Nesmrtelný dvoutakt na závodních okruzích – Výstava motocyklů v Hořicích

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.06.2020 (15:06)     Sekcia zajímavosti

Městské muzeum ve spolupráci s hořickým historikem motocyklových závodů na okruzích Mgr. Jaroslavem Kotrbáčkem pořádají výstavu „Nesmrtelný dvoutakt na závodních okruzích“. Ta je k vidění v prostorách hořického Musea Czech Road Racing po celou letní sezónu až do 15. září letošního roku. Výstava přiblíží první motocyklový závod ve městě v roce 1926 a první předválečný ročník závodu 300 zatáček celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Dobrodružným pravěkem se Zdeňkem Burianem

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.06.2020 (14:15)     Sekcia zajimavosti

Výstava Zdeněk Burian – Dobrodružství pravěku nabídne široké veřejnosti neobyčejné setkání s hrdiny pravěkého světa prostřednictvím strhujících příběhů na obrazech fenomenálního umělce. Štorchova síň Městského muzea v Hořicích v Podkrkonoší uvede výstavu 25. června slavnostní vernisáží. Od 26. června až do 20. prosince tohoto roku budou pak moci všichni zájemci obdivovat rozsáhlý soubor originálních ilustrací Zdeňka Buriana (1905-1981)

 

Výstava Czech Press Photo poprvé v Národním muzeu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.04.2021 (06:30)     Sekcia zajimavosti

Poprvé v historii Czech Press Photo se výstava koná v Historické budově Národního muzea a návštěvníci ji spatří hned, jakmile se dveře muzeí znovu otevřou.   Výstava potrvá až do října letošního roku a představí se vítězné snímky soutěže doplněné kolekcí vybraných zásadních okamžiků 26. ročníku společně s výstavou zahraničních porotců a Grantem primátora. Celkem

 

Zabíjím se. Věřím, že jsem nesmrtelný. Prokletý Baudelaire dožíval v bolesti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.04.2021 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Jeden z otců moderní poezie. Francouzský velikán, jehož řadíme do generace tzv. prokletých básníků. To se o něm učí ve škole. Charles Baudelaire byl ale především nespoutaný nešťastník a společenský vyvrhel. Narodil se před 200 lety, 9. dubna 1821.

 

Nesmrtelný gangster. Legse nedokázala zastavit policie ani Al Capone

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.06.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na zločineckou dráhu se vydal po smrti matky, kterou zabila nemoc a chudoba. Když zjistil, že nespravedlivá pravidla má i svět zločinu, přestupoval i je. Okrádal gangstery, vysmíval se pokrytectví podsvětí i soudů. Legendárně unikal spravedlnosti i smrti. John „Legs“ Diamond měl kuráž a štěstí hraničící s nezničitelností.

 

OBRAZEM: Sahara, žár a vášeň. Velbloudí závody znamenají slávu a radost

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.09.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dovezli je sem z celého Nigeru i ze sousedního Alžírska. Jejich zápolení na saharském písku sledovaly stovky zanícených diváků, vesměs chovatelů. „V Evropě mají fotbal, tady máme velbloudí závody,“ komentoval pastevecké slavnosti v Ingallu majitel závodních zvířat Khamid Ekwel.

 

Focení rallye je jednodušší v zahraničí, říká Petr Frýba

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.05.2021 (15:00)     Sekcia zajimavosti

K focení rychlých aut se Petr Frýba dostal vlastně náhodou a díky tomu, kde jako dítě vyrůstal. Dnes je tomu 20 let, co s focením závodů začal, společně s Jiřím Křenkem a Marianem Chytkou tvoří vrchol mezi českými fotografy věnujícími se motorsportu a je oficiálním fotografem různých týmů i závodních sérií po celém světě.

 

Ženy před objektivem: Jsem pro každou šílenost a výzvu, říká Lena

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.10.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

K focení se dostala docela náhodou a než kývla, chvíli prý váhala. Rychlé mašiny však miluje, takže nakonec nad nabídkou nafotit kalendář motocyklů zvučné japonské značky rukou nemávla. „Jsem za to dnes neskutečně ráda, pózování mi přináší neskutečné zážitky,“ líčí modelka Lena.

 

Já a můj tank Sherman. Z Argentiny jsem ho vezl tři a půl roku, říká sběratel

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.09.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Byl ikonou americké armády, vedle jeepu a motocyklu Harley-Davidson. Třicetitunový střední tank série M4, schopný uhánět rychlostí až 48 km/h, všeobecně známý jako Sherman. V Česku nezůstal jediný pojízdný. A to přesto, že se na konci války významně podílel na osvobození Plzně. Vše se rozhodl změnit sběratel americké vojenské techniky Pavel Rogl.

 

Šípové žáby opět v Praze

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     31.08.2020 (12:34)     Sekcia zajimavosti

Návštěvníci Zoo Praha teď mají jedinečnou příležitost prohlédnout si hned třicet druhů pralesniček neboli šípových žab. Výstava v Galerii Gočárovy domy byla dnes slavnostně zahájena vernisáží a potrvá až do konce října letošního roku. Na návštěvníky po celou dobu konání výstavy čekají komentované prohlídky i workshopy. Zoo Praha k této výstavě připravila i brožuru a

 

Digitální ilustrace zachycující přírodu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.07.2020 (14:11)     Sekcia zajimavosti

Jak lze vytvářet ilustrace divoké přírody pomocí technologií, ukazuje nová výstava z cyklu Příroda v ilustraci v Národním zemědělském muzeu Ohrada.   Letošní 12. ročník je věnován dílu mladé ilustrátorky Martiny Nacházelové, která ve své tvorbě zachycuje zejména život ptactva. V zámeckých expozicích jsou rovněž k vidění vzácné vycpaniny ptáků, pocházející z první poloviny 19.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy