Stezka do záhuby: Broomway je nejriskantnější trek Evropy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.02.2021 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Nejvražednější stezku v Evropě nenajdete v horách proslavených lavinami a závaly ani na ferratových trasách. Nachází se vlastně skoro v nejnižší možné elevaci, kolem výšky nula metrů nad mořem. Je jí takzvaná Broomway v anglickém hrabství Essex. Šance, že pěší výlet po ní bez průvodce přežijete, se však blíží nule. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Výbava do přírody. Na co se zaměřit při výběru stanu nebo spacáku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.06.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Relax na vodě, vícedenní cykloputování nebo horský trek? Na prázdninové aktivity potřebujete odpovídající „němé společníky“. Jak správně vybrat outdoorové vybavení, které vás podrží jak v Česku, tak v zahraničí? To zjišťoval magazín Víkend DNES.

 

Lidem s roztroušenou sklerózou začíná maraton

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.03.2022 (21:05)     Sekcia zajimavosti

Pražané se po dvou letech společně setkají a zapojí do Maratonu s roztroušenou sklerózou (MaRS). Kromě skupinového cvičení je čeká na Petříně tzv. Roztroušená stezka – kilometrová cesta plná stanovišť, která prověří všechny smysly zúčastněných.   Loni cvičili pacienti s roztroušenou sklerózou (RS) i jejich blízcí kvůli koronavirové pandemii pouze vzdáleně ze svých domovů nebo

 

Scottyho poslední cesta: Vesmírný turista vyrazil na oběžnou dráhu s ostatky herce ze Star Treku

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     30.12.2020 (10:45)     Sekcia zajimavosti

Po dvanácti letech od své výpravy na oběžnou dráhu vesmírný turista Richard Garriott poprvé promluvil o činu, kterým chtěl uctít památku zesnulého herce Jamese Doohana, jež se proslavil rolí Montgomeryho „Scottyho“ Scotta v původním televizním seriálu Star Trek. Garriott  totiž propašoval na ISS jeho zpopelněné ostatky… „Bylo to naprosto tajné. Jeho rodinu velmi potěšilo, že

 

Kam vedla cesta Avarů?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.04.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Genetická studie, kterou provedl mezinárodní tým výzkumníků, odhalila, že skupina válečníků, známých pod označením Avaři, rychle cestovala z Mongolska do Evropy asi před 1500 lety.   Kočovné etnikum Avarů není tak proslulé jako například Hunové, přesto po téměř 250 let vládlo velké části střední a východní Evropy. Vědělo se, že jejich historie sahá do 6.

 

Sesklo, Nebelivka, Cordóba. I to byla v minulosti největší města Evropy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.09.2022 (14:16)     Sekcia zajimavosti

Říše vznikají, vzkvétají a upadají, stejně tak jako města v nich. Kdysi hrdý milionový Řím, centrum antického světa, počítal po pár staletích své obyvatele na pouhé tisícovky. O tom, jak se Evropa po staletí proměňovala, svědčí i to, které město bylo v té které historické éře nejlidnatější. Naši pouť po největších městech Evropy začneme v

 

Čeští zoologové zmapovali šíření hlodavců z Asie do Evropy. Pomohly jim genetické stopy z doby ledové.

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.05.2021 (19:30)     Sekcia zajimavosti

Mezinárodní tým vedený Pavlem Stopkou z Přírodovědecké fakulty UK v centru BIOCEV objevil a popsal šíření drobných savců z Asie na přilehlé ostrovy a také do Evropy. K odhalení evoluční historie pomohla genová sekvenace stovek vzorků z myšice temnopásé (Apodemus agrarius). Studie, která nyní vyšla v prestižním vědeckém časopisu Genes, může pomoci s předpovědí migrace

 

Ikonické jégrovky vyrazily do Evropy ze severu Čech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     26.06.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nosí je dodnes vojáci či sportovci, málokdo však ví, že tvůrce slavných „jégrovek“ pocházel ze severu Čech. Od smrti Gustava Adolfa Jägera uplynulo 24. června 95 let, připomíná magazín 5plus2.

 

Stavěli první silnice, ženy si vybíraly muže. Keltové byli nečekaně vyspělí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.05.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Ve své době ovládali půl Evropy, stavěli silnice i špitály, uctívali práva žen a třásl se před nimi i samotný Caesar. Z mapy světa sice téměř zmizeli, v historii a lidské paměti ale zůstávají dál.

 

Četník 3008 ze Saint-Tropez

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.08.2023 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Byl vyrobený v Sochaux někdy před rokem. Teď jel kolem na cestě do té nejmalebnější části Francie. Do země vína, levandulí, zámků a neskutečné atmosféry, do kouzelné Provence.   V dosud největším testu 21. Století jsme vyzkoušeli jedno z nejprodávanějších auto Evropy, SUV Peugeot 3008 ve verzi GT. A byla to opravdu mimořádná Grand Tour: Za

 

Koně a psi hráli důležitou roli v životě Vikingů

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     08.02.2023 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Vikingové jsou popisováni jako krutí válečníci, kteří nemilosrdně drancovali Anglii i zbytek Evropy. Koní a psů si ale vážili a brali je s sebou i na své válečné výpravy, jak ukazují výsledky nedávné studie provedené odborníky z University of York a University of Durham. V roce 865 došlo k velké vikinské invazi do Anglie. Na

Globalizovaní Vikingové. Jejich společnost byla kosmopolitní, říká studie

Projekt CROCODILE: Inteligentní doprava Evropy

Odhalte pravdu o životě a fungování Vikingů

Projekt Crocodile: O bouračce v Česku ví i Bulhar

Proč jsou divočáci radioaktivní?

Ragby je bolest i mentální síla. V Česku si zaslouží pomoct, říká trenér

Opomíjená parazitární nemoc zasahuje až do Evropy

Jízdenky prosím!

Proč nám čokoláda tak chutná?

„Kočičí vikingové“

Kvůli kovům v rostlinách se spojí vědci z 30 zemí

Voříšci Evropy. Češi mají slovanskou krev jen z jedné třetiny, říká vědec

Českou republiku dobývají nepůvodní druhy klíšťat

Morče, nebo prasátko?

Z Evropy se stane jen skanzen pro turisty z Asie, říká vědec Stanislav Komárek

Kde najdete to nejlepší parkování na letišti Vídeň

Naše rafty zvoní, turistické jsou mnohem měkčí, říká mistryně světa

Auto do města? Bentley Continental GT může být kandidátem

Dřeli i na dně moře. Jak žili Noráci, Češi nasazení za války na severu Evropy

Samci museli být při páření opatrní, popisuje expert na dinosaury

Bauhaus, který s prodejnou nářadí neměl nic společného

Ptákem roku se stal rehek domácí

Příčina útoků Hunů na římskou říši odhalena, stálo za nimi sucho!

Věra Čáslavská v Národním muzeu

Dostali jsme se velmi blízko třetí světové válce, říká bezpečnostní analytička

Úspěch ostravských robotiků na prestižní soutěži European Rover Challenge 2021

Proč na starověkém člunu kinetóza nehrozí a jak cestují ovce. Archeolog Tichý vypráví

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy