Hra na babu má profi verzi. Plnou překážek. A patentovanou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.05.2020 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Znali jsme ji všichni. A zná ji celý svět, dětstvím provází všechny generace. „Máš babu!“ Když ke hře přidáte překážky, regulujete ji pravidly, dostanete profesionální ligu honěné, kterou na YouTubu sledují desítky milionů lidí. A někdejší hru pro každého tak obsadí patent. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Bylo to víc profi, omezovali nám pití, říkají herci o Party Hárd dvě

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.05.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pubertální komedie Party Hárd režírovaná rapperem Řezníkem, tedy Martinem Pohlem, se stala kultem. O jejím svérázu svědčí i to, že přímo při natáčení policie jednoho z herců zadržela. Po úspěchu jedničky se pokračování natáčelo s profesionálnějším zázemí, líčili v pořadu Drive na Óčku herci. Nemohlo se například pít nonstop.

 

Praktici jsou připraveni, systém nikoliv

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.03.2021 (14:50)     Sekcia zajimavosti

Snažíme se o systém – březen ale bude čistá improvizace, říkají k očkování proti covid-19 praktičtí lékaři. Do vakcinace se jich do této chvíle zapojilo přes 4 tisíce – tedy 4/5. Potýkají se však s řadou překážek, zejména s nedostatkem vakcín. Ne všechny kraje chtějí praktikům vakcíny dodat, chrání si je pro očkování v centrech.

 

Posádkám kamionů jsou motocyklisté tak trochu jedno, říká Podmol po Dakaru

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.01.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Podle Libora Podmola by se člověk neměl nikdy vzdávat. A svým životním příběhem opravdu k překonávání překážek motivuje. „Třeba si lidé řeknou, že když se ten Podmol, který si zlámal hnáty, vydal závodit do pouště, můžeme něco dokázat i my,“ říká po dramatické pouti slavnou Rallye Dakar.

 

Hrady řeckého ostrova Rhodos

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.02.2023 (13:39)     Sekcia zajimavosti

Patříte mezi milovníky historie? Navštivte řecký ostrov Rhodos a užijte si dokonalou dovolenou plnou poznávání zdejších starobylých pevností a hradů!  Rhodos patří mezi nejpůsobivější řecké ostrovy. Je tomu tak díky překrásným plážím, průzračnému moři a dechberoucí přírodě, ale také zdejším památkám. Naleznete tu různorodé antické stavby, křižácké pevnosti i byzantské chrámy a kláštery. Níže vám

 

Youtuberka: Biohacking mě zbavil únavy i depresí. Experimenty se sebou mě baví

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.05.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

„Můžete převzít zodpovědnost za své zdraví, změnit svou biochemii a stát se nejlepší verzí sama sebe,“ říká Veronika Allister, která propaguje a hlavně žije takzvaný biohacking. Směr, který vám možná bude až překvapivě blízký.

 

Četník 3008 ze Saint-Tropez

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.08.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Byl vyrobený v Sochaux někdy před rokem. Teď jel kolem na cestě do té nejmalebnější části Francie. Do země vína, levandulí, zámků a neskutečné atmosféry, do kouzelné Provence.   V dosud největším testu 21. Století jsme vyzkoušeli jedno z nejprodávanějších auto Evropy, SUV Peugeot 3008 ve verzi GT. A byla to opravdu mimořádná Grand Tour: Za

 

Ruské letectvo obdrží modernizované vrtulníky Kamov Ka-52M

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     26.05.2020 (11:28)     Sekcia zajimavosti

Ještě v průběhu letošního roku by ruské ministerstvo obrany rádo podepsalo smlouvu na dodávku 114 nových bitevních vrtulníků Ka-52 v modernizované verzi Ka-52M. Výrobu, která má být zahájena za necelé tři roky, by měl mít na starosti podnik Arseněvskij aviazavod Progress v Primorje. S ohledem na nejčerstvější válečné zkušeností Rusové pocítili, že je třeba vyslyšet

 

Zrak nešálí jenom lidi

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.01.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Přesvědčím se, až to uvidím na vlastní oči… Kdo by někdy neřekl tuhle větu. Přitom jde o sebeklam. Evoluce nevyvinula zrak jako čistý optický odraz skutečnosti. Mozek, lidský i zvířecí, si s realitou pohrává a ukazuje nám její kreativně upravenou verzi. Zrak funguje až nápadně podobně jako fototechnika. Obraz toho, co nás obklopuje, přináší světelný

 

Jogínky na pitevně. Mrtvoly je učí, jak funguje tělo i jejich cviky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.12.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Workshopy, které otevírají oči. To, co znali jen z knih, mají totiž před sebou v reálné verzi. A zjišťují, že ten či onen sval je jemnější, než si mysleli. Že pojivová tkáň kolem něj je mnohem pevnější, než soudili. Kurzy v pitevně nabízejí ve Spojených státech instruktorům jógy i masážním terapeutům docela jiný pohled na lidské tělo.

 

Pohřbení mýtu ušlechtilého šimpanze: 50 let od války v Gombe

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.01.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Něžný David Šedobradý, chytrá Flo, rošťácký William – celých 10 let svět sledoval rodící se hvězdu Jane Goodallové a její příběhy o šimpanzích v Tanzanii. Panující představa, že tento lidoop je nezkaženou proto-verzí člověka, ovšem brzy vzala za své. Mezi dvěma komunitami vypukla brutální vyhlazovací válka. Šimpanzí samec Godi z klanu Kahama byl spatřen naposledy

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy