomi a jeho model Mi 10 Ultra.

 

Zajímavé slevy smartphonů Xiaomi a Samsung. Ušetříte i šest tisíc korun

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.05.2020 (00:36)     Sekcia veda-a-technika

Přestože v současné době česká koruna oslabila a tudíž rostou ceny mnoha importovaných produktů včetně smartphonů, tak některé modely lze aktuálně pořídit se zajímavou slevou. U Xiaomi přímo, u Samsungu v podobě cashbacku.

 

Samsung versus Xiaomi. Kdo má zajímavější mobil za devět tisíc?

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.06.2020 (00:36)     Sekcia veda-a-technika

Shodou okolností se nám v redakci sešly telefony od hlavních androidích konkurentů Samsungu a Xiaomi s identickou cenou devět tisíc korun. Co za tyto peníze uvedení výrobci nabízejí a který z nich vyjde ze souboje lépe?

Když oni, tak my o den dřív. Xiaomi se stává noční můrou Samsungu

Po Applu si i Samsung začal zahrávat s ohněm. Jde po únikářích

Největší výrobci smartphonů na světě: Apple dotírá na Samsung

Zklamání v testu. Foťák extrémního Xiaomi nepřekonal předchůdce

Xiaomi půjde po krku Applu. Do tří let se chce stát tržním lídrem

Xiaomi pochopilo podstatu skládacích smartphonů. Provedení však pokulhává

Špičkové přístroje už neumí jen Samsung, čínské firmy dotahují

Xiaomi se předvedlo. Takto má vypadat elegantní telefon

Svět Huawei odepsal, ale jemu to nevadí. Díky čínskému trhu je jedničkou

Špičkové xiaomi k nám zavítalo jen na jeden den. Je to fotomonstrum

Lehečkovo senzační tažení turnajem v Rotterdamu ukončil v semifinále Tsitsipas

Xiaomi se chlubí úspěchy v Evropě. Je jedničkou a leckde velmi výrazně

Xiaomi boří hranice rychlosti nabíjení. Test Xiaomi 11T Pro

Smartphonový paparazzi vyfotil prototyp ohebného xiaomi

Evropským mobilním králem je Samsung. Ale zájem o iPhony je impozantní

Rekordní foťák a turbo nabíjení pod dvacet tisíc. Test Xiaomi 12T Pro

Xiaomi chystá fotomonstrum, má i malý displej u fotoaparátu

Smartphony na druhé koleji. Letošním recenzím kralují chytré hodinky

Nejnovější Xiaomi v testu fotomobilů ukazuje, že rozlišení není vše

Smartphony Xiaomi obsah necenzurují. Jsou bezpečné, shledal německý úřad

Čínská invaze do Evropy. Ve smartphonech začíná drtit konkurenci

Trh smartphonů je přehuštěný mnoha modely. Jak se v nich vyznat?

Takto by mohlo vypadat chytré véčko od Xiaomi. Klame displejem

Bude to prodejní hit? Xiaomi se pyšní novým nejlevnějším 5G mobilem

Na skládací smartphone láká už dva roky. Letos by to Xiaomi mělo vyjít

Xiaomi upravuje své jméno. Z názvu modelů zmizí ikonické označení

Mobily Xiaomi posílají citlivá data do Číny. V Česku je používá Úřad vlády i policie

Evropa patří Samsungu a Applu. Přestože se trh s mobily hodně propadl

Elegán s brutálním výkonem. Prohlédněte si nové špičkové Xiaomi

Připravuje Xiaomi 360° smartphone? Už ho má patentovaný

Novinka od Xiaomi má parádní výbavu, podobá se však loňskému modelu

Cenový rozdíl je mezi nimi nebetyčný, přesto mají mnoho společného

Xiaomi si dalo opáčko a znovu ukázalo prosincové novinky světu

Toto by mohlo být další velmi výhodné xiaomi s neobvyklým procesorem

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy